Facktidskrift Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder facktidskrift, varianter, uttal och böjningar av facktidskrift

Facktidskrift synonym, annat ord för facktidskrift, vad betyder facktidskrift, förklaring, uttal och böjningar av facktidskrift.

Vad betyder och hur uttalas facktidskrift

Facktidskrift uttalas fack|tid|skrift och är ett substantiv.

Ordformer av facktidskrift

Singular

facktidskrift
obestämd grundform
facktidskrifts
obestämd genitiv
facktidskriften
bestämd grundform
facktidskriftens
bestämd genitiv

Plural

facktidskrifter
obestämd grundform
facktidskrifters
obestämd genitiv
facktidskrifterna
bestämd grundform
facktidskrifternas
bestämd genitiv

Facktidskrift är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Facktidskrift på Engelska

  • trade magazine, Journal

Hur används ordet facktidskrift

  1. Under första världskriget tillhörde han Freikorps och samtidigt engagerade han sig i Völkischen Block, och uppnådde där oberführers grad. År 1924 kandiderade han till borgmästarposten i hemstaden Grafing. Han anslöt till NSDAP i september 1929 (Medlemsnummer 147.015) och antogs till SS i juni 1931 (SS-nummer 8894). Med stöd av Heinrich Himmler anställdes han vid Sanitetsväsendet i München och så började hans karriär inom SS. Deuschl befordrades den 30 januari 1937 till Oberführer och tjänstgjorde som Reichärtzeführer dr. Gerhard Wagners ställföreträdare. Bland annat besökte han som Wagners ställföreträdare Ostpreussiska läkarsällskapets kongress i Königsberg under det avslutande studiebesöket i Stockholm och Uppsala i juni 1937.. Vid denna kongress hade läkare och tandläkare haft en stor genomgång av den s.k. Führerprincipen, om förebyggande vård i den tyska befolkningen. Deuschl var i augusti 1929 en av grundarna till Nationalsocialistiska läkarsällskapet (NSDÄB). Från mars 1931 var han ordförande för NSDÄB och var till augusti 1934 ansvarig utgivare för förbundets facktidskrift Ziel und Weg. Han var också ledare för Hartmannbund vilket 1936 sammanslogs med NSDÄB. Deuschel hade sen 1933 varit Gerhard Wagners ställföreträdare, vilket formaliserades 1937. När Wagner avled 1939 ersatte Kurt Blome Deuschl som ställföreträdare och Deuschl utnämndes till råd i Reichärtzenkammer. Deuschl deltog i upprättandet av Führershule der Deutchen Ärtzenschaft i Alt Rehse den 1 juni 1935 och var dess första ledare. Från den tiden fokuserande han mer på den organisatoriska utvecklingen än den kliniska läkarverksamheten, men deltog också en i del av "forskning" i Reval och vid KZ Dachau. (källa)
  2. Thord Sköldekrans, född 1948 i Bollerups församling och uppväxt i Malmö, är en svensk chefredaktör inom svensk fack- och nöjespress. Sköldekrans är sedan 1980 bosatt på Lidingö och arbetade 2005–2013 på informationsföretaget AB Svensk Byggtjänst som chefredaktör för facktidskrifterna AMA-nytt, Bygginfo PM och Aff-nyheter. (källa)
  3. Stadsplanen för Gamla Enskede (Enskede trädgårdsstad) skapades av arkitekten Per Olof Hallman. Den uppmärksammades utomlands och publicerades bland annat i tyska facktidskriften Der Städtebau. Enligt docenten i konstvetenskap, Elisabet Stavenow-Hidemark var det den intressantaste stadsplanen som överhuvudtaget gjordes för något villaområde i Sverige under det tidiga 1900-talet. Södra Ängby i Bromma, utbyggd 1933-1939, anses vara Stockholms sista av dess fastighetskontor planlagda trädgårdsstad. (källa)
  4. Till de större projekten hör Folkskoleseminariet i Linköping (1927) sedan följt av det största och mest kända projektet, Karolinska Institutets röda tegelbyggnader på dagens Campus Solna. Han vann den utlysta tävlingen med sitt förslag "Per Haps" 1936. Dock tog det tid innan hela projektet genomfördes på grund av andra världskriget, som fördröjde många av Stockholms byggprojekt. När Ryberg själv presenterade sitt arbete 1955 i facktidskriften Byggmästaren var han bitter över att sparivern hade förvanskat hans projekt och flera byggnader omnämns som "monument över missriktad sparsamhet". (källa)
  5. Beträffande landskapets behandling och husens gestaltning inspirerades Rybergs vinnande förslag troligen av bebyggelsen för Århus universitet i Danmark som började uppföras på tidigt 1930-tal efter ritningar av arkitekterna Kay Fisker och C.F. Møller. Ryberg placerade bebyggelsen huvudsakligen längs ett stråk som började vid Solnavägens huvudentré och slutade vid Tomtebodavägen. Stråket motsvaras av dagens Nobels väg. Åtta institutionsbyggnaderna ställdes lätt vinklade med sina hörsalar inåt mod vägen. Genom landskapets topografi fick detta stråk en "stillsam dramatisering" som arkitekt Johan Celsing uttryckte sig 1993 i en artikel om Ture Ryberg och Karolinska Institutets byggnader i facktidskriften Arkitektur. (källa)
  6. Men Villa Spies presenterades aldrig i facktidskriften Arkitektur och inte heller i SAR:s engelskspråkiga guide för samtida svensk arkitektur 1968–1978. Inte alla arkitekter var kritiska, bland dem Ralph Erskine som själv var öppen för experimentellt byggande, och hans Kupolvillan från 1956 cirka tio kilometer väster om Nynäshamn har vissa drag av Villa Spies. Villan ägs fortfarande av Simon Spies änka Janni Spies och har aldrig byggts till eller om. Även den ursprungliga poppiga inredningen och möbleringen är bevarad. (källa)
  7. År 2013 belönades KOD Arkitekter med priset "Årets Betongarkitekt" som utges av facktidskriften Betong. Juryns motivation löd. (källa)
  8. År 1932 började Stockholms Byggmästareföreningen utge facktidskriften Byggindustrin som publicerar branschnyheter, reportage och artiklar inom teknik, bostäder, byggmaterial, ekonomi, arkitektur. (källa)
  9. 1968 grundade Hegerfors tillsammans med Henri Holmgren och Janne Lundström Seriefrämjandet (SeF) i syfte att "belysa och sprida kunskap om seriernas och seriebranschens historia samt deras estetiska, kulturella, ideologiska, sociala och ekonomiska sammanhang" och "främja förståelsen för serien som uttrycksmedel och verka för en högtstående svensk och utländsk serieproduktion". Samma år utkom det första numret av facktidskriften Thud!, vilken 1977 bytte namn till Bild och Bubbla. 2013 har tidningen utkommit med över 190 nummer. Från 1970 till 1980 utkom dessutom den från SeF fristående tidskriften Serieguide. (källa)
  10. I ett litet separat hus på två rum och kokvrå samt badrum ordnades "tjänarbostad" för två personer, även det ritat av Backström och Reinius. I anslutning mot sydväst byggde Engkvist även ett stort virkesförråd. Villa Engkvist presenterades av Backström och Reinius utförligt i facktidskriften Byggmästaren nr 27, 1939. För fotografierna stod ingen mindre än en amerikanska fotografen Andreas Feininger, som bodde i Stockholm mellan 1933 och 1939. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.