Hönsras Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder hönsras, varianter, uttal och böjningar av hönsras

Hönsras synonym, annat ord för hönsras, vad betyder hönsras, förklaring, uttal och böjningar av hönsras.

Vad betyder och hur uttalas hönsras

Hönsras uttalas höns|ras och är ett substantiv -en -er.

Ordformer av hönsras

Singular

hönsras
obestämd grundform
hönsras
obestämd genitiv
hönsrasen
bestämd grundform
hönsrasens
bestämd genitiv

Plural

hönsraser
obestämd grundform
hönsrasers
obestämd genitiv
hönsraserna
bestämd grundform
hönsrasernas
bestämd genitiv

Hönsras är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet hönsras

  1. Den här artikeln handlar om hönsrasen. För orten med samma namn se Orpington. (källa)
  2. De olika hönsraserna uppvisar stor skillnad i morfologi. Riktigt små dvärghöns kan väga några få hekto, som holländsk dvärg på 425 gram, och vara ett par decimeter långa. Brahman, kan väga upp till 5 kg och vara 75 cm lång. Den tyngsta, dorking, kan väga uppåt 6 kg. (källa)
  3. Welsumer är en tung hönsras som kommer från Nederländerna där den avlades fram i slutet av 1800-talet och namngavs efter staden Welsum. I avelsarbetet för att ta fram welsumer ingick bland annat raserna Rhode Island red och barnevelder. Man ville få fram en god äggproducent vars ägg skulle vara mörkbruna och stora och ha tjockt skal. Det har även avlats fram en dvärgvariant av rasen. (källa)
  4. Åsbohöna är en hönsras som härstammar från de småländska och nordskånska skogsbygderna. Åsbohönan har med tiden formats efter denna trakts historiska och lokala förutsättningar och är idag en liten resurssnål hönsras, som anses vara bevarandevärd som en svensk lantras. Den skyddas därför oförädlad i genbank av Svenska Lanthönsklubben, på uppdrag av Jordbruksverket. Den nu bevarande stammen härstammar från de skånska byarna Esborarp och Linneröd. (källa)
  5. Svensk dvärg, även (gammal)svensk dvärghöna, är en av två erkända svenska hönsraser. Den är en urdvärg, det vill säga den är inte framavlad ur en stor variant. (källa)
  6. Kombinationsras – en hönsras som framavlats för både hög kötthalt och goda värpegenskaper. (källa)
  7. Faverolle är en tung hönsras från Frankrike, uppkallad efter byn Faverolles utanför Paris. Det finns även en dvärgvariant av rasen, framavlad på 1920-talet i Tyskland. (källa)
  8. Sussex är en tung hönsras som framavlats i grevskapet Sussex i Storbritannien. Det är en kombinationsras, det vill säga att den är framavlad för att ge både rikligt med kött och ha goda värpegenskaper. Den är även en vanlig utställningsras. Hönorna är ruvvilliga och de tar väl hand om kycklingarna. Sussexen är tålig och har lugnt temperament. En dvärgvariant framavlades i Storbritannien och i Tyskland. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.