Folkhumor Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder folkhumor, varianter, uttal och böjningar av folkhumor

Folkhumor synonym, annat ord för folkhumor, vad betyder folkhumor, förklaring, uttal och böjningar av folkhumor.

Vad betyder och hur uttalas folkhumor

Folkhumor uttalas folk|hum|or och är ett substantiv.

Ordformer av folkhumor

Singular

folkhumor
obestämd grundform
folkhumors
obestämd genitiv
folkhumorn
bestämd grundform
folkhumorns
bestämd genitiv

Folkhumor är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet folkhumor

  1. PV444B/BS: oktober 1950 - juni 1951. Högre motoreffekt via ny kamaxelprofil, ny instrumentpanel med rund hastighetsmätare framför föraren, omgiven av två fyrkantiga mätartavlor för övriga instrument, inredning i grått/blått, startmotorn aktiverad via tändningsnyckeln, tredelade stötfångare med avvisarhorn, bakre nummerplåten nedflyttad till stötfångaren. Körriktningspilarna var ersatta av en T-formad körriktningsvisare - Fixlight - placerad mitt på taket, av folkhumorn döpt till "takgök". När man skulle svänga tändes ett blått, fast sken i mitten och ett orange ljus blinkande på ena eller andra sidan. Exportmodellerna var dock utrustade med vanliga blinkers på dörrstolparna. Det var mycket billigare samt innebar att takräcke kunde användas. Dessutom försvann risken för vattenläckage från takhålet. "Takgöken" slog aldrig igenom, och togs därför bort under sensommaren 1952. Tillverkades i färgerna svart och duvgrå. (källa)
  2. Romanen är från trettioåriga krigets tid och är ett mellanting av självbiografi och pikareskroman, sammansatt av brutal realism, grotesk folkhumor och medeltidsfärgat fantasteri. (källa)
  3. Kryckeståt kallas en svensk tradition av uppvaktning i samband med lysningen. Namnet anspelar på att folkhumorn uttryckte det som att de förlovade "ramlat ned från predikstolen" i samband med att lysningen lästs upp i kyrkan och nu behövde käpp och krycka. (källa)
  4. Ladugårds- och trädgårdsfastighet n:r 81 ägdes sedan 1798 av handlanden Jonas Lundin, som, gift samma år med handlanden Lorens Faxes dotter Anna Elisabeth, ärvde fastigheten vid svärfaderns död den 10 december samma år. Lundin som avled i Caroli den 13 januari 1809, lät år 1806 på den gamla trädgårdstomten uppföra det stora byggnadskomplexet Jerusalem, som börjades tas i bruk av hyresgäster i oktober samma år och inom kort av folkhumorn döptes till "Jerusalem". Och det blev med tiden som en riktig liten stad. Ingången från Kattesundet gick genom en låg och mörk port, uppförd norr om planket, som skilde den stora avloppsgropen från gatan, och efter några steg var man inne i "staden", som bestod av en vidsträckt kvadratisk fyrkant byggnader, tvåvåningar höga åt väster och öster och en våning höga åt norr och söder, inneslutande en väldigt stor gårdsplan, som gav intryck av torg, och omgiven av fyra inåt kvarteret trädskuggade gator. Det verkade som en stor kasern, där det myllrade av människor, mest ungar, som dagen i ända lekte på torg och gator. "Jerusalem" blev snart ett tillhåll för gårdfarihandlare och schackrare av judisk och inhemsk härkomst, det blev ett riktigt "Jerusalem", och dess ganska vulgära namn upptogs redan under 1830-talet i församlingens kyrkoböcker. (källa)
  5. Konserthuset ritades av Bo Karlberg vid arkitektbyrån Lund och Valentin. Det byggdes på grunden till badhuset Strömbadet och har lånar badets L-formade plan. Foajén vetter mot Gavleån ligger foajén och ger en vy över Gavleåns forsar och Stadsträdgården med Carl Milles skulpturgrupp Fem musicerande genier. Fasaden är klädd i blått kakel och taket har kopparplåt. Den större salen, Gevaliasalen, reser sig som ett elliptiskt torn över resten av huset och rymmer omkring 800 åhörare. Folkhumorn har döpt konserthuset till "Konsertburken", "Konservhuset" eller "Blå mocca". (källa)
  6. Corren gjorde ett reportage med stor bild på benet och sedan exploderade det med hundar i var och varannan rondell. Hunden skulle representera en "gatukorsning" vilket är en synonym för en icke renrasig hund. Detta uttryck för folkhumorn blev omskrivet i lokalpressen och snart började fler hemtillverkade hundar dyka upp i rondeller i och omkring Linköping. (källa)
  7. Revyn var ovanligt partipolitiskt engagerad. Tage Danielsson lanserade sin mest kända monolog "Om sannolikhet" och Hasse Alfredson kommenterade partiledares bristande kunskaper om både mjölkpriser och kärnkraftens farlighet: "Det var det jävligaste. Det hade jag ingen a-a-aning om". Bägge nummer ska ses mot bakgrund av debatterna och folkomröstningen om kärnkraft som hölls i mars 1980. Revyn åstadkom inte seger för nejlinjen, vilket bägge hade kämpat för, men gav som bestående resultat att folkhumorn accepterade som ett faktum att Ingvar Carlsson "ser ut som en fot i ansiktet". (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.