Försvarshögskola Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder försvarshögskola, varianter, uttal och böjningar av försvarshögskola

Försvarshögskola synonym, annat ord för försvarshögskola, vad betyder försvarshögskola, förklaring, uttal och böjningar av försvarshögskola.

Vad betyder och hur uttalas försvarshögskola

Försvarshögskola uttalas för|svars|hög|skola och är ett substantiv.

Ordformer av försvarshögskola

Singular

försvarshögskola
obestämd grundform
försvarshögskolas
obestämd genitiv
försvarshögskolan
bestämd grundform
försvarshögskolans
bestämd genitiv

Plural

försvarshögskolor
obestämd grundform
försvarshögskolors
obestämd genitiv
försvarshögskolorna
bestämd grundform
försvarshögskolornas
bestämd genitiv

Försvarshögskola är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet försvarshögskola

  1. 1986/87: Elev stabskursen Försvarshögskolan, Stockholm. (källa)
  2. Den som har genomgått grundläggande officersutbildning inom Försvarsmakten, eller utbildning vid Försvarshögskolan som leder till en officersexamen, får anställas som reservofficer. De tre utbildningarna ovan är tre olika utbildningslinjer av grundläggande officersutbildning inom Försvarsmakten. (källa)
  3. Mats Ericson, född 1959, svensk medicine doktor, professor och tidigare rektor vid Försvarshögskolan i Stockholm. (källa)
  4. Den som har genomgått grundläggande officersutbildning inom Försvarsmakten, eller utbildning vid Försvarshögskolan som leder till en officersexamen, får anställas som reservofficer. De tre utbildningarna ovan är tre olika utbildningslinjer av grundläggande officersutbildning inom Försvarsmakten. (källa)
  5. Hugemark tog studentexamen 1955, officersexamen vid Kungliga Krigsskolan 1958 och blev samma år fänrik vid Värmlands regemente (I 2). Han gick 1966–1968 stabskursen vid Militärhögskolan (MHS), blev 1970 kapten i generalstabskåren och var 1970–1973 detaljchef vid Försvarsstaben, 1972 befordrad till major. Åren 1973–1974 var han kompanichef vid I 2, 1974 lärare i taktik vid MHS och 1975–1981 lärare i strategi där, efter att 1975 ha blivit befordrad till överstelöjtnant. Han genomgick 1979 Försvarshögskolan, tjänstgjorde 1981–1982 vid Arméstaben och var 1982–1984 bataljonschef vid I 2. Åren 1984–1993 var han chef för Militärhistoriska avdelningen vid MHS, 1985 utnämnd till överste. (källa)
  6. Landerholm var rektor och chef för Försvarshögskolan 2002–2008 och var mellan 2008 och 2011 generaldirektör för Folke Bernadotteakademin. I november 2011 utsågs han av regeringen till generaldirektör i Utrikesdepartementet och ambassadör med placering som Senior Civilian Representative vid det svenskledda Provincial Reconstruction Team Mazar-e Sharif i Afghanistan. (källa)
  7. Försvarshögskolan, Sverige. (källa)
  8. För att kunna befordras till major krävs det att man läser den 10 månader långa stabsutbildningen (SU) på Försvarshögskolan. Majoren är en taktisk officer med tjänsteställning över kapten men under överstelöjtnant samt regementsförvaltare. (källa)
  9. Fänrik (tidigare underlöjtnant eller kornett) är den lägsta officersgraden i försvarsmakten och klassas som taktisk officer, till skillnad från specialistofficerare. Graden erhålls efter examination från officersprogrammet vid Försvarshögskolan, en sex terminer lång högskoleutbildning om 180 högskolepoäng. Sedan 2017 kan graden erhållas efter examination från reservofficersprogrammet vid Militärhögskolan Halmstad, en 3 terminer lång utbildning. För att bli antagen till officersprogrammet måste man ha genomgått militär grundutbildning. Varje år antas 100-150 officersaspiranter till programmet. (källa)
  10. I slutet av 1990-talet fick Försvarshögskolan i uppdrag av Försvarsmakten att kartlägga aktuella vetenskapliga publikationer om ledarskap. Vid genomgången av vetenskapliga ledarskapsteorier och modeller konstaterades att den modell som uppvisat det mest omfattande vetenskapliga stödet var den amerikanska modellen Transformational leadership, på svenska transformativt ledarskap. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.