Fullföra Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fullföra, varianter, uttal och böjningar av fullföra

Fullföra synonym, annat ord för fullföra, vad betyder fullföra, förklaring, uttal och böjningar av fullföra.

Vad betyder och hur uttalas fullföra

Fullföra uttalas full|föra och är ett verb, böjs som föra.

Fullföra betyder:

Ordformer av fullföra

Aktiv

fullföra
infinitiv
fullför
presens
fullförde
preteritum
fullfört
supinum
fullförande
presens particip
fullför
imperativ

Passiv

fullföras
infinitiv
fullförs
presens
fullfördes
preteritum
fullförts
supinum

Perfekt particip

fullförd en
~ + subst.
fullfört ett
~ + subst.
fullförda den/det/de
~ + subst.

Alternativa böjningsformer passiv

fullföres
presens

Fullföra är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet fullföra

  1. Major Walter Reed, född 13 september 1851 i Belroi i Gloucester County i Virginia, död 22 november 1902 i Washington, D.C., var en läkare i USA:s armé. Han bekräftade år 1900 den kubanske läkaren Carlos Finlays teori att gula febern spreds av myggor och inte genom direkt smitta. Detta gjorde det möjligt att bekämpa sjukdomen genom att bekämpa myggorna. Som en följd blev det nu möjligt för USA att fullföra byggandet av Panamakanalen 1903–1916, där det franska försöket under Ferdinand de Lesseps avbrutits 1889 efter att totalt cirka 22000 arbetare dött i gula febern, malaria och andra tropiska sjukdomar. (källa)
  2. När spelet fortskrider, hämtar spelaren upp till tre saker i spelets tre fängelsehål: ett eldsvärd, som ersätter pinnen, en stav som kan frysa fiender och väggar samt en pinne för att skapa block och teleportera spelaren eller fienderna. Det är möjligt att fullföra spelet med några par saker, men de flesta spelare får alla tre objekten i sitt första spel. Att klara spelet med två saker kräver att man löser mer utmanande pussel. (källa)
  3. Gustav Vasas hjälm med maskvisir är troligen tillverkad i någon av de sydtyska städerna Augsburg eller Nürnberg. Möjlig tillverkare är Kunz Lochner i Nürnberg, som angetts som trolig tillverkare till den praktrustning som hjälmen tillhör. Även Matthias Frauenpreiss och Desiderius Kolman Helmschmied från Augsburg har föreslagits som tillverkare till hjälmen. Dessa tre smeder räknas till några av den tidens främsta och de hade breda kundkretsar med beställare från kung- och furstehus över hela Europa. En hjälm av det här slaget gjordes dock inte av en enskild mästare utan av flera, här ibland punsare och etsare, av den anledningen kunde fullförandet ta tid. Ett garnityr bestående av en hel rustning med hjälm kunde ta över ett år att färdigställa. Gustav Vasa lät beställa denna hjälm som en del av ett rustningsgarnityr bestående av både mans- och hästrustning frånågra av Europas skickligaste verkstäder och priset lär ha varit därefter. Det är tydligt att Gustav Vasa velat efterlikna stilströmmarna vid de tongivande europeiska hov och mäta sig med dessa. (källa)
  4. Ätten infördes på Riddarhuset i Stockholm med Jurgen Schildt, som var överstelöjtnant vid ett tyskt kavalleriregemente. Han hade anor från Bayern men var själv från Livland, dit hans farfar hade flyttat. Fadern, Barthold Schildt, var officer i polsk tjänst under den tid då Livland hörde till Polen. Jurgen Schildt naturaliserades som svensk adelsman 1642 och introducerades samma år på Riddarhuset i Stockholm med nummer 282. Genom sitt giftermål med Anna Axelsdotter Cruus blev Jurgen Schildt innehavare av Årby herrgård i Rasbokils socken, idag i Uppsala kommun. Han lät där uppföra ett tre våningars stenhus, som har benämnts Årby slott. Makarna Schildt levde emellertid över sina tillgångar och klarade inte att fullföra slottsbygget. Endast första våningen var fullförd vid Jurgen Schildts död 1662, Den tredje våningen revs i början av 1700-talet. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.