Finansvärld Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder finansvärld, varianter, uttal och böjningar av finansvärld

Finansvärld synonym, annat ord för finansvärld, vad betyder finansvärld, förklaring, uttal och böjningar av finansvärld.

Vad betyder och hur uttalas finansvärld

Finansvärld uttalas fin|ans|värld och är ett substantiv.

Ordformer av finansvärld

Singular

finansvärld
obestämd grundform
finansvärlds
obestämd genitiv
finansvärlden
bestämd grundform
finansvärldens
bestämd genitiv

Plural

finansvärldar
obestämd grundform
finansvärldars
obestämd genitiv
finansvärldarna
bestämd grundform
finansvärldarnas
bestämd genitiv

Finansvärld är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet finansvärld

  1. Vera återvänder till sin hemstad för att försöka lappa ihop sitt liv och läka sitt trasiga knä. Med sig hem har hon ett uppdrag, som leder henne till en sommarkurs i nationalekonomi. Peter lever ett gott liv som arvtagare till reseföretaget Great Escape. Men för att få lite självständighet från pappas pengar tar han ett sommarjobb på universitetet. Den allvarliga och tänkande Vera och den sorglöse Peter möts som student och föreläsare. I Veras ögon är Peter en ytlig charmör. Han stör sig i sin tur på Veras ifrågasättande attityd. När de förs samman igen som grannar i en studentkorridor utvecklas motsättning sakta till attraktion. Veras ifrågasättande av tillväxtnormen blir en ögonöppnare för Peter och Vera inser att det finns någonting genuint under Peters glättiga yta. Veras uppdrag, att ta reda på varför vi människor lever ett galet, ohållbart leverne, växer sig allt större. Hon kommer fram till att det ekonomiska systemet har stora brister, men måste ha Peters hjälp för att få tillgång till svar som gömmer sig bland finansvärldens elit. (källa)
  2. 2009 utkom Den sista cigarretten, en rikt fabulerande roman om bland annat 1980-talets spekulationshysteri inom konst- och finansvärlden. Romanen anknyter till den samhällskritiska skildringen i Gentlemen och Gangsters. De tre böckerna har av Peter Englund beskrivits som "en unik skildring av vårt lands förvandlingar under de senaste decennierna". (källa)
  3. Portföljstyrning har sina rötter i "Modern Portfolio Theory" (MPT), vilket sedan 1950-talet har använts inom finansvärlden. MPT handlar om att välja rätt kombination av investeringar för att uppnå bästa möjliga avkastning, med hänsyn till risker. Det var dock först på 1970-talet då Dr. Harry Markowitz fick idén till att finansiell portföljstyrning kunde överföras till projekt. Portföljstyrning har därmed funnits på tal sedan 1970-talet, men det ses ändå i dag som ett relativt nytt fenomen då få studier inom detta har utförts, framför allt i Sverige. (källa)
  4. Ben Shalom Bernanke (uttalas /bərˈnæŋki/), född 13 december 1953 i Augusta, Georgia, är en amerikansk nationalekonom. Den 1 februari 2006 efterträdde han Alan Greenspan som ordförande för USA:s federala centralbank Federal Reserve, en av de mest inflytelserika och ansvarstyngda posterna inom finansvärlden. 2014 efterträddes han på posten av Janet Yellen. (källa)
  5. Efter flera år av ryktesspridning inom finansvärlden slog en av Bernie Madoffs söner larm till myndigheterna om vad som pågick. Den 12 december 2008 slog FBI till mot företaget och tog in Madoff för förhör. Denne släpptes sedermera fri mot en borgenssumma på tio miljoner dollar och fick reseförbud. En tid senare låstes han in på grund av att man ansåg att han kunde vara flyktbenägen. Företaget och fonden var satt under tvångsförvaltning. Omfattningen av förlusterna var mycket stora, vissa bedömningar gjorde gällande att motsvarande 500 miljarder kronor saknades. I så fall var det tidernas största ponzibedrägeri. (källa)
  6. Tadeusz Dołęga-Mostowicz läste juridik i Kiev och engagerade sig militärt mellan 1918 och 1922, under polsk-sovjetiska kriget. Efter detta började han att arbeta som journalist, från 1925 på den kristdemokratiska tidningen Rzeczpospolita. Hans journalistik hade en regeringskritisk prägel ur ett nationalkonservativt perspektiv. Han slutade som journalist 1928 och romandebuterade 1929. Hans stora genombrott var Kariera Nikodema Dyzmy ("Nikodem Dyzmas karriär") från 1932. Dołęga-Mostowicz kunde därefter försörja sig som författare och skrev två romaner om året, sammanlagt blev det 17 stycken. Romanerna är typiskt drivna av spänning, har huvudpersoner med distinkt karaktär och använder satir för att avhandla politik, byråkrati, finansvärlden och samhällsliv. När andra världskriget bröt ut befann sig Dołęga-Mostowicz i Kuty i östra Polen, där han engagerade sig i försvaret mot det invaderande Sovjet och dog för en sovjetisk kula. Direkt efter andra världskriget sågs hans verk som suspekta av det kommunistiska etablissemanget, men i början av 1990-talet uppstod ett nytt intresse och hans romaner gavs ut på nytt. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.