Vad betyder och hur uttalas faktamaterial
Faktamaterial uttalas fakta|materi|al.
Ordformer och varianter av faktamaterial
Singular
- faktamaterial
- obestämd grundform
- faktamaterials
- obestämd genitiv
- faktamaterialet
- bestämd grundform
- faktamaterialets
- bestämd genitiv
Plural
- faktamaterial
- obestämd grundform
- faktamaterials
- obestämd genitiv
- faktamaterialen
- bestämd grundform
- faktamaterialens
- bestämd genitiv
Faktamaterial är ett substantiv
Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.
Hur används ordet faktamaterial
Frazer ägnade sig själv inte åt något eget antropologiskt fältarbete, men han hade en omfattande brevväxling med missionärer och kolonialämbetsmän, vilka besvarade hans frågelistor, Questions on the Customs, beliefs and Languages of Savages (1907). Idag anses Frazers verk som förlegat, men hans insats är bestående, främst genom att han var en föregångare inom sitt fack men också tack vare det stora faktamaterial han samlade in.
Kryssarklubben har lagt ut och underhåller över 230 bojar runt kusterna och har nio uthamnar från Gåsören i norr till Lomma i söder. Inom föreningen sköter man även ett antal sjömärken, enslinjer, båkar och tusentals bergöglor och tar även fram hamn- och farledsbeskrivningar. Ett 30-tal farledsprickar som Sjöfartsverket sköter finansieras av Svenska Kryssarklubben. Kryssarklubben finns på webben, facebook, Instagram, Linkedin, Twitter. På Kryss, Kryssarklubbens medlemstidning På Kryss utges till alla medlemmar och kan läsas digitalt. Tidningen kan köpas på ca 90 Pressbyråer. På Kryss ska inspirera, skapa gemenskap och ökar säkerheten genom reseskildringar, artiklar och faktamaterial. På Kryss finns också på webben, nyhetsbrev, facebook och Instagram med nyheter och fördjupningar.
När det gäller Harald Blåtand är det skrivna källor och arkeologiskt fynd daterade med så kallad dendrokronologi som bildar faktamaterial. Av de skrivna källorna är merparten senare nedteckningar. Som sådana kan nämnas de isländska sagorna från kanske 1100-talet där främst kungens relation med de olika norska kungarna och kungsämnena omtalas. Jomsvikingarnas saga berättar utförligt om kung Harald och hövdingen Palnetoke. Palnetoke beskrivs i sagan, som nedtecknats först i slutet av 1200-talet, som den som dödade kungen. En annan viktig skriven källa är Adams av Bremen stora bok "Historien om Hamburgstiftet och dess biskopar" från cirka 1070. Hans sagesman är nämligen ingen mindre än Haralds barnbarns barn Sven Estridsson, kung över Danmark.