Handelslära Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder handelslära, varianter, uttal och böjningar av handelslära

Handelslära synonym, annat ord för handelslära, vad betyder handelslära, förklaring, uttal och böjningar av handelslära.

Vad betyder och hur uttalas handelslära

Handelslära uttalas handels|lära och är ett substantiv.

Ordformer av handelslära

Singular

handelslära
obestämd grundform
handelsläras
obestämd genitiv
handelsläran
bestämd grundform
handelslärans
bestämd genitiv

Plural

handelsläror
obestämd grundform
handelslärors
obestämd genitiv
handelslärorna
bestämd grundform
handelslärornas
bestämd genitiv

Handelslära är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet handelslära

  1. Karavelov var son till en kreaturshandlare och fick följa fadern på affärsresor i Osmanska riket, sattes i handelslära i Konstantinopel och kom 1858 till Moskva, där han studerade vid universitetet och utgav en samling bulgariska folkvisor, Pamjatniki narodnago byta Bolgar (1861). Under sin vistelse i Serbien (1868) misstänktes han för delaktighet i mordet på furst Mihajlo och flydde från Belgrad, men greps och hölls ett halvt år fängslad i Budapest. Därpå slog han sig ned i Bukarest, där han från eget tryckeri utgav den bulgariska revolutionära tidningen "Svoboda" (Frihet) och gjorde förberedelser för en nationell resning. Under hans ordförandeskap hölls i Bukarest 1870 en hemlig bulgarisk kongress. Han blev efterspanad av de osmanska myndigheterna och flydde 1873 till Serbien, men återvände snart till Rumänien och utgav tidningen "Nezavisimost" (Oavhängighet), senare "Znanie". Han deltog dock inte i resningen och i det rysk-turkiska kriget, utan bosatte sig i Ruse, där han ägnade sig åt litteraturen. (källa)
  2. Jens Bang var son till köpmannen Oluf Bang och Sidsel Jørgensdatter samt yngre halvbror till Jørgen Olufsen. Han kom som 22–årig till Aalborg, där han sannolikt gick i handelslära hos sin halvbror. Han gifte sig 1605 i Ålborg med Maren Jørgensdatter (död 1639). (källa)
  3. Bælter sattes tidigt i handelslära, men på grund av starkt studieintresse blev han 1730 student i Uppsala. Hans studier försenades dels på grund av sjukdom, dels eftersom han av ekonomiska skäl var verksam som informator. År 1738 blev han dock präst och kallades av domprosten Olof Celsius, som uppmärksammat hans betydande oratoriska förmåga, till domkyrkoadjunkt i Uppsala. Han blev en mycket uppmärksammad predikant och blev en förebild för prästkandidaterna, och blev 1740 även filosofie magister (som primus). (källa)
  4. Påhlmans Handelsinstitut grundades 1881 av Otto och John Påhlman under namnet Bröderna Påhlmans skrifinstitut, för att lära ut fadern Otto Magnus Påhlmans skrivmetoder. Verksamheten breddades och omfattade affärskorrespondens, bokföring, handelslära och redovisning. Verksamheten bytte namn till Bröderna Påhlmans Handelsinstitut. Namnet Påhlmans Handelsinstitut antogs senare. Verksamheten flyttade 1930 till det egna huset på Sveavägen 82-88. Sedan mitten av 1970-talet bedrivs verksamheten under Medborgarskolan Region Stockholm. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.