Försäljningsbolag Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder försäljningsbolag, varianter, uttal och böjningar av försäljningsbolag

Försäljningsbolag synonym, annat ord för försäljningsbolag, vad betyder försäljningsbolag, förklaring, uttal och böjningar av försäljningsbolag.

Vad betyder och hur uttalas försäljningsbolag

Försäljningsbolag uttalas för|sälj|nings|bo|lag och är ett substantiv.

Ordformer av försäljningsbolag

Singular

försäljningsbolag
obestämd grundform
försäljningsbolags
obestämd genitiv
försäljningsbolaget
bestämd grundform
försäljningsbolagets
bestämd genitiv

Plural

försäljningsbolag
obestämd grundform
försäljningsbolags
obestämd genitiv
försäljningsbolagen
bestämd grundform
försäljningsbolagens
bestämd genitiv

Försäljningsbolag är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Försäljningsbolag på Engelska

  • sales company

Hur används ordet försäljningsbolag

  1. Fram till 1910 ökade efterfrågan på buteljer och glasbruket gick bra några år. Så minskade efterfrågan igen och glasbruken införde kvotering mellan bruken. Borensberg var ett av de nio glasbruk som blev medlem i Buteljglasbrukens förbund när detta bildades i oktober 1907. Buteljglasbrukens försäljnings AB bildades så 1913 där man även blev medlem. Efter en tid så lämnade glasbruket förbundet då man tyckte att kraven på kvotering till försäljningsbolaget var för hårda. (källa)
  2. Den 3 juli 2020 meddelade Birka Cruises att man upphör med all verksamhet i spåren av coronaviruspandemin. 509 anställda berördes av nedläggningen, varav 466 vid Rederi Eckerö AB (med M/S Birka Stockholm och ytterligare ett fartyg) och 43 vid försäljningsbolaget Birka Cruises AB. (källa)
  3. År 1892 köpte Hjorth försäljningsrätten även till en annan svensk uppfinning, det sotfria fotogenköket Primus, som Frans Lindqvist hade patenterat samma år. Det lanserades framgångsrikt på världsmarknaden. B.A. Hjorth och Co ombildades till aktiebolag 1899 och blev huvudföretag och försäljningsbolag med industriföretagen AB Primus och A/B Enköpings Verkstäder som dotterbolag och med varumärkena Bahco respektive Primus. År 1918 köpte Hjorth Primus som låg på Lilla Essingen i Stockholm och fick ansvar för både tillverkning och försäljning. (källa)
  4. Stockby AB var ett fastighetsexploaterings- och försäljningsbolag som bildades 1888 av kammarherren och juristen Carl Eduard von Horn. Bolagets verksamhet, under namnet Stocksunds Villaparker, resulterade i tillkomsten av villastaden Stocksund i nuvarande Danderyds kommun. Stockby AB existerade mellan 1888 och 1911. (källa)
  5. Carl August Jonsson var son till en bonde i Hörsta. Fadern drabbades av problem med synen och var tvungen att lämna sitt jordbruk. 1887 kom han i skomakarlära hos skomakaren L. G. Larson i Hörsta och 1891 startade han ett eget skomakeri i byn. 1898 flyttades verksamheten till Kumla station, där Jonsson köpte lägenheten Hagalund, men bytte den snart mot området Odinslund. Efter några års verksamhet bestämde sig Jonsson för att satsa storskaligt och lät uppföra en skofabrik, som stod färdig några månader före krigsutbrottet 1914. Fabriken som ursprungligen var 20 meter lång byggdes ut flera gånger och var efter en större ombyggnad 1944 80 meter lång och med fyra våningar. 1934 ombildades fabriken till aktiebolag med Carl August Jonsson som VD och sonen Lennart Jonsson som disponent. 1946 bildades ett särskilt försäljningsbolag för fabriken med Lennart Jonsson som direktör. (källa)
  6. Bertil Valdemar Hälleby, född 17 november 1915 i Vasa församling i Göteborg, död 3 juli 2004 i Göteborg, var en svensk tjänsteman, författare och verkställande direktör i olika försäljningsbolag knutna till AB Volvo. Bertil Hälleby började arbeta på Volvo 1936 och var knuten till Volvokoncernen i nära 40 år, bland annat som VD i Volvohandlarföreningen, i AB Volverk och Bil och truck AB. Han hade en mångårig och nära kontakt med AB Volvos båda grundare, Assar Gabrielsson och Gustav Larson. Hälleby var under en tid ordförande i Volvo tjänstemannaklubb och sekreterare i Volvos första företagsnämnd. Efter Volvo var han fram till 1982 regionschef för Svenska Arbetsgivareföreningen i västra Sverige. Under sin tid på Volvo samlade han på sig en mängd dokument om Volvo som sammantaget med Volvos eget historiska arkiv utgjorde grunden till den bok han skrev om Volvos tillkomst och historia fram till introduktionen av Volvos bilmodell PV444. Boken publicerades 1990. (källa)
  7. 1922 gick Ahlsell och Ahrens samman med Bernström och Co. Detta försäljningsbolag (maskinagentur) hade startats 1877 som John Bernström och Co av ingenjörerna John Bernström och Jakob Tornblad och sålde bland annat pumpar och tröskverk till främst mekaniska verkstäder, sågverk och andra industrier och hade snabbt blivit en av landets största och mest ansedda maskinfirmor. 1913 hade namnet förkortats till Bernström och Co och 1922 blev det nya namnet blev Ahlsell och Bernström. Efter sammanslagningen erbjöds kunderna ett bredare sortiment med produkter inom rör, armatur, pumpar, värme och sanitet och bolaget blev Sveriges största vvs-grossist. Den utvidgade verksamheten medförde att bolaget hyrde lagerlokaler i Albano utanför Roslagstull i Stockholm. (källa)
  8. I slutet av 1800-talet började man importera Lever Brothers produkter till Sverige. Fram till 1911 var Bergman och Bergstrand generalagent. Samma år bildades ett försäljningsbolag i landet med kontor i Stockholm och Göteborg, Aktiebolaget Bröderna Lever. 1916 ändrades namnet till Sunlight Såptvål AB. Lever Brothers startade produktionen av tvål och tvättmedel i Nyköping, Sunlight, 1925. (källa)
  9. SKF har tillverkning på mer än 100 platser i världen och egna försäljningsbolag i 70 länder, 15 000 distributörer och återförsäljare, som servar kunder i hela världen. (källa)
  10. Unilever kan sägas ha varit verksamt i Sverige under hela 1900-talet. Lever Brothers startade ett försäljningsbolag i Sverige, AB Lever Brothers, 1911. 1923 inleddes satsningen på egen tillverkning i Sverige när en fabrik i Nyköping köptes. 1928 startas tvålfabriken Sunlight av Lever Brothers. 1939 bildades AB Suma, först som ett dotterföretag till Sunlight. Företagets uppgift var att förse kommersiella tvätterier med lämpliga tvättmedel i större förpackningar än vad Sunlight kunde erbjuda. Senare utvidgades kundkretsen med restauranger/storkök, kommunala och statliga institutioner samt livsmedelsindustrier. AB Sumas produkter hade ofta prefixet Suma som i Sumetta (tvättmedel), Sumazon (maskindiskmedel), Suma (storköksprodukter). Många av dessa namn blev internationella och lever kvar ännu trots namnbyten på företaget. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.