Gymnasieelev Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder gymnasieelev, varianter, uttal och böjningar av gymnasieelev

Gymnasieelev synonym, annat ord för gymnasieelev, vad betyder gymnasieelev, förklaring, uttal och böjningar av gymnasieelev.

Vad betyder och hur uttalas gymnasieelev

Gymnasieelev uttalas gymn|asie|elev och är ett substantiv.

Ordformer av gymnasieelev

Singular

gymnasieelev
obestämd grundform
gymnasieelevs
obestämd genitiv
gymnasieeleven
bestämd grundform
gymnasieelevens
bestämd genitiv

Plural

gymnasieelever
obestämd grundform
gymnasieelevers
obestämd genitiv
gymnasieeleverna
bestämd grundform
gymnasieelevernas
bestämd genitiv

Gymnasieelev är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Gymnasieelev på Engelska

  • high school student

Hur används ordet gymnasieelev

  1. En studie som publicerades 2008 bedömde relationen mellan gymnasieelevers mentala hälsa och hur ofta de bad, genom att mäta neuroticism och psykotisism enligt Hans Eysencks personlighetsmodell. För elever i såväl katolska som protestantiska skolor var högre bönfrekvens kopplad till bättre mental hälsa i avseendet lägre psykotisismvärden. Emellertid observerades bland studenter som deltog i katolska skolor att högre bönfrekvens också var kopplad till högre neuroticismvärden. (källa)
  2. Studentfest, fest som framför allt riktar sig till högskole- och universitetsstuderande. Studentfesten bör inte förväxlas med studentskivan eller studentmottagningen, som riktar sig till avgående gymnasieelever. (källa)
  3. I källaren under BLT:s lokaler hittar man tidningens mediacenter. Mediacentrets huvudsyfte är att ge gymnasieelever en inblick i journalistyrket samt hur arbetet på en dagstidning går till. Man bjuder även in länets alla sjätteklassare för att delta i en "Skolas dag". Man räknar med att varje år besöker ca 1 100 gymnasieelever och lika många sjätteklassare mediacentret, som drivs av Marlene Danielsson, Britt-Louise Hansson, Marie Andersson och Roland Andersson. (källa)
  4. Han fick sin banbrytande filmroll som gymnasieelev i filmen Vänd dem inte ryggen! (1955). 1958 spelade Poitier och Tony Curtis förrymda straffångar i Kedjan, som fick nio Oscarsnomineringar. Båda skådespelarna nominerades till en Oscar för bästa manliga huvudroll, Poitiers var den första till en afroamerikansk skådespelare, samt en nominering till en BAFTA, vilken Poitier vann. (källa)
  5. Taki Tachibana (立花 瀧, Tachibana Taki, japanskt tal Ryunosuke Kamiki, svensk dubb Yohio) ♂ – gymnasieelev i Tokyo, arbetar deltid på en italiensk restaurang, är vänlig men otålig till sättet. (källa)
  6. Nollning har kritiserats för pennalistiska inslag. Många gymnasier har förbjudit nollning, på grund av risken för att aktiviteten inte är välkomnande för de nya gymnasieeleverna utan tvärtom kränkande. (källa)
  7. I det geografiskt utsträckta Korsholm finns det tolv svenskspråkiga lågstadieskolor, medan det finns två finskspråkiga lågstadier. Från och med hösten 2019 är antalet svenskspråkiga lågstadier åtta då Kvevlax lärcenter bildas av skolorna i Hankmo, Kuni-Vassor, Kvevlax, Petsmo och Veikars. I Korsholm finns det ett svenskspråkigt och ett finskspråkigt högstadium. Korsholm har ett gymnasium, det svenskspråkiga Korsholms gymnasium. De finskspråkiga gymnasieeleverna åker mest in till Vasa för sin utbildning på andra stadiet. (källa)
  8. Läroplansförändringarna har varit många. Den nu gällande läroplanen, GY2011, infördes 2011. Elever som redan börjat med den gamla läroplanen kommer att ha den kvar. Det gör att de som började 1:an på gymnasiet 2011 är de första eleverna som går efter den nya läroplanen. Varje utbildning består av 2 500 poäng som är fördelade på ett stort antal olika kurser. Av dessa poäng får alla gymnasieelever själva välja vad 200 av dessa poäng ska innefatta, och på vissa program har eleven även möjlighet att välja kurser inom programfördjupningen. Det finns ett antal Gymnasiegemensamma kurser som läses på alla program. Dessutom finns programgemensamma kurser för varje program och inriktningskurser för varje inriktning. (källa)
  9. Under läsåret 2012/2013 fick drygt 21 000 elever indraget studiebidrag på grund av skolk, vilket motsvarar 6,2 procent av alla gymnasieelever som fick studiebidrag under läsåret. (källa)
  10. Redan efter andra världskriget började konkurrensen om platserna till många högskoleutbildningar bli betydande, och den ökade än mer på grund av skolreformerna på 1950- och 60-talet, då antalet gymnasieelever växte snabbt. Från mitten av 1960-talet fördes diskussioner om att bredda rekryteringen till eftergymnasial utbildning. I Kompetensutredningen 1965 föreslogs att återinföra antagningstest, som ett komplement till genomsnittsbetygen. Dels för att ge behöriga utan konkurrenskraftiga betyg "en andra chans" att antas till högskola, dels för att rangordna sökande som fyllt 25 år, hade minst fyra års arbetslivserfarenhet och kunskaper i svenska och engelska motsvarande 2-årigt gymnasium – den så kallade 25:4-regeln. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.