Försäljningslokal Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder försäljningslokal, varianter, uttal och böjningar av försäljningslokal

Försäljningslokal synonym, annat ord för försäljningslokal, vad betyder försäljningslokal, förklaring, uttal och böjningar av försäljningslokal.

Vad betyder och hur uttalas försäljningslokal

Försäljningslokal uttalas för|sälj|nings|lok|al och är ett substantiv.

Ordformer av försäljningslokal

Singular

försäljningslokal
obestämd grundform
försäljningslokals
obestämd genitiv
försäljningslokalen
bestämd grundform
försäljningslokalens
bestämd genitiv

Plural

försäljningslokaler
obestämd grundform
försäljningslokalers
obestämd genitiv
försäljningslokalerna
bestämd grundform
försäljningslokalernas
bestämd genitiv

Försäljningslokal är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet försäljningslokal

  1. Inför uppförandet hade ett aktiebolag bildats där de 25 andelarna kunde tecknas à 3 500 riksdaler. Bland aktietecknarna i Bolaget för Boutique Byggnaden å Helgeandsholmen återfanns bland annat kronprins Oskar, kronprinsessan Josephina och riksantikvarien Bror Emil Hildebrand. För ritningarna svarade hovarkitekt Per Axel Nyström. I de ursprungliga planerna fanns bodlängor längs båda Norrbros båda sidor, men endast den västra längan blev uppförd. Basarlängans fasad mot Norrbro bestod av putsat tegel medan bakre delen med försäljningslokalerna var en enkel träkonstruktion. Detta då Helgeandsholmens slutliga planering fortfarande diskuterades. De putsade delarnas ornamenterings utfördes av ornamentbildhuggaren och stuckatören Domenico Notini. Notini hade invandrat till Stockholm 1826 via Köpenhamn från Italien och inledde ett samarbete med Johan Niclas Byström. Basarens båda ändor smyckades med järnstatyer av Byström föreställande gudarna Apollo, Minerva, Venus och Mercurius. (källa)
  2. På 1900-talet minskade efterfrågan på kopparföremål. Emalj, aluminium och rostfritt konkurrerade ut kopparn. En del skolade om sig eller övergick till plåtslageri, andra började arbeta med olika metaller såsom tenn, mässing, brons, rostfritt och silver. I samband med jugendstilen så tillverkades konstnärliga föremål, samt smycken. Med industrialismens genombrott hotades det genuina hantverket. Svensk Hemslöjd, som bildades 1899 av Lilli Zickerman, värnade om att bevara hantverket. Hemslöjden med sina försäljningslokaler runt om i landet blev för många hantverkare en möjlighet till både försäljning, utveckla sitt formspråk och att delta i utställningar. (källa)
  3. Glasbrukets produkter såldes initialt till största delen i Stockholmstrakten, man hade försäljningslokal och magasin på Skeppsbron och i Gamla stan i Stockholm. Vidare hade man en försäljningsfilial i Gävle, som sköttes av bröderna Turdfjælls kusin rådman Isak Turdfjæll. (källa)
  4. År 1927 startade Gullberg företaget Elsa Gullbergs Textil och Inredningar AB som räknas till en av Sveriges första moderna inredningsföretag. Från 1932 hade Elsa Gullberg en försäljningslokal i ett funkishus i (dåvarande) Hamngatsbacken i hörnet av Regeringsgatan. Medan vissa konstnärer och arkitekter som Carl Malmsten förfasade sig i samband med funktionalismens genombrott 1930 tog Gullberg det hela med ro, och lyckades förena funktionalismen med en traditionsbaserad stil. På Stockholmsutställningen 1930 deltog hon med gobelängerna Svarta Diana ritad av Nils Dardel och Korsfästelsen av Märta Afzelius. Med hjälp av Richard Künzl från Wien kom hon 1935 att bli den första i Sverige att handtrycka med filmtryck. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.