Företagsekonomi Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder företagsekonomi, varianter, uttal och böjningar av företagsekonomi

Företagsekonomi synonym, annat ord för företagsekonomi, vad betyder företagsekonomi, förklaring, uttal och böjningar av företagsekonomi.

Vad betyder och hur uttalas företagsekonomi

Företagsekonomi uttalas före|tags|eko|nomi och är ett substantiv.

Ordformer av företagsekonomi

Singular

företagsekonomi
obestämd grundform
företagsekonomis
obestämd genitiv
företagsekonomin
bestämd grundform
företagsekonomins
bestämd genitiv

Företagsekonomi är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet företagsekonomi

  1. Diplomerad Gymnasieekonom blir den elev som gått ett fullständigt gymnasieprogram på en skola som certifierats av certifieringsorganet för Diplomerad Gymnasieekonom och uppnått samtliga kriterier för diplomering. Enligt kraven i utbildningen skall ett visst minsta antal poäng i ekonomiska ämnen och företagsekonomi samt Matematik 3 ingått och ett projektarbete ska ha gjorts med inriktning mot företagsekonomi. Utbildningen ska också innehålla moment av verklighetsbaserat lärande. För att kvalificera sig för diplomering ska eleven ha lägst godkänt i samtliga av utbildningens kurser. (källa)
  2. En handelshögskola eller ekonomihögskola är en högskola, ett universitet eller en del därav som bedriver forskning och undervisning inom det ekonomiska området. De centrala akademiska disciplinerna är nationalekonomi och företagsekonomi, men ofta är även kringvetenskaper som ekonomisk historia, statistik och affärsjuridik representerade. (källa)
  3. Intressentmodellen är ett företagsekonomiskt begrepp som syftar till att belysa vilka aktörer som har intressen i ett företag eller en organisation och beskriver organisationens relation till sin omvärld, de som ställer krav på en och de som organisationens ställer krav på. Intressenterna har alla olika mål. Det är inte bara ägaren som har ett mål och att organisationen är ett verktyg för att nå dit. (källa)
  4. Kapital, (kapitalförvaltare) från latinets capitalis, "som gäller huvudet", "framstående", från caput, "huvud", på samma språk, är ett begrepp inom samhällsvetenskaperna. Idag kan termen avse flera olika typer av kapital men gemensamt för dessa är att de alla förment är någon form av samhälleliga tillgångar. De tre vanligaste typerna av kapital är kulturellt kapital, socialt kapital och ekonomiskt kapital. Det ekonomiska kapitalet som förekommer i den politiska ekonomin är den som vanligast åsyftas. Detta kapital definieras som någon form av resurser som kan användas för att skapa mervärde, vanligast fiatvaluta. Denna definition går tillbaka till Karl Marx och hans bok Kapitalet, men är fortfarande aktuell. Idag ses ofta naturtillgångar och arbetskraft som kapital. Naturtillgångar kallas naturkapital och arbetskraft humankapital. Företagsekonomi skiljer på eget kapital och lånat kapital. (källa)
  5. Inom redovisning och företagsekonomi definieras kostnad som en periodiserad utgift. Kostnader uppkommer vid förbrukning av resurser, till skillnad från utgifter som uppkommer vid anskaffningstillfället och utbetalningar som uppkommer vid betalningen. För till exempel en maskin bokförs kostnaden som avskrivningar (värdeminskning) under flera år, medan utgiften uppkommer när maskinen köps in och utbetalningen när leverantören betalades. Kostnaden blir totalt densamma som utgiften när alla avskrivningar är gjorda. Det bokförda värdet är då noll. (källa)
  6. Kreditor är den som lånar ut pengar eller låter en köpare handla på kredit. Debitor är den som tar ett lån eller handlar på kredit. Båda termerna används i företagsekonomi. (källa)
  7. Ledtid är den tid som går från det att en process startar tills den är fullbordad och fyller sitt syfte. Ett exempel är den tid som går mellan det att en vara beställs tills det att den kan användas. Ett sätt att förstå ledtid är att tänka att det är den tid som processens kund måste vänta på att få sitt behov uppfyllt. Begreppet är vanligt inom materialadministration, logistik, företagsekonomi och informationsteknologi. Vanligtvis är kortare ledtider synonymt med en effektivisering eller produktivitetsökning. I lean production eftersträvas bland annat korta ledtider. (källa)
  8. Företagsekonomi, logistik osv. (källa)
  9. Marknadsföring kan studeras inom företagsekonomi och avdelningen i ett företag kallas marknadsavdelning. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.