Filmkamera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder filmkamera, varianter, uttal och böjningar av filmkamera

Filmkamera synonym, annat ord för filmkamera, vad betyder filmkamera, förklaring, uttal och böjningar av filmkamera.

Vad betyder och hur uttalas filmkamera

Filmkamera uttalas film|kamera och är ett substantiv.

Ordformer av filmkamera

Singular

filmkamera
obestämd grundform
filmkameras
obestämd genitiv
filmkameran
bestämd grundform
filmkamerans
bestämd genitiv

Plural

filmkameror
obestämd grundform
filmkamerors
obestämd genitiv
filmkamerorna
bestämd grundform
filmkamerornas
bestämd genitiv

Filmkamera är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet filmkamera

  1. Kinematograf (kinematografi) (även cinematograf eller cinématographe) är en fotografisk apparat som fungerar som en filmkamera och uppvisningsapparat och är en tidig filmprojektor. Den första visningen med en kinematograf genomfördes den 22 mars 1895 i Paris. (källa)
  2. Den 1 november 1895 visades projicerad film för första gången för betalande publik. Detta skedde med hjälp av bröderna Skladanowski's Bioskop i Berlin. Senare den 28 december 1895 Auguste och Louis Lumières kombinerade filmkamera och projektor le Cinématographe. Visningslokalen var en orientaliskt inredd biljardsalong som kallades Salon Indien och rymde 120 personer i källaren på Grand Café på Boulevard des Capucines nummer 14, i Paris. Biografen presenterades som Cinématographe Lumière på affischer och var världens första bio. Priset premiärkvällen var 1 franc. Filmen som visades hette L'Arrivée d'un train en gare de la Ciotat (Tåget ankommer Ciotats station). (källa)
  3. Från 1928 användes vid OS en filmkamera som avbildade målområdet och en där stående kronometer (som startades av startpistolen) med en hastighet på över 24 bilder i sekunden , vid OS 1932 introducerades ett system med 128 bilder per sekund och vid OS 1936 filmades målområdet av två kamereor som gav en stereobild för att förenkla avgörndet vid täta närstrider. Vid OS 1952 integrerades kronometrar med en noggrannhet på 1/100 sekund i målkamerorna och från och med OS 1964 var det målfoton och inte manuellt tagna tider som fastställde tiderna och inte bara placeringen. (källa)
  4. Föregångaren till videobandspelaren var kinescopet. Detta var en tv-skärm och filmkamera som var ihopbyggd och som spelade in program på en 16 millimeters fotografisk film, vilken senare behövdes framkallas på kemisk väg. (källa)
  5. Professionella film- och TV-kameror har inte någon autofokus. Detta eftersom det är en alltför inexakt teknik, samt att val av skärpeplan ofta är ett konstnärligt eller berättarmässigt val. Traditionellt sett så har B-fotografen inte sett bilden medan man filmar, utan har fått justera skärpan enbart baserat på ögonmått och kontrollmätningar med olika typer av måttband. Med de digitala filmkamerornas intåg, så kan man dock numera ha en högupplöst monitor på kameran, som oftast duger för att avgöra om bilden är skarp på rätt ställe eller inte. (källa)
  6. En filmkamera är en typ av kamera som producerar film, det vill säga många bilder i snabb följd efter varandra, som vid uppspelning i samma följd ger en upplevelse av kontinuerlig rörelse. Genom att man har ett högt antal bilder per sekund kommer ögonen och hjärnan bortse från bildernas korta stillastående uppehåll och skapa en illusion av flöde. Antal bilder per sekund en filmkamera tar in är vanligen 12 eller 24. I digitala filmkameror, som per definition egentligen är videokameror, är ofta den reella bilduppdateringsfrekvensen på 25 Hz. Ett exempel på dessa är systemet 24p. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.