Förvaringskärl Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder förvaringskärl, varianter, uttal och böjningar av förvaringskärl

Förvaringskärl synonym, annat ord för förvaringskärl, vad betyder förvaringskärl, förklaring, uttal och böjningar av förvaringskärl.

Vad betyder och hur uttalas förvaringskärl

Förvaringskärl uttalas för|var|ings|kärl och är ett substantiv.

Ordformer av förvaringskärl

Singular

förvaringskärl
obestämd grundform
förvaringskärls
obestämd genitiv
förvaringskärlet
bestämd grundform
förvaringskärlets
bestämd genitiv

Plural

förvaringskärl
obestämd grundform
förvaringskärls
obestämd genitiv
förvaringskärlen
bestämd grundform
förvaringskärlens
bestämd genitiv

Förvaringskärl är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet förvaringskärl

  1. Principen att bränna föremål i lera för att åstadkomma föremål är mycket enkel och mycket gammal. Ett av de äldsta kända föremålen i keramik är Venus från Dolní Věstonice, omkring 26 000 år gammal, tillverkad av lera magrad med benmjöl. Keramik har dock liten praktisk nytta hos nomadiska folk och det är först med framväxten av jordbruket som förvaringskärl av keramik börjar tillverkas i större omfattning. I vissa nomadiska kulturer där man vistats under längre tid på samma plats har keramik förekommit. De äldsta fynden av keramik i Kina är 16 000–20 000 år gamla. "Uppfinningen" har gjorts flera gånger inom olika kulturer oberoende av varandra. Drejskivan uppfanns av sumererna omkring 4 000 f. Kr. Den fotdrivna drejskivan kom dock först runt tiden för Kristi födelse. (källa)
  2. Efter kremeringen rakas de brända benen ned i ett metallkärl, som sedan får svalna. Obrända föremål som spikar, höftproteser med mera separeras därefter bort, och skelettdelarna pulveriseras i en speciell apparat som kallas askberedare. Askan kan därefter hällas i urna eller annat förvaringskärl i väntan på begravningsplats i jord, i en nisch, i ett kolumbarium, eller på att spridas eller grävas ned i minneslund (anonymt gravskick), eller, efter särskilt tillstånd från länsstyrelsen om "egen spridning", spridas på en annan plats än en kyrkogård. Som annan plats räknas naturområden och hav med 1 000 meters avstånd från land. (källa)
  3. Kruset har sitt ursprung i skänkkannan. Från 1300-talet framställdes i Rhendalen enkla stengodskrus med tydliga ränder efter drejningen där foten formades genom tumtryck. Troligen har fotdekorationen, "utkrusningen" gett kärlen deras namn. Begreppet har senare använts om serverings- och dryckeskärl. Efterhand har det Sverige har det med tiden främst kommit att syfta på enklare förvaringskärl i ler- eller stengods, men i Sydsverige har fajansstop med tennlock oftast fortsatt att kallas krus. (källa)
  4. Lingonen kan kokas med en liten mängd vatten varefter sockret tillsätts och efter ett uppkok skummas sylten och hälls på förvaringskärl. När man framställer rårörda lingon används en annan metod. De råa lingonen rörs då med sockret tills det är helt löst, varefter det hälls i förvaringskärl. Lingonen innehåller mycket pektin och sylten gelear sig väl. Tillsats av konserveringsmedel är i regel onödigt i och med att lingon naturligt innehåller bensoesyra som har en konserverande effekt. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.