Examinera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder examinera, varianter, uttal och böjningar av examinera

Examinera synonym, annat ord för examinera, vad betyder examinera, förklaring, uttal och böjningar av examinera.

Synonym till examinera

Vad betyder och hur uttalas examinera

Examinera uttalas ex|am|in|era och är ett verb -de.

Examinera betyder:

Ordformer av examinera

Aktiv

examinera
infinitiv
examinerar
presens
examinerade
preteritum
examinerat
supinum
examinerande
presens particip
examinera
imperativ

Passiv

examineras
infinitiv
examineras
presens
examinerades
preteritum
examinerats
supinum

Perfekt particip

examinerad en
~ + subst.
examinerat ett
~ + subst.
examinerade den/det/de
~ + subst.

Examinera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet examinera

  1. En språkkonsult arbetar med svenska språket som kommunikationsexpert. De flesta som titulerar sig som språkkonsult är examinerade språkkonsulter i svenska. (källa)
  2. I Sverige tillämpas målrelaterade betyg även på universitetsnivå. Dock är det ovanligt att betygskriterier specificeras i kursplanen på högskole- och universitetskurser. Varje ämne har generella betygskriterier i ett gemensamt dokument för lärosätets alla kurser i ämnet. Konkreta betygsgränser (antal poäng som krävs för olika betygsnivåer), och beskrivning av hur bedömning av olika examinerande uppgifter viktas samman till ett slutbetyg, brukar ofta anges i anvisningarna för varje examinerande uppgift, och/eller i ett dokument för varje kurs som ofta kallas kursplanering, läsanvisningar, studieguide, kurs-pm eller kursinformation. Det senare dokumentet är examinerande lärares eget ansvar. Det kan innefatta text kursplanen, men ger konkreta detaljer om kursens uppläggning den aktuella kursomgången. Det kan förändras av examinatorn inför varje kurstillfälle utan formellt beslut i ämneskollegium. (källa)
  3. Arkitektutbildningen innehåller kurser i att planera, utforma, förvalta och förnya byggnader och bebyggelsemiljöer. I Sverige har fyra universitet har rätt att examinera arkitekter: Chalmers tekniska högskola, Kungliga Tekniska högskolan, Lunds tekniska högskola vid Lunds universitet och Umeå universitet. (källa)
  4. De internationella TA organisationernas examinationsorganisationer examinerar transaktionsanalytiker inom de 4 verksamhetsfälten (se ovan). När man tagit examen på grundnivå, vilket vanligen tar 5-8 år får man kalla sig för Transaktionsanalytiker, eller transaktionsanalytiker, nivå 1. (källa)
  5. Nautikerns utbildning är vanligtvis sjökaptens examen och kan variera mellan tre och fem år i längd beroende på skola och land, utbildningen består i huvudsak av navigation, ledarskap, stabilitet, matematik, sjukvård, radiokommunikation, språk etc. Examinerad med sjökaptensexamen och stipulerad praktik tid på ca 36 månader effektiv tid på fartyg som däcks officer äger rätt att söka sjökaptens brev (sjökaptens behörighet) från respektive lands hamnstats myndighet, i Sverige transportstyrelsen. (källa)
  6. I Sverige används titeln "provisor" inte längre, men historiskt har den förekommit parallellt med "apotekare". En person med provisorsexamen som tjänstgjorde på någon annans apotek kallades provisor. Officiellt var dock titeln förbehållen en föreståndare på någon annans apotek. Apotekets innehavare titulerades "apotekare". Efter att provisorsexamen avskaffades levde "provisor" kvar som en inofficiell benämning på en examinerad apotekare som tjänstgjorde på någon annans apotek. (källa)
  7. Datortentamen kan dels avse en helt datorbaserad tentamen (som distribueras och rättas på dator, och eventuellt kan automaträttas), dels en pappersbaserad tentamen där en dator är tillåtet hjälpmedel, exempelvis vid i en kurs i programmering (jämförbart med en examinerande laborationsuppgift, som utförs individuellt och utan handledning). (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.