Höjdskillnad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder höjdskillnad, varianter, uttal och böjningar av höjdskillnad

Höjdskillnad synonym, annat ord för höjdskillnad, vad betyder höjdskillnad, förklaring, uttal och böjningar av höjdskillnad.

Vad betyder och hur uttalas höjdskillnad

Höjdskillnad uttalas höjd|skill|nad och är ett substantiv.

Ordformer av höjdskillnad

Singular

höjdskillnad
obestämd grundform
höjdskillnads
obestämd genitiv
höjdskillnaden
bestämd grundform
höjdskillnadens
bestämd genitiv

Plural

höjdskillnader
obestämd grundform
höjdskillnaders
obestämd genitiv
höjdskillnaderna
bestämd grundform
höjdskillnadernas
bestämd genitiv

Höjdskillnad är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet höjdskillnad

  1. H = höjdskillnaden i . (källa)
  2. I Sverige är lutningen främst peneplan vilket innebär en långsam övergång mellan hög- och lågland och att man inte alltid märker av den övergången. Åker man tåg på Södra stambanan märker man som passagerare inte av att Nässjö ligger tre hundra meter över havets yta eftersom järnvägen bara haft en svag men ständig lutning nästan hela vägen från Höör i söder till Nässjö i norr. Ett undantag i Småländska höglandet är området kring Vättern där höglandet rasar ned mot Jönköping och Gränna som ligger vid Vätterns strand med en höjdskillnad på ibland uppemot tvåhundra meter och med många sprickdalsvariationer i det omgivande landskapet. (källa)
  3. Höjdkurvor är nivåkurvor (linjer) på en karta. De används för att visa förändring i höjd över kartområdet. Mellan varje höjdkurva är en viss höjdskillnad som avgörs av kartans ekvidistans. Om det är otydligt åt vilket håll höjdförändringen är brukar man rita ut små lutningsstreck vinkelrätt mot höjdkurvan åt det håll som är neråt (i backen). (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.