Enzymreaktion Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder enzymreaktion, varianter, uttal och böjningar av enzymreaktion

Enzymreaktion synonym, annat ord för enzymreaktion, vad betyder enzymreaktion, förklaring, uttal och böjningar av enzymreaktion.

Vad betyder och hur uttalas enzymreaktion

Enzymreaktion uttalas en|zym|re|akt|ion och är ett substantiv.

Ordformer av enzymreaktion

Singular

enzymreaktion
obestämd grundform
enzymreaktions
obestämd genitiv
enzymreaktionen
bestämd grundform
enzymreaktionens
bestämd genitiv

Plural

enzymreaktioner
obestämd grundform
enzymreaktioners
obestämd genitiv
enzymreaktionerna
bestämd grundform
enzymreaktionernas
bestämd genitiv

Enzymreaktion är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet enzymreaktion

  1. Från en biologisk synvinkel har vatten många speciella egenskaper som är nödvändiga för liv som särskiljer det från andra ämnen. Exempelvis tillåter vatten kolföreningar att reagera på sätt som gör reproducering möjligt, löser lätt andra ämnen och har hög ytspänning. Alla kända former av liv är beroende av vatten. Vatten är vitalt både som ett lösningsmedel i vilka många av kroppens ämnen löser sig och är en essentiell del av många metaboliska processer i kroppen. Metabolism är summan av anabolism och katabolism. I anabolism tas vatten bort från molekyler (genom energi som kräver kemiska enzymreaktioner) för att odla större molekyler (såsom stärkelse, triglycerider och proteiner för lagring av bränslen och information). I katabolism används vatten för att bryta band för att generera mindre molekyler (såsom glukos, fettsyror och aminosyror att använda som bränslen för energi eller andra syften). Vatten är essentiellt och centralt i dessa metaboliska processer. Dessa metaboliska processer skulle utan vatten inte kunna fungera. (källa)
  2. Liksom alla katalytiska molekyler fungerar enzymer genom att sänka aktiveringsenergin (Ea‡) för en reaktion. Detta resulterar i att produkterna bildas snabbare och att reaktionerna når sitt jämviktsstadium snabbare. De flesta enzymreaktioner går miljontals gånger snabbare än jämförbara okatalyserade reaktioner. Precis som med alla andra katalytiska molekyler konsumeras dessutom inte enzymer i reaktionerna de katalyserar, inte heller ändrar de reaktionernas jämvikt. Däremot skiljer sig enzymer från övriga katalytiska molekyler genom att de är mycket mer specifika. Man känner till över 4 000 biokemiska reaktioner som katalyseras av enzymer. Ett fåtal RNA-molekyler kan också katalysera reaktioner och kallas då ribozymer. Ribozymerna upptäcktes på 1980-talet och utgör en vital del av ribosomen. Syntetiska molekyler som kallas artificiella enzym uppvisar också enzymliknande katalytiska egenskaper. (källa)
  3. Till brunnarna sätts sedan ett prov med den antikropp, riktad mot antigenet, som skall bestämmas. Sedan antikropparna i provlösningen bundit sig tvättas komponenter i provet som inte bundits bort vanligen med en PBS-lösning med tillsats av Tween. Därefter tillsätts en lösning med en sekundär antikropp från ett annat djurslag (tracern) som enbart har specificitet för den primära antikroppen. Till tracern har man kopplat (konjugerat) ett enzym (t.ex. pepparrotsperoxidas eller alkaliskt fosfatas). Överskottet av tracer tvättas bort och det enzym som finns kvar bundet ger sedan i nästa steg en signal genom en enzymreaktion där produkten är ett färgat eller fluorescent ämne. Detta bestäms med specialanpassad fotometer. Signalen är direkt relaterad till mängden bunden tracer. (källa)
  4. Han byggde upp en betydande forskningsmiljö vid Stockholms högskola, och koncentrerade senare sina insatser till biokemin. Den största uppmärksamheten ägnade han alkoholjäsningen och därpå inverkande omständigheter. En sammanfattande framställning därav gav han i Neuere Forschungen über alkoholische Gärung (i Fortschritte der naturwissenschaftlichen Forschung, band 10, 1913) samt i Chemie der Hefe und der alkoholischen Gärung (tillsammans med P. Lindner, Leipzig, 1916). Tillsammans med sina studenter undersökte han ljusets, temperaturens, aciditetens, oxidationsmedels, gifters och närsalters inflytande på enzymer, bland annat i en serie avhandlingar under den gemensamma titeln Über die chemische Zusammensetzung und Bildung der Enzyme (nummer 1-15, 1910-17), i 4 avhandlingar (gemensamt med docenten O. Svanberg), Über giftwirkungen bei Enzymreaktionen (i Fermentforschung 1920) och i Darstellung hochaktiver Saccharasepräparate (tillsammans med Svanberg, 1919). Hans forskning visade bland annat att ett koenzym, NAD, är nödvändigt för enzymernas verkan under glykolysen. Det var hans forskning kring jäsning och enzymer som gav honom Nobelpriset. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.