Förberedning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder förberedning, varianter, uttal och böjningar av förberedning

Förberedning synonym, annat ord för förberedning, vad betyder förberedning, förklaring, uttal och böjningar av förberedning.

Vad betyder och hur uttalas förberedning

Förberedning uttalas för|be|red|ning [fö´r-] och är ett substantiv.

Ordformer av förberedning

Singular

förberedning
obestämd grundform
förberednings
obestämd genitiv
förberedningen
bestämd grundform
förberedningens
bestämd genitiv

Plural

förberedningar
obestämd grundform
förberedningars
obestämd genitiv
förberedningarna
bestämd grundform
förberedningarnas
bestämd genitiv

Förberedning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Förberedning på Engelska

  • preparation

Hur används ordet förberedning

  1. Plattformen är en helhetslösning som inkluderar förberedning av data till att bygga modeller och att driftsätta dem. Tjänsten är helt molnbaserad och utvecklare får tillgång till plattformen genom ett grafiskt användargränssnitt där man kan bygga och testa sina modeller. (källa)
  2. Likaså kalkering, där man ritar på ett tunt papper runt konturerna av redan existerande former som syns igenom detta papper, anses inte heller vara konst, även om det kan vara en del av tecknarens förberedning. (källa)
  3. När europeiska missionärer först anlände till Stillahavsöarna upptäcktes en ojämn distribution av kavakonsumtion i Melanesien och Mikronesien, där flera områden där konsumtion av kava fanns låg långt ifrån varandra, med ingen känd handelsväg och med flera områden emellan utan traditionell kavakonsumtion. Flera olika teorier har skapats för att förklara denna ojämna distribution. Den brittiska antropologen W.H.R. Rivers hävdade att den spridda distributionen av kava kring Stillahavsöarna orsakades av kulturella skillnader mellan två olika migrationsvågor som migrerade från Sydostasien till Oceanien. De olika migrationsvågorna bestod av grupper som Rivers benämnde "kavafolket" och "betelfolket". Kavafolket, som var den första migrationsvågen, tog med sig kava, och betelfolket, som var den andra migrationsvågen, tog med sig betel, vilket bestod av en kombination av nöten från betelpalmen, lime och löv från betelpepparn. Rivers påstod fortsättningsvis att kavafolket hade tillgång till betelnötter innan de migrerade, men eftersom utförandet för att kunna konsumera betelnöten inte var fullt utvecklat innan de lämnade, bytte de ut den när de upptäckte den vilda P. methysticum i Oceanien. Dock när den andra migrationsvågen bestående av betelfolket anlände till Stilla Havet var utövning för bruk av betelnöt fullt utvecklad. Rivers menade att med den fullt utvecklade utövningen var betelnöt mer attraktiv för bruk i jämförelse med kavan, då den hade en högre tillgänglighet, var lättare att bära, och krävde mindre förberedning i jämförelse med kavadrycken. Rivers hävdade även att de öar som betelfolket anlände till bytte ut kava till betelnöten, och att detta skapade den spridda distributionen av kava omkring Stillahavsöarna. Denna teori styrktes enligt Rivers av observationen att konsumtionen av betelnöt och kava var ömsesidigt geografiskt exkluderande i Stilla Havet vid europeisk kontakt. (källa)
  4. Parthenon uppfördes av arkitekterna Iktinos och Kallikrates mellan ca. 447-438 f.kr och tolkas som en votivgåva till gudinnan Athena Parthenos (jungfrun).Parthenon cella inhyste en staty av Athena Parthenos, som var gjord i guld och elfenben, 9 meter hög. Framför henne stod statyer av Nike som var ytbehandlade med guld. Ifall det var ekonomiska problem, kunde man bryta av bitar och smälta ner guldet. Här ser man den nära relationen mellan ekonomi, religion och självförsörjande vilket var framträdande i grekisk kultur. Parthenon var inget tempel då Athena Polias statyn inhystes i Athena Polias templet, Parthenon var en skattkammare som färdigställdes 438 f.Kr. Byggnaden är i dorisk ordning men har vissa ovanliga drag, exempelvis hade den åtta kolonner i kortsidorna istället för sex stycken vilket var normen. Dock indikerar de sjutton kolonnerna längs långsidorna att man bibehållit delar av den normativa formen. Parthenon byggdes på samma ställe som det ofullbordade förparthenon. En känd kvarleva från Parthenon templet är frisen som ska ha varit 160 meter lång, men 128 meter är vad som kvarstår idag och ska ha skulpteras c. 443 och 437 f.kr. Då man inte idag vet helt vad den ska berätta, antyder man att en del av den visar förberedningar inför en gudomlig offring till Athena. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.