Friskvård Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder friskvård, varianter, uttal och böjningar av friskvård

Friskvård synonym, annat ord för friskvård, vad betyder friskvård, förklaring, uttal och böjningar av friskvård.

Vad betyder och hur uttalas friskvård

Friskvård uttalas frisk|vård och är ett substantiv -en.

Ordformer av friskvård

Singular

friskvård
obestämd grundform
friskvårds
obestämd genitiv
friskvården
bestämd grundform
friskvårdens
bestämd genitiv

Friskvård är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet friskvård

  1. Inom såväl klassisk andlighet som nyandlighet är holism ofta ett centralt begrepp och grunden för hela existenssynen med världsalltet som en enda sammanhängande helhet, där allt har sin funktion och speciella plats och allt påverkar vartannat. Även inom alternativmedicin och psykosomatiska hälsobegrepp utgör holism en grund för friskvård och sjukdomsförståelse baserad på obalanstillstånd hos individen som kropp–känsla–tanke–själ i ett helhetssystem. I moderna vetenskaper som ekologi och kaosforskning (med den så kallade fjärilseffekten som ett känt exempel) är helhetssystemens samband också grundläggande, där även en liten förändring anses kunna påtagligt påverka helheten. Begreppet holism har efterhand även överförts till politisk filosofi och ingår i grön ideologi och som grundideologi för partier som Enhet. (källa)
  2. Ett hälsohem är en form av pensionat som även erbjuder sina gäster olika typer av vård, rehabilitering och hälsobefrämjande behandlingar. Ett hälsohem kan ha en speciell inriktning, exempelvis hälsohem för diabetiker eller personer med cancer, men det kan även inrikta sig mot friskvård och erbjuda behandlingar för välmående och skönhet, exempelvis spabehandlingar. Den mat som serveras på ett hälsohem är ofta anpassad till hälsohemmets inriktning. (källa)
  3. En badmästare är en yrkesutbildad person som arbetar i en simhall. Badmästaren skall besitta fördjupade kunskaper i ämnen som vattenrening, livräddning, riskbedömning, riskanalyser, vattengymnastik, simundervisning och friskvård. Badmästaren är oftast arbetsledare eller chef på badanläggningen. Andra arbetsuppgifter som ofta ingår på en badanläggning är badbevakning. Förutom att arbeta som badmästare kan man även arbeta som simlärare eller badvakt. (källa)
  4. Egenvård är de åtgärder som den enskilde själv kan vidta vid enkla och vanliga sjukdomar och skador, dvs insatser som en individ kan vidta för att behandla sig själv, såsom att nyttja receptfria läkemedel, till skillnad från det som utförs av hälso- och sjukvården. Begreppet egenvård används ibland för att åsyfta friskvård, som dock är ett samlingsbenämning på sådana åtgärder som stimulerar individen till egna aktiva insatser i hälsobefrämjande syfte. (källa)
  5. Brist på upplevd fritid kan orsaka symptom av stress och trötthet, vilket fått till följd att från år 2004 förekommer friskvård som av läkare förskriven åtgärd, till exempel fysisk aktivitet på recept (FaR). I föreläsningar och litteratur om stressrelaterade sjukdomar rekommenderas att "riktig" fritid alltid bör förekomma och därför planeras in. (källa)
  6. Friskvård är ett samlingsbegrepp på åtgärder som stimulerar en person till egna aktiva hälsobefrämjande insatser, det vill säga att hålla sig frisk genom sunda levnadsvanor. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.