Flyktingfråga Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder flyktingfråga, varianter, uttal och böjningar av flyktingfråga

Flyktingfråga synonym, annat ord för flyktingfråga, vad betyder flyktingfråga, förklaring, uttal och böjningar av flyktingfråga.

Vad betyder och hur uttalas flyktingfråga

Flyktingfråga uttalas flykt|ing|fråga och är ett substantiv.

Ordformer av flyktingfråga

Singular

flyktingfråga
obestämd grundform
flyktingfrågas
obestämd genitiv
flyktingfrågan
bestämd grundform
flyktingfrågans
bestämd genitiv

Plural

flyktingfrågor
obestämd grundform
flyktingfrågors
obestämd genitiv
flyktingfrågorna
bestämd grundform
flyktingfrågornas
bestämd genitiv

Flyktingfråga är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet flyktingfråga

  1. Samma vänkrets var sedan februari 1939 drivande bakom Bollhusmötet i Uppsala. Genom sina engagemang i studentnationerna drev de igenom att kåren skulle arrangera en allmän studentsammankomst i flyktingfrågan. (källa)
  2. Fatemeh Khavari, född 2000 i Teheran i Iran, är en svensk aktivist i flyktingfrågan. Hon och några andra ungdomar grundade organisationen Ung i Sverige år 2017, som fick stor uppmärksamhet efter en sittstrejk under hösten 2017. Khavari blev gruppens talesperson och sittstrejkade tillsammans med unga med rötter i Afghanistan för att stoppa utvisningarna av unga afghaner och aktionen pågick i cirka 58 dagar från 6 augusti till 2 oktober. (källa)
  3. Invandrarminister var tidigare det statsråd i Sveriges regering som handlade invandrar- och flyktingärenden. Statsrådet var placerat i arbetsmarknadsdepartementet. De första att handlägga ärenden rörande invandrings- och flyktingfrågor var Ulla Lindström, som följdes av Camilla Odhnoff. Från 1996 är posten uppdelad på en integrationsminister och en migrationsminister. (källa)
  4. Widgren var sedan 1960-talet aktiv i debatten kring invandringspolitik i Sverige och har publicerat ett stort antal artiklar och böcker om till migration hörande asyl- och flyktingfrågor. Han hade konsultuppdrag åt FN och andra internationella organ och var ordförande i OECDs Working Party on Migration åren 1983–1988. (källa)
  5. Ullenhag anses tillhöra den klassiskt socialliberala falangen inom Folkpartiet, vilket bland annat tagit sig uttryck i ett engagemang i invandrings- och flyktingfrågor, minoriteters rättigheter och jämställdhet. Han har också, ur socialliberal utgångspunkt, försvarat den svenska välfärdsmodellen med generella välfärdssystem och inkomstbortfallsgaranti, och har även öppet kritiserat andra borgerliga partier för att inte försvara dessa principer tillräckligt. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.