Galoppera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder galoppera, varianter, uttal och böjningar av galoppera

Galoppera synonym, annat ord för galoppera, vad betyder galoppera, förklaring, uttal och böjningar av galoppera.

Vad betyder och hur uttalas galoppera

Galoppera uttalas galopp|era och är ett verb -de.

Ordformer av galoppera

Aktiv

galoppera
infinitiv
galopperar
presens
galopperade
preteritum
galopperat
supinum
galopperande
presens particip
galoppera
imperativ

Passiv

galopperas
infinitiv
galopperas
presens
galopperades
preteritum
galopperats
supinum

Galoppera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Galoppera på Engelska

  • gallop - to run or ride at a gallop

Hur används ordet galoppera

  1. Raja Mirchi föddes i Sverige och sattes i träning hos Jägersro-tränaren Lutfi Kolgjini i augusti 2008. Kolgjini var dock inblandad i Raja Mirchi från födelsen och var med natten den 27 april 2007 då Raja Mirchis mor Dame Lavec skulle föla. Raja Mirchi gick ett första kvallopp på Jägersro den 26 maj 2009. Han togs ett par veckor senare till USA för att inleda sin tävlingskarriär där. Han debuterade i ett lopp över distansen 1609 meter på Meadowlands Racetrack den 31 juli 2009, men galopperade bort sina möjligheter i loppet. I debuten kördes han av Ronald Pierce. Han gjorde ytterligare en start den 6 augusti, han kördes då av Lutfi Kolgjini, men slutade återigen oplacerad efter att ha galopperat i loppet. Efter de misslyckade starterna i USA återvände han hem till Sverige. Han debuterade på svensk mark den 6 oktober 2009 i ett lopp över 1640 meter på Jägersro. Han segrade direkt i debuten. Han var därefter obesegrad i sina åtta första starter i Sverige. Under dessa åtta första starter vann han bland annat Svensk Uppfödningslöpning den 28 november 2009 på Jägersro. En seger som därmed blev hans första sexsiffriga seger och första seger i ett Grupp 1-lopp. Efter säsongen 2009 utsågs han till "Årets 2-åring" vid den svenska Hästgalan. (källa)
  2. Den 26 maj 2019 gick årets upplaga av Elitloppet av stapeln. Propulsion och Örjan Kihlström startade i det andra försöket från spår 5. De kom tvåa bakom segrande Aubrion du Gers i försöket och kvalificerade sig därmed för finalen där de slutade fyra. Propulsion var tillbaka i vinnarcirkeln redan i nästa start då han segrade i Norrbottens Stora Pris den 15 juni 2019. Detta var hans fjärde raka seger i loppet, vilket är rekord. Den 30 juli 2019 startade han som trippel titelförsvarare i Hugo Åbergs Memorial. Efter att ha startat från bakspår och hamnat långt bak i kön lyckades han inte ta sin fjärde raka seger i loppet, utan blev tvåa efter att ha förlorat med en halv längd till Ringostarr Treb. Han var tillbaka i vinnarspåret i nästa start, den 10 augusti 2019 då han vann Åby Stora Pris för andra året i rad. Segern togs på nytt världsrekord med tiden 1.12,8 över 3140 meter autostart. Den 7 september 2019 startade han i finalen av UET Trotting Masters på Vincennesbanan. Efter stor dramatik på upploppet då ledande Cleangame galopperade gick Propulsion undan till seger. Med segern blev han den första och hittills enda häst som vunnit loppet två gånger, dessutom två år i rad. Med segern kom han även över 30 miljoner insprungna kronor. (källa)
  3. Dvärgbeckasinen har ett säreget spelläte som yttras i flykten, ett ihåligt och svårlokaliserat åtta sekunder långt "ogogåck-ogogåck-ogogåck...", följt av skrovliga och sisande ljud. Det har liknats vid en avlägset galopperande häst. Lätet hörs sällan, ett dämpat "gätj" när den skräms upp. (källa)
  4. Koalor är nästan helt trädlevande. De bygger inte bon utan sover helt enkelt i en trädklyka eller på en gren. De använder sina kraftiga klor som grepp vid klättringen, som oftast ärätt långsam men kan vara snabb vid behov, och de hoppar självsäkert från ett träd till ett annat om de är på lagom avstånd. Längre avstånd färdas de på marken i en långsam men effektiv lunk. Vid hot kan koalor galoppera överraskande snabbt till nästa träd, och skutta upp till säker höjd. Därefter väntar de med tålamodet hos ett djur som regelmässigt sover sin största tid, tills inkräktaren går därifrån. (källa)
  5. Hästar avlas främst för deras förmåga att galoppera eller trava. De används även för arbete inom bland annat skogs- och jordbruk, men sedan arbetet motoriserats sker inte längre någon särskilt extensiv avel för att ta fram raser särskilt anpassade som arbetshästar. (källa)
  6. Bogen på en hunter är oftast lång för att hjälpa hästen att orka galoppera länge. Starka lungor och hjärta är ett måste på en Hunter. Mod är en enormt viktig egenskap. (källa)
  7. Dagens karuseller uppstod ur tidiga tornertraditioner i Europa och Mellanöstern. Riddare galopperade i en cirkel och gjorde övningar som krävde skicklighet som ryttare. Denna typ av uppvisningar, spel och övningar introducerades till Europa vid tiden för korsfararna via bysantinska och arabiska traditioner. Ordet karusellen härstammar från italienskans garosello och spanskans carosella, som betyder "litet slag" och användes av korsfarare för att beskriva stridsövningar och lekar som utövades av turkiska och arabiska ryttare under 1200-talet. De första mekaniska karusellerna var i huvudsak ett träningsredskap för kavallerister. (källa)
  8. Enligt legenden föddes Pegasos tillsammans med Chrysaor ur monstret Medusas blod efter att Perseus huggit av hennes huvud. Pegasos och Chrysaors far var havsguden Poseidon. Pegasos fick därför alltid en stark sammankoppling med vatten och berättelserna förtäljer om hur Pegasos favoritplatser på jorden var vid vattenkällor och vattendrag. En saga berättar även om hur Pegasos skapade källan Hippokrene på berget Helikon medan han galopperade. (källa)
  9. Treasure Kronos debuterade i lopp den 5 maj 2015 på Jägersro. Hon slutade på sjätteplats i loppet efter att ha galopperat och tappat flera meter. Hon tog sin första seger i karriärens åttonde start den 8 november 2015 på Sundbyholms travbana, då hon vann finalen av Breeders' Crown för treåriga ston. Hon vann på segertiden 1.12,9 över 2140 meter med autostart, vilket är den snabbaste segertiden någonsin i en Breeders' Crown-final i den aktuella klassen. Totalt vann hon tre av tio lopp under debutsäsongen 2015. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.