Furuskog Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder furuskog, varianter, uttal och böjningar av furuskog

Furuskog synonym, annat ord för furuskog, vad betyder furuskog, förklaring, uttal och böjningar av furuskog.

Vad betyder och hur uttalas furuskog

Furuskog uttalas furu|skog och är ett substantiv.

Ordformer av furuskog

Singular

furuskog
obestämd grundform
furuskogs
obestämd genitiv
furuskogen
bestämd grundform
furuskogens
bestämd genitiv

Plural

furuskogar
obestämd grundform
furuskogars
obestämd genitiv
furuskogarna
bestämd grundform
furuskogarnas
bestämd genitiv

Furuskog är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Furuskog på Engelska

  • pine forest, pine forrest

Hur används ordet furuskog

  1. Karl Jalmar Furuskog, född 18 januari 1887, död 1951, var en svensk skolman. (källa)
  2. van Everdingen var elev av Roelant Savery i Utrecht och av Pieter de Molijn i Haarlem. Mästare i Haarlem blev han 1645. Redan dessförinnan hade han, föga mer än tjuguårig, vunnit ryktbarhet först genom små, friskt målade mariner och ännu mer genom sina ståtliga landskap med klippor, vattenfall och furuskogar, vartill han hämtat motiven i Skandinavien. Av vilken orsak han kom att i början av 1640-talet besöka Norden, är inte känt och inte heller hur vidsträckta hans färder där var. Hans äldste biograf, Arnold Houbraken, förtäljer, att då van Everdingen "sjöledes begivit sig till en plats vid Östersjön, överföll honom en förfärlig storm, som . . . kastade honom på den norska kusten", och ända sedan 1700-talets början har man kallat Everdingens alla landskap med nordiska motiv "norska". Först långt senare lade man märke till motsägelsen "Östersjön - norska kusten". Hans nordiska landskap har ett så allmänt skandinaviskt tycke, att något specifikt norskt i dem knappast kan upptäckas. (källa)
  3. 266. Som en trast uti furuskogen (Text Eric Bergquist och melodi J. A. H.). (källa)
  4. År 1919 gjorde furuskogarna skogsbruket till en av Sveriges huvudnäringar. De svenska landskap där det stora skogsbruket och sågverksrörelsen hade sina främsta tillhåll var Värmland, Dalarna, Hälsingland, Medelpad och Ångermanland, där upp till 80 procent av landarealen är skogklädd. Från dessa trakter kom den största delen av Sveriges trävaruexport. Denna var så stor, att skogsprodukterna 1919 till sitt värde utgjorde mer än hälften av hela exporten. Motsvarande gäller även ett antal andra länder i Europas norra delar. (källa)
  5. Här började bestigningen. Enligt Cederström hade under hela dagen vädret varit mulet med starka vindar och regnmoln. Med sikten satt på fjällets topp skulle de inte ge upp trots att vädret var så dåligt. Först vandrade de uppför ett bälte ut av tätvuxen furuskog som fick gruppen att lita sig till kompassen för att finna vägen. När de nådde trädgränsen tog den piskande vinden fart men de motiverades av att kunna se Städjans sydliga spets som kallas "Lillstädjan" som var något lägre än den norra. Med sikte på den sydligare spetsen kämpade de sig uppför branten. Sedan var det endast en kort bit kvar. De följde den farliga egg som ej var bredare en gångstig mellan de båda topparna varsamma var de satte sina fotsteg för att inte försvinna ner för den branta sluttningen. (källa)
  6. Vokalbalansen finns som rest i modernt svenskt skriftspråk i ord som furuskog, ladugård och gatudörr med bindevokalen -u-, kontra ord som kyrkogård, tungomål och läroverk med bindevokalen -o-, som reflekterar stamstavelsens tidigare kortstavighet i orden furu, lada och gata, respektive långstavighet i orden kyrka, tunga och lära. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.