Folkbokförd Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder folkbokförd, varianter, uttal och böjningar av folkbokförd

Folkbokförd synonym, annat ord för folkbokförd, vad betyder folkbokförd, förklaring, uttal och böjningar av folkbokförd.

Vad betyder och hur uttalas folkbokförd

Folkbokförd uttalas folk|bok|förd och är ett adjektiv.

Ordformer av folkbokförd

Böjning (i positiv) folkbokförd en ~ + subst. folkbokfört ett ~ + subst. folkbokförda den/det/de ~ + subst. folkbokförde den ~ + mask. subst.

Folkbokförd är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet folkbokförd

  1. Den 31 december 2010 fanns det 1078 personer folkbokförda i Sverige som bar efternamnet Glad, och därtill 276 personer som stavade sitt efternamn Gladh. (källa)
  2. Mary N'diaye, folkbokförd som Marianne Emilie N'Diaye, född 13 april 1987 i Sundbybergs församling i Sundbyberg i Stockholms län, är en svensk artist. (källa)
  3. Hemvist – för en fysisk person i Sverige den ort där denne är folkbokförd. (källa)
  4. Hemvist enligt svensk rätt är för en fysisk person den ort där denne är folkbokförd. (källa)
  5. födelsehemort, den ort - här normalt i betydelsen församling - där modern är folkbokförd vid barnets födelse (i Sverige sedan 1947). (källa)
  6. Riksdagsval: Svensk medborgare som är eller har varit folkbokförd i Sverige äröstberättigad. (källa)
  7. Personen är folkbokförd i Sverige. (källa)
  8. Det gäller att välja rätt domstol för att kunna få sin talan prövad. I de flesta rättssystem kan talan alltid väckas vid det forum där svaranden är bosatt (folkbokförd) eller när det gåller juridiska personer där den har sitt säte. Ibland finns alternativa forum som till exempel vid konsumenttvister. Vid internationella tvister inom EU ska talan väckas vid svarandens forum enligt Bryssel I-förordningen. Speciella forumregler gäller också enligt Rom II-förordningen. (källa)
  9. Underhållsstöd är ett ekonomiskt stöd som betalas ut av Försäkringskassan (FK) till en förälder som är vårdnadshavare och bor ensam med barnet (är folkbokförd med barnet), om den andra föräldern inte betalar underhållsbidrag eller betalar ett underhåll som är lägre än 1 573 kronor per månad. Stödet är högst 1 573 kronor per månad och barn. I och med höstbudgeten hösten 2015 höjdes det med 300 kronor. (källa)
  10. Begravningsavgift ska enligt begravningslagen betalas av alla som är folkbokförda i Sverige. Avgiften, som fastställs på grundval av de faktiska begravningskostnaderna, tas ut på samma sätt som kommunalskatten, alltså i proportion till den kommunalt beskattningsbara inkomsten. Begravningsavgiften ska täcka kostnaderna för begravningsverksamheten och betalas till den som är huvudman för begravningsverksamheten i det område där man är folkbokförd. Svenska kyrkans territoriella församlingar har statens uppdrag att bedriva begravningsverksamheten i samtliga kommuner utom Stockholm och Tranås, där kommunen svarar för begravningsverksamheten. Bestämmelser om begravningsavgift och om vad denna ska bekosta finns i begravningslagen och begravningsförordningen. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.