Grönsaksrätt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder grönsaksrätt, varianter, uttal och böjningar av grönsaksrätt

Grönsaksrätt synonym, annat ord för grönsaksrätt, vad betyder grönsaksrätt, förklaring, uttal och böjningar av grönsaksrätt.

Vad betyder och hur uttalas grönsaksrätt

Grönsaksrätt uttalas grön|saks|rätt och är ett substantiv.

Ordformer av grönsaksrätt

Singular

grönsaksrätt
obestämd grundform
grönsaksrätts
obestämd genitiv
grönsaksrätten
bestämd grundform
grönsaksrättens
bestämd genitiv

Plural

grönsaksrätter
obestämd grundform
grönsaksrätters
obestämd genitiv
grönsaksrätterna
bestämd grundform
grönsaksrätternas
bestämd genitiv

Grönsaksrätt är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet grönsaksrätt

  1. Smörgåsbordet som ensam rätt och en måltid i sig består av varma och kalla rätter som dukas upp och matgästerna går själva runt och förser sig med de rätter de önskar. Bröd och smör finns alltid med liksom olika sillinläggningar. Ofta förekommer omeletter, gratänger, korvar, köttbullar, aladåber och puddingar bland varmrätterna. Kallskuret kött, rökt lax, ål och makrill samt patéer förekommer ofta. Poängen är att äta mycket proteiner, varför potatis- och grönsaksrätter har en ganska undanskymd roll på smörgåsbordet, i motsats till buffén där potatisgratänger och sallader oftare förekommer. (källa)
  2. Sukiyaki (japanska: 鋤焼 eller vanligare すき焼き) är en japansk kött- och grönsaksrätt i nabemono-stil där hela rätten tillreds i en gryta. Den består av tunt skivad oxfilé tillsammans med olika ingredienser som tofu, ito konnyaku (nudlar), lök, piplök, kinakål och enoki. Generellt äts sukiyaki under vinterhalvårets kalla dagar och den är en vanligt förekommande maträtt på en japansk nyårsfest (bonenkai). (källa)
  3. Hollandaisesås, "holländsk sås", gjord på smör, vitvinsvinäger och äggula. Den är vanligen kryddad med salt och vitpeppar, och passar bra till exempelvis fisk eller grönsaksrätter, exempelvis sparris. Det är en av ingredienserna i ägg benedict. (källa)
  4. Rosépeppar är en krydda som på grund av sin mångsidiga karaktär kan användas inom många områden av matlagningen. Kryddan används såväl till kött-, fisk-, fågel-, skaldjurs- och grönsaksrätter som till desserter. Ofta används dock kryddan till ljusare kött, men också i såser. (källa)
  5. Det gamla ungerska köket påverkades av sin samtida turkiska kök under det osmanska riket, mitten av 1500-talet till 1700-talet då Ungern var under turkisk ockupation, dessa influenser inbegriper sötsaker, som nougat och kvittengelè samt turkiskt kaffe, bejgli (rulltårta fylld med valnötter eller vallmöfrön), risrätter som pilaff, kött och grönsaksrätter som fylla paprikor och fylld vitkål eller äggplanta, använt i äggplantsröra. Det ungerska köket influerades även av österrikiska köket under det österrikisk-ungerska styret, på 1800-talet. Rätter och matberedningsmetoder har ofta lånats från Österrike till Ungern och vice versa, som äppelstrudel, kaiserschmarrn, kuglóf, tårtor och gulasch. Det moderna ungerska köket är en blandning av ungerska, tyska, gammalitalienska och slaviska maträtter. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.