Högreståndsmiljö Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder högreståndsmiljö, varianter, uttal och böjningar av högreståndsmiljö

Högreståndsmiljö synonym, annat ord för högreståndsmiljö, vad betyder högreståndsmiljö, förklaring, uttal och böjningar av högreståndsmiljö.

Vad betyder och hur uttalas högreståndsmiljö

Högreståndsmiljö uttalas hög|re|stånds|miljö och är ett substantiv.

Ordformer av högreståndsmiljö

Singular

högreståndsmiljö
obestämd grundform
högreståndsmiljös
obestämd genitiv
högreståndsmiljön
bestämd grundform
högreståndsmiljöns
bestämd genitiv

Plural

högreståndsmiljöer
obestämd grundform
högreståndsmiljöers
obestämd genitiv
högreståndsmiljöerna
bestämd grundform
högreståndsmiljöernas
bestämd genitiv

Högreståndsmiljö är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet högreståndsmiljö

  1. Saffranspannkakans råvaror har idérötter tillbaka till medeltidens och renässansens smaksatta och färgade risgrötar som förekom i högreståndsmiljö. Just kombinationen ris-mandel-saffran-socker gjorde rätten mycket exklusiv, jämför saffransbröd som är kända sedan 1500-talet. (källa)
  2. Historien om Svenska Soldathemsförbundet tar avstamp i föreningen Soldaternas vänner som grundades 1877 i Stockholm. Bakgrunden till uppkomsten bestod i de sociala missförhållanden som präglade soldaternas- och deras familjers livssituation vid huvudstadens förläggningsplatser. Föreningen bildades genom engagemang bland personer inom högreståndsmiljön som inspirerats av den engelske väckelsepredikanten Lord Radstock. Under de efterföljande åren utökades verksamheten snabbt till andra orter och 1899 bildades FSV, Förbundet Soldaternas Vänner. 1967 bytte förbundet namn till nuvarande Svenska Soldathemsförbundet, sannolikt som en konsekvens av slutsatserna i den Statliga Offentliga utredningen om Soldathemsverksamheten, SOU 1965:52. (källa)
  3. I Sverige har durkslag använts i högreståndsmiljöer sedan mitten av 1500-talet medan de ännu var ovanliga bland allmogen på 1700-talet. (källa)
  4. Sällskapsdam (engelska: Lady's companion) var namnet på ett historiskt yrke för kvinnor. En sällskapsdam var anställd som betalt sällskap hos en annan kvinna. Det var vanligt i europeiska högreståndsmiljöer från mitten av 1700-talet. Runt år 1900 började yrkets förutsättningar försvinna, genom en större arbetsmarknad för kvinnor och ståndssamhällets försvinnande. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.