Gångavstånd Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder gångavstånd, varianter, uttal och böjningar av gångavstånd

Gångavstånd synonym, annat ord för gångavstånd, vad betyder gångavstånd, förklaring, uttal och böjningar av gångavstånd.

Vad betyder och hur uttalas gångavstånd

Gångavstånd uttalas gång|av|stånd och är ett substantiv.

Ordformer av gångavstånd

Singular

gångavstånd
obestämd grundform
gångavstånds
obestämd genitiv
gångavståndet
bestämd grundform
gångavståndets
bestämd genitiv

Plural

gångavstånd
obestämd grundform
gångavstånds
obestämd genitiv
gångavstånden
bestämd grundform
gångavståndens
bestämd genitiv

Gångavstånd är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet gångavstånd

  1. Området har gångavstånd till Slagsta centrum där ICA Supermarket, frisersalong och kiosk/spelbutik finns. I Måstaområdet finns pizzeria med fullständiga rättigheter, bilverkstad samt ett korttidsboende för barn och ungdomar med lindrig till måttlig utvecklingsstörning. Strax norr om Måsta, i den lantliga byn Hälltorp finns en gummiverkstad. (källa)
  2. Ett resecentrum brukar innehålla järnvägsstation och busstation för fjärrbussar, och ligger ofta något i utkanten av centrum. Knutpunkten för lokalbussar brukar ligga på annan plats, vid stadens centrala torg eller liknande, för att det är mest attraktivt för deras resenärer, butiksanställda eller för att underlätta inköpå vägen hem. Det kan innebära ett extra byte eller ett gångavstånd på ett antal hundra meter vid resa mellan bostad och resecentrum. Åtskilliga lokalbusslinjer brukar dock passera resecentrum. På 1800-talet lades järnvägsstationer i utkanten av dåtidens stad för att slippa riva byggnader. Många exempel finns, såsom Borås, Eskilstuna, Halmstad, Mora och Trollhättan. Efter 1990 har några nya resecentrum byggts i utkanten av nutidens stad, såsom i Södertälje, Falkenberg och Laholm. (källa)
  3. Soldathem är i Sverige ett antal lokaler i civil regi i anslutning till vissa militära förläggningsorter. Soldathemsföreningarna består ofta av representanter från förbanden, berörd kommun och Svenska kyrkan och/eller andra samfund. Föreningarna är anslutna till Svenska soldathemsförbundet. Soldathemmens verksamhet riktar sig främst till militär personal men i flera fall även till civila. Soldathemmen brukar ligga på gångavstånd från soldaternas logement, och ofta utanför kasernstaketet. Vid soldathemmen erbjuds bland annat föreläsningar, studiecirklar, fritidsverksamhet och idrottsaktiviteter, trådlös uppkoppling och stöd i karriärväxlingsfrågor. Vid ett flertal av landets soldathem serveras även förplägnad genom café och/eller restaurang. (källa)
  4. Först att bygga var kolaren S. M. Andersson som 1901 byggde ett eget hus. Det var dyrt att bo och bygga inne i Halmstad och då godsägaren på Sperlingsholm, Carl Sebastian Kuylenstierna sålde mark billigt på Nyhem och avsaknaden av byggstadga gjorde det fritt att bygga som man ville, så många flyttade till Nyhem. Gångavstånd till arbetet på öster gjorde också valet lättare. Mest järnverksfolk, men också industriarbetare och folk vid järnvägen började bosätta sig på Nyhem. (källa)
  5. Olofshöjd är ett populärt område för studerande vid Göteborgs universitet (den delen som är vid universitetsområdet Humanisten) och Chalmers Campus Johanneberg. Det är ca 10-15 min gångavstånd till respektive campus, och till Kungsportsavenyn. Det är nära till kollektivtrafik. Det finns ett par grillplatser. Området är lummigt och grönt. (källa)
  6. Tomtförsäljningen tog fart efter 1918 när Stuvsta Fastighetsbolag lyckades övertala Statens Järnvägar (SJ) att inrätta en järnvägsstation i Stuvsta. Åren 1917-1918 byggdes ett stationshus ritat av arkitekten Folke Zetterwall. Den gulputsade byggnaden med texten "STUVSTA" på gaveln finns kvar än idag. År 1923 övertog SJ ansvaret för stationen som snart utvecklades till en av landets tio största beträffande passagerarantalet beroende på att tomter som låg inom gångavstånd från stationen blev attraktiva för pendlare. En tomtstyckningsplan upprättades 1926 och först 1947 fastställdes en stadsplan för området. För Stuvsta inrättades 1 januari 1924 ett municipalsamhälle som 1947 uppgick i Huddinge municipalsamhälle som sedan upplöstes 1953. Järnvägsstationen var då landets tredje största när det gäller antalet resande. (källa)
  7. Fittjas centrumanläggning inryms i ett stort byggnadskomplex som uppfördes på 1970-talet samtidigt med den övriga bebyggelsen. På 1990-talet genomfördes en större ombyggnad av centrumet. Här finns butiker samt biblioteket. Inom gångavstånd finns vårdcentral, apotek och två livsmedelsbutiker. (källa)
  8. Flygplatsen har en järnvägsstation med 20-minuters öresundstågstrafik på sträckan Malmö–Köpenhamn, vändande danska intercity- och Re-tåg, samt i SJ:s regi X 2000 till/från Stockholm, sommartid även Göteborg. Stationen, som kallas "Copenhagen Airport", och som efter Hovedbanegården och Nørreport är östra Danmarks tredje största station för fjärr- och regionaltåg, har två perronger, vilket medför vissa kapacitetsbegränsningar, och ett förbigångsspår för godståg. Den är nedgrävd intill Terminal 3, med kort gångavstånd för flygresande. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.