Vad betyder och hur uttalas förträning
Förträning uttalas för|trän|ing [fö´r-].
Ordformer och varianter av förträning
Singular
- förträning
- obestämd grundform
- förtränings
- obestämd genitiv
- förträningen
- bestämd grundform
- förträningens
- bestämd genitiv
Förträning är ett substantiv
Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.
Hur används ordet förträning
Den ursprungliga artikeln om generativ förträning (GPT) av en språkmodell skrevs av Alec Radford och kollegor och publicerades i preprint på OpenAI:s webbplats den 11 juni 2018. Den visade hur en generativ språkmodell kan förvärva världskunskap och bearbeta långväga beroenden genom förträning på en mångsidig korpus med långa sträckor av sammanhängande text.
En tävling i truppgymnastik innefattar de tidigare nämnda tre redskapen vilka alla lag först förtränar på. Förträningen innebär att varje lag får en given tid att värma upp och testa alla tre redskap i tur och ordning innan tävlingsmomentet startar. Ofta inleds tävlingen med en defilering där alla lag presenteras, därefter tävlar ett lag i taget på varje redskap och bedöms av respektive grupp domare för det redskap som genomfördes. Varje enskild domare har specifika uppgifter som ges utifrån de tävlingsbestämmelser som gäller. När alla lag tävlat färdigt sker indefilering och lagen samlas framför publiken för prisutdelning. På mästerskap och rikstävlingar koras vinnare i mångkamp, alla tre poänger sammanlagda, medan många föreningstävlingar även utser grensegrare för varje redskap.
Ludvikaloppet var en årlig skidtävling som anordnades mellan 1923 och 1954 av Ludvika Förening för Idrott. Tävlingen kom att fungera som en sorts förträning inför Vasaloppet, och blev ett av de större skidevenemangen i Sverige under många år. Den framgångsrikaste åkaren i loppets historia var Anders Törnkvist från IFK Mora som vann hela fyra gånger, alltså alla gånger han ställde upp. OS-guldmedaljören Per-Erik "Särna" Hedlund vann vid två tillfällen. Snöbrist tvingade arrangörerna att flera gånger ställa in loppet, det och dålig ekonomi var också huvudorsakerna till att tävlingen så småningom upphörde 1955.