Församlingshus Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder församlingshus, varianter, uttal och böjningar av församlingshus

Församlingshus synonym, annat ord för församlingshus, vad betyder församlingshus, förklaring, uttal och böjningar av församlingshus.

Vad betyder och hur uttalas församlingshus

Församlingshus uttalas för|saml|ings|hus och är ett substantiv.

Ordformer av församlingshus

Singular

församlingshus
obestämd grundform
församlingshus
obestämd genitiv
församlingshuset
bestämd grundform
församlingshusets
bestämd genitiv

Plural

församlingshus
obestämd grundform
församlingshus
obestämd genitiv
församlingshusen
bestämd grundform
församlingshusens
bestämd genitiv

Församlingshus är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet församlingshus

  1. Lilla Katrineberg 1 (även kallad Liljeholmens församlingshus) är en kulturhistorisk intressant byggnad vid Katrinebergsbacken 2–10 (tidigare Liljeholmsvägen 31) på Liljeholmsberget i stadsdelen Liljeholmen i Stockholm. Huset uppfördes 1924–1925 som Brännkyrkas församlingshus och inrymmer sedan år 2003 Nordiska Musikgymnasiet. Byggnaden ägs och förvaltas av AB Stadsholmen. Fastigheten Lilla Katrineberg 1 har blivit blåmärkt av Stadsmuseet i Stockholm, vilket innebär "att bebyggelsen bedöms ha synnerligen höga kulturhistoriska värden". (källa)
  2. Kyrkan är den yngsta och minsta av Västerleds församlings tre kyrkor. Den ritades av arkitekten Olof Malmgren och invigdes på Kyndelsmässodagen 1963. Kyrkan ligger i direkt anslutning till ett 16 våningars höghus vid Alvik. Höghuset från 1961, ritat av Olof Malmgren, rymde först studentbostäder för KFUM, men är nu bland annat hotell. Intill kyrkan ligger Västerleds församlingshus, som även det är ritat av Olof Malmgren. Byggherre var Västerleds församling och byggmästare Byggnadsfirman Viktor Hanson. (källa)
  3. Före Katuaq invigdes fungerade församlingshuset på Aqqusinersuaq som biograf. (källa)
  4. Från 1895 utförde han Birger Jarls passage med biträde av Ture Stenberg, som gjorde ritning till fasaderna, och 1900 i samarbete med Erik Lallerstedt huset Birger Jarlsgatan 3-5 och det Bromska palatset vid Narvavägen, där han var planläggare och byggnadsledare. Konstnärshuset vid Smålandsgatan med en elegant spansk fasad uppfördes 1897–1898. Församlingshuset för Oscars församling ritade han 1905. Åren 1907–1912 uppfördes ett antal tegelbyggnader vid Kräftriket intill Brunnsviken efter Ludwig Petersons ritningar och för Veterinärhögskolans räkning. (källa)
  5. Engelbrektskyrkan är en församlingskyrka i Engelbrekts församling i Stockholms stift. Den är belägen uppe på det gamla kvarnberget i Lärkstaden på Östermalm. Kyrktomten med församlingshus upptar kyrkan hela kvarteret Korsnäbben. Kyrkan anses vara arkitekten Lars Israel Wahlmans främsta verk, och dessutom ett av de främsta byggnadsverken från svensk jugend- och nationalromantisk epok. (källa)
  6. Behovet av en kyrka i Rönnön uppstod runt år 1830 i takt med att nybyggena i västra Offerdal ökade. I samband med att Rönnöfors bruk utökades växte behovet ytterligare och 1862 invigdes ett bönehus som senare blev ett kapell. I detta kapell hölls gudstjänster sex gånger per år. Den förste komministern anställdes år 1920 och 1923 flyttade han in i prästgården. Från och med år 1925 kunde begravningar hållas. År 1941 brann kapellet ned. Ett nytt församlingshus invigdes år 1945 och den nya Rönnöfors kyrka blev invigd 1954. (källa)
  7. Julgransfester firas dagarna fram till jul eller under veckan mellan jul och nyår på många arbetsplatser, i församlingshus, lokal- och idrottsföreningar m.m. Fasta inslag är besök av jultomten, utdelning av godispåsar, dans kring julgranen och diverse sånglekar. (källa)
  8. Paulis malmgård vid Folkungagatan, nu Katolska domkyrkans församlingshus, attribuerat. (källa)
  9. Svenska Läkaresällskapets hus är en byggnad i kvarteret Hägern större vid Klara östra kyrkogata 10 på Norrmalm i Stockholm intill Klara församlingshus, uppförd för Svenska Läkaresällskapet 1904–1906 efter ritningar av arkitekt Carl Westman. Byggnaden blev ett genombrott för Westman och den nationalromantiska byggnadsstil, en form av svensk jugend, som han representerade. Byggnaden används alltjämt av Läkaresällskapet. Fastigheten är blåmärkt av Stadsmuseet i Stockholm vilket innebär att den äger "synnerligen höga kulturhistoriska värden". (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.