Fredsstiftare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fredsstiftare, varianter, uttal och böjningar av fredsstiftare

Fredsstiftare synonym, annat ord för fredsstiftare, vad betyder fredsstiftare, förklaring, uttal och böjningar av fredsstiftare.

Vad betyder och hur uttalas fredsstiftare

Fredsstiftare uttalas freds|stift|are och är ett substantiv.

Ordformer av fredsstiftare

Singular

fredsstiftare
obestämd grundform
fredsstiftares
obestämd genitiv
fredsstiftaren
bestämd grundform
fredsstiftarens
bestämd genitiv

Plural

fredsstiftare
obestämd grundform
fredsstiftares
obestämd genitiv
fredsstiftarna
bestämd grundform
fredsstiftarnas
bestämd genitiv

Fredsstiftare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Fredsstiftare på Engelska

  • peace-makers

Hur används ordet fredsstiftare

  1. Det var i Clairvaux som Bernhard började utforma sina andliga skrifter och redan som ung abbot gav han ut en serie betraktelser om Jungfru Marie bebådelse. I dessa utvecklade han Jungfru Marias förtjänster, framför allt som fredsstiftare. Hans kärlek till henne framhävs i alla hans betraktelser och bekräftas ytterligare i hans försäkran om att han som barn fått gudomlig inspiration genom att dricka tre droppar mjölk från bröstet på den svarta madonnastatyn i Châtillon, en upplevelse som i viss mån rättfärdigar hans förkärlek för svarta madonna-kulturen. Bernhard skrev bortåt 60 betraktelser om Höga Visan i Gamla testamentet, där han associerar kvinnan som säger om sig själv: "Svart är jag, dock är jag vacker..." till Maria från Betania, på den tiden ett annat namn på Maria Magdalena. (källa)
  2. Colin Greenwood anses vara gruppens "fredsstiftare" och diplomat. Han är bandkollegan Jonny Greenwoods äldre bror. (källa)
  3. Karl var en stark anhängare till hertigarna Erik och Valdemar. Han blev 1307 biskop i Linköping och var 1318 en bland fredsstiftarna i Roskilde. Han nämns främst bland de svenska herrar som i juni undertecknade Oslotraktaten 1319 för att bevaka unionen mellan Sverige och Norge under konung Magnus Eriksson, och deltog i Skara-föreningen 1322 emot konungens mors, hertiginnan Ingeborgs, inflytelse i riksstyrelsen. Karl verkade för Linköpings domkyrkobyggnad och för stiftsungdomens undervisning även vid universitetet i Paris samt visade stor patriotism i kampen mot Ryssland. Han dog 6 juli 1338 och begravdes i Linköpings domkyrka. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.