Försäkringskassa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder försäkringskassa, varianter, uttal och böjningar av försäkringskassa

Försäkringskassa synonym, annat ord för försäkringskassa, vad betyder försäkringskassa, förklaring, uttal och böjningar av försäkringskassa.

Vad betyder och hur uttalas försäkringskassa

Försäkringskassa uttalas för|säkr|ings|kassa och är ett substantiv.

Ordformer av försäkringskassa

Singular

försäkringskassa
obestämd grundform
försäkringskassas
obestämd genitiv
försäkringskassan
bestämd grundform
försäkringskassans
bestämd genitiv

Plural

försäkringskassor
obestämd grundform
försäkringskassors
obestämd genitiv
försäkringskassorna
bestämd grundform
försäkringskassornas
bestämd genitiv

Försäkringskassa är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet försäkringskassa

  1. Försäkringskassans uppdrag är att. (källa)
  2. 1961 års riksdag beslutade att sjukkassorna skulle sköta administrationen av folkpension samt ATP. I samband med detta bestämdes att sjukkassorna skulle organiseras länsvis. De allmänna försäkringskassorna bildades. (källa)
  3. Förtroendeläkare utgjorde tidigare benämningen på en läkare anställd vid myndigheten Försäkringskassan. (källa)
  4. Eneroth var ledamot i Kronobergs landstingsfullmäktige fram till valet 1994. Har var då ledamot i Centrallasarettets styrelse. Eneroth var också ledamot i Försäkringskassans styrelse i Kronobergs län och ledamot i Försäkringskassans Socialförsäkringsnämnd fram till valet 1994. Eneroth var fram till valet 2006 också ledamot i Videum AB, ett kommunalt fastighetsbolag med uppgift att äga och förvalta fastigheter på universitetsområdet i Växjö. Videum AB förvaltar fastigheter åt Växjö universitet, men ansvarar också för Videum Science Park som erbjuder affärslokaler och service åt företag som utvecklas i anslutning till Växjö Universitet. (källa)
  5. SASSAM är en förkortning för Strukturerad Arbetsmetodik för Sjukfallshantering och SAMordnad rehabilitering. Det är en strukturerad metodik inom ohälsoområdet som bygger på en kartläggning och kopplade utbildningar. Metoden är ett resultat av ett mångårigt utvecklingsarbete vid Försäkringskassan. (källa)
  6. Om en anställd skadar sig i arbetet eller blir sjuk på grund av arbetet ska arbetsgivaren informeras. Arbetsgivaren ska då göra en anmälan till Försäkringskassan och till skyddsombudet. Den som är egenföretagare skickar in anmälan själv. Om olyckan är allvarlig eller om det gäller dödsfall ska arbetsgivaren snarast göra en anmälan till Arbetsmiljöverket. (källa)
  7. Barnfamiljer kan få bostadsbidrag. Även ungdomshushåll utan barn, där de sökande fyllt 18 år men inte är 29 år, kan få bostadsbidrag. På Räknautbostadsbidrag har Försäkringskassan skapat ett snabbtest som visar om man har rätt till ersättning samt ett preliminärt månadsbelopp. (källa)
  8. Aktivitetsstöd är en del av arbetsmarknadspolitiken i Sverige. Det utbetalas av Försäkringskassan till personer som deltar i ett arbetsmarknadspolitiskt program som man blivit anvisad till av Arbetsförmedlingen. Exempelvis om man deltar i Jobb- och utvecklingsgarantin, arbetsmarknadsutbildning, arbetspraktik, stöd till start av näringsverksamhet, arbetslivsintroduktion eller andra arbetsmarknadspolitiska program. (källa)
  9. I början av 1990-talet avskaffades de särskilda försäkringsdomstolarna, som prövade mål som överklagades från socialförsäkringsnämnd och försäkringskassor. De målen överfördes i stället till de allmänna förvaltningsdomstolarna. (källa)
  10. Det finska socialskyddssystemet grundar sig i hög grad på olika inkomstbundna förmåner, finansierade främst av löntagare och arbetsgivare, men lagstadgade och ofta administrerade av Folkpensionsanstalten. Till dessa hör till exempel arbetslöshetsunderstöd (främst via fackets försäkringskassor), sjukdagpenning och föräldrapenning. Personer med små inkomster har rätt till bostadsstöd, vilken för de fattigaste täcker största delen av vad som anses vara skäliga boendekostnader. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.