Vad betyder och hur uttalas förrådsförvaltare
Förrådsförvaltare uttalas för|råds|för|valt|are.
Ordformer och varianter av förrådsförvaltare
Singular
- förrådsförvaltare
- obestämd grundform
- förrådsförvaltares
- obestämd genitiv
- förrådsförvaltaren
- bestämd grundform
- förrådsförvaltarens
- bestämd genitiv
Plural
- förrådsförvaltare
- obestämd grundform
- förrådsförvaltares
- obestämd genitiv
- förrådsförvaltarna
- bestämd grundform
- förrådsförvaltarnas
- bestämd genitiv
Förrådsförvaltare är ett substantiv
Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.
Hur används ordet förrådsförvaltare
Intendenturkåren var en personalkår som inrättades genom en kunglig förordning den 9 april 1880 för arméns intendenter, förrådsförvaltare med flera. Chef för Intendenturkåren var generalintendenten (Genint). Intendenturkåren slogs 1966 samman med Marinintendenturkåren och flygvapnets intendenter till Försvarets intendenturkår. Denna sammanslogs i sin tur med Fälttygkåren 1973 och bildade Försvarets intendentkår. Denna upphörde som personalkår 1990.
Santiago Genovés (1923-2013), (förrådsförvaltare - Ra I, Ra II, Tigris), exilspanjor, antropolog, forskningsprofessor på universitet i Mexico och författare till boken Pax och mottog av påven Johannes XXIII International Peace Council 1969 strax inför resan och var även nominerad för Nobels fredspris.
Under den långa tid kungen låg i fält erhöll prokuratorn ofta i uppdrag att anställa rannsakningar med personer, vilka i ett eller annat avseende haft ansvar för militära angelägenheter, som till exempel krigsbefälhavare eller förrådsförvaltare. Särskilt inom förvaltningen rådde inte bara slarv utan oredlighet och det blev tillfälle att anställa mången allvarlig räfst, och nämnden var i full verksamhet. Gällde det Jöran Perssons vänner, var nämnden förlåtande, gällde det hans fiender, måste nämnden, även om den velat döma rättvist, stundom foga sig efter mäktige kuratorns vilja. Särskilt riktade Jöran Persson sin förföljelselust mot adeln. Denne ägde ännu makt, men ingalunda lust att dela den med Jöran Persson, som dock nu blivit den mäktigare. Det var Jöran Persson, som genom sitt förtal störtade Nils Svantesson Sture, mot vilken intet annat var kunde bevisas, än att han – liksom många andra som dock förblev ostraffade – inte kunde upprätthålla tukt inom de tyska legotrupperna, som inte fick ut sin sold, eller att han av två varandra motsatta kungliga befallningar åtlydde den senare, men inte den förra, som genom denna måste anses upphävd. Jöran Persson planerade även Nils Stures skymfliga "triumftåg" genom Stockholms gator.