Förstärka Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder förstärka, varianter, uttal och böjningar av förstärka

Förstärka synonym, annat ord för förstärka, vad betyder förstärka, förklaring, uttal och böjningar av förstärka.

Synonymer till förstärka

Vad betyder och hur uttalas förstärka

Förstärka uttalas för|stärka och är ett verb förstärkte.

Förstärka betyder:

Ordformer av förstärka

Aktiv

förstärka
infinitiv
förstärker
presens
förstärkte
preteritum
förstärkt
supinum
förstärkande
presens particip
förstärk
imperativ

Passiv

förstärkas
infinitiv
förstärks
presens
förstärktes
preteritum
förstärkts
supinum

Perfekt particip

förstärkt en
~ + subst.
förstärkt ett
~ + subst.
förstärkta den/det/de
~ + subst.

Alternativa böjningsformer passiv

förstärkes
presens

Förstärka är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Förstärka på Engelska

  • reinforce, strengthen - the workforce needs to be increased by five

Hur används ordet förstärka

  1. Sirius förstärker inför allsvenskan. (källa)
  2. Injektion med gammaglobulin ges vanligen för att temporärt försöka förstärka en patients immunitet mot sjukdom. (källa)
  3. Det Europeiska gendarmeriet, Force de gendarmerie européenne, (FGE) är en EU-styrka som skall slå ner upplopp, förstärka lokala poliskårer vid behov och agera allmänpreventivt. Styrkan, som grundades 2004, har sina högkvarter i Vicenza i norra Italien. De har i dagsläget 800–900 anställda, men växer och kan även räkna med 2 300 reservister från Frankrike, Italien, Spanien, Portugal och Nederländerna. De sysslar periodvis med fredsuppehållande uppgifter på Balkan. (källa)
  4. Gester (uttal: ) är ett icke-verbalt kommunikationsmedel, en sorts kroppsspråk där kroppsdelars positioner och rörelser kan användas för att överföra ett budskap. Gester och kroppsspråk används ofta i kombination med tal, för att förstärka och förtydliga det verbala budskapet. Händer eller armar är oftast inblandade när mänskliga gester utförs. (källa)
  5. I skolan lär vi oss att känna igen till exempel bokstäver. Liksom hos "den goda kurvans lag" gör detta att vi tenderar till att förstärka enheter som vi känner igen. Detta kan också motverka de tidigare lagarna. (källa)
  6. Glasfiber är ett material bestående av glas, vanligtvis borsilikatglas, som smälts och formats till fibrer i tjocklekar mellan 0,001 och 0,1 mm. Glasfiber har två viktiga användningsområden: att förstärka (armera) andra material och för överföring av ljus. (källa)
  7. En gördelbåge är en båge i ett till exempel ett tunnvalv eller kryssribbvalv som löper tvärs över valvet. Gördelbågar har funktionen att förstärka valvet, och i en kyrka markerar de dessutom gränsen mellan travéerna. (källa)
  8. En central del i utrustningen för den som vill få en ljudmässig biografupplevelse. Hemmabioförstärkaren är den enhet som tar emot ljudsignaler oftast från en DVD-spelare och sedan via sina vanligtvis fem förstärkardelar skickar ljudet till motsvarande antal högtalare som befinner sig runt lyssnarna. Ljudteknikerna i dagens filmproduktion kan mixa ljudet i så kallat 5.1-ljud, 5.1 betecknar sex separata ljudkanaler. (källa)
  9. Alla kommandon som en ryttare ger hästen vid ridning kallas hjälper. Dessa är skänklar och sporrar, händer, vikthjälper, spö, röst och tungslag. Vid dressyrtävling är inte röst- eller spöhjälp tillåten. Man får inte heller, under själva programridningen under dressyrtävling, berömma hästen, varken med röst eller så kallade "strykningar", ett sätt att med handen stryka hästen på halsen eller över mankammen. Spöhjälp används främst för att förstärka skänkelhjälper, "sidvärts" (bland annat skänkelvikning eller skolorna (öppna och sluta)) eller för att få hästen att bli mer framåt/få mer energi i sina rörelser. (källa)
  10. Som fenomen har huvudjakt varit föremål för intensiva diskussioner bland antropologer för dess sociala aspekter och bakomliggande motiv. Teman som kommer fram i antropologiska skrifter om huvudjakt inkluderar förödmjukelse av den slagne, rituellt våld, kosmisk balans, ett bevis på manlighet, kannibalism, prestige och som ett sätt att säkra att offret tjänar en som slav i livet efter detta. Nutida forskare är allmänt överens om att den primära funktionen var ceremoniell och var en del i att strukturera, förstärka och försvara hierarkiska förhållanden mellan samhällen och individer. En del experter hävdar att utövandet härrörde från tron på att huvudet innehöll själen och livskraften, och att man då kunde överta offrets kraft och styrka genom att ta dennes huvud. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.