Förskoleverksamhet Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder förskoleverksamhet, varianter, uttal och böjningar av förskoleverksamhet

Förskoleverksamhet synonym, annat ord för förskoleverksamhet, vad betyder förskoleverksamhet, förklaring, uttal och böjningar av förskoleverksamhet.

Vad betyder och hur uttalas förskoleverksamhet

Förskoleverksamhet uttalas för|skole|verk|sam|het och är ett substantiv.

Ordformer av förskoleverksamhet

Singular

förskoleverksamhet
obestämd grundform
förskoleverksamhets
obestämd genitiv
förskoleverksamheten
bestämd grundform
förskoleverksamhetens
bestämd genitiv

Förskoleverksamhet är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet förskoleverksamhet

  1. Ett kuddrum är en typ av lekrum som är särskilt vanligt på förskolor. Kuddrummet är försett med mjuka kuddar och dynor. Kuddrummet har i Sverige blivit något av en symbol för förskoleverksamhet. (källa)
  2. För de samfund som väljer att registrera sig enligt Lag om trossamfund finns särskilda föreskrifter (se registrerat trossamfund). Motiv till att registrera sig kan vara att samfundet önskar erhålla statsbidrag, ha rätt att förrätta vigslar eller bedriva skol- eller förskoleverksamhet. Olika lagar och förordningar gäller beroende på samfundets verksamheter och olika myndigheter är tillsyns- eller tillståndsmyndigheter. För flera samfund är det otänkbart att ta emot några pengar från andra än de egna medlemmarna, och deras medlemsantal hamnar därför utanför den statistik som Myndigheten för statligt stöd till trossamfund (SST) upprättar. (källa)
  3. De kommuner som önskar göra det möjligt att kombinera ett reducerat vårdnadsbidrag med en deltidsplacering i förskoleverksamhet får själva välja modell för avtrappning av vårdnadsbidraget utifrån lokala behov och förutsättningar. (källa)
  4. I Sverige omfattar förskoleverksamhet och fritidshem barn från 1–12 år. Med förskoleverksamhet menas förskola (i den svenska betydelsen, alltså det som tidigare kallades "daghem" eller "dagis"), familjedaghem eller öppen förskola. Barnomsorg kan även utföras av föräldrarnas själva, varvid de får ett så kallat vårdnadsbidrag. (källa)
  5. Barnperspektiv i stort sett all förskoleverksamhet utgår från ett barnperspektiv, en barncentrering där barns intressen är viktiga för verksamheten, men inom forskning skiljer man på barnperspektiv dvs. hur vuxna/pedagoger försöker förstå barnens perspektiv och deras behov och barns perspektiv, där barnens egna tankar, och ord kommer fram och tas tillvara, används för analys och reflektion av både barn och pedagoger.innebär att skapa en förståelse för hur ett barns synsätt påverkar deras tankar och handlingar. (källa)
  6. Barnskötare är ett socialt yrke där man tar hand om barn, oftast i förskoleverksamhet. (källa)
  7. Familjedaghem är en form av barnomsorg och förskoleverksamhet där omsorgen ges av en dagbarnvårdare, eller med vardagligare termer dagmamma, dagpappa eller dagförälder. Vårdaren tar emot barnen i sitt hem under den tid då föräldrarna förvärvsarbetar eller genomgår utbildning. (källa)
  8. Förskoleverksamhet är ett samlingsbegrepp som användes i Skollagen fram till 2010 för förskola, pedagogisk omsorg och öppen förskola i Sverige. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.