Förvissa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder förvissa, varianter, uttal och böjningar av förvissa

Förvissa synonym, annat ord för förvissa, vad betyder förvissa, förklaring, uttal och böjningar av förvissa.

Synonym till förvissa

Vad betyder och hur uttalas förvissa

Förvissa uttalas för|vissa och är ett verb -de.

Förvissa betyder:

Ordformer av förvissa

Aktiv

förvissa
infinitiv
förvissar
presens
förvissade
preteritum
förvissat
supinum
förvissande
presens particip
förvissa
imperativ

Passiv

förvissas
infinitiv
förvissas
presens
förvissades
preteritum
förvissats
supinum

Perfekt particip

förvissad en
~ + subst.
förvissat ett
~ + subst.
förvissade den/det/de
~ + subst.

Förvissa är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet förvissa

  1. Kåda kan även användas som sårkåda. Då förvarar man kådan i en burk som först är insmord med rapsolja eller flytande smör i flaska. Kådan används på sår och torra ställen på kroppen. Observera att endast gran-, en- och tallkåda används. Man måste även förvissa sig om att kådan är fri från insekter och avgaser. Kåda innehåller dock kolofonium som kan vara allergiframkallande. (källa)
  2. En slumptalsgenerator (slumpgenerator) är en algoritm eller fysisk enhet som är avsedd att generera en sekvens av element (ofta tal) som kan användas som en slumpmässig sekvens. Det har funnits metoder för att generera slumpmässiga resultat i tusentals år, i form av tärningskast eller myntkast, blandande av spelkort, och liknande. Ett vanligt test för slumpmässighet för sådana sekvenser är att försöka förvissa sig om att sekvensen inte har några mönster, eller mindre rigoröst att sekvensen inte har några enkelt skönjbara mönster. (källa)
  3. Vid en delegering måste den som ger delegeringen förvissa sig om att personen som tar emot delegeringen klarar av att utföra arbetsuppgiften, såväl teoretiskt som praktiskt. Därefter dokumenteras vad som delegerats, vem som delegerat, till vem arbetsuppgiften delegerats samt hur länge delegeringen gäller, vilket får vara högst ett år. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.