Handelsskola Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder handelsskola, varianter, uttal och böjningar av handelsskola

Handelsskola synonym, annat ord för handelsskola, vad betyder handelsskola, förklaring, uttal och böjningar av handelsskola.

Vad betyder och hur uttalas handelsskola

Handelsskola uttalas handels|skola och är ett substantiv.

Ordformer av handelsskola

Singular

handelsskola
obestämd grundform
handelsskolas
obestämd genitiv
handelsskolan
bestämd grundform
handelsskolans
bestämd genitiv

Plural

handelsskolor
obestämd grundform
handelsskolors
obestämd genitiv
handelsskolorna
bestämd grundform
handelsskolornas
bestämd genitiv

Handelsskola är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet handelsskola

  1. Rekordförsöken gjordes med nedskrift med skrivmaskin, och kan jämföras med vad en duktig maskinskrivare förmår. I maskinskrivningssammanhang brukar man ha måttet antal nedslag per 3 minuter. På handelsskolor brukar man ha en norm på 450 nedslag per 3 minuter för betyget Godkänd för nybörjare och vid skrivmaskinstävlingar brukar vinnaren nå en bit över 1000 nedslag per 3 minuter, vilket motsvarar ungefär 350 nedslag per minut eller lite över 5 nedslag per sekund. I detta mått räknas antalet nedslag, det vill säga inklusive blankstegen mellan ord, vilket de inte gör vid telegrafering. Vid rekordet ingick dock både att skriva på maskin och uppfatta ljudsignalerna och omsätta dessa till bokstäver. (källa)
  2. Hon studerade på handelsskolan i Elberfeld. 1960 började hon arbeta som sekreterare i Düsseldorf och flyttade senare till München där hon arbetade på ett förlag. 1963-1966 bodde hon i Paris och lärde sig franska. 1966-1968 följde en tid som volontär på tidningen Düsseldorfer Nachrichten. 1969 blev Schwarzer reporter på tidskriften Pardon i Frankfurt am Main, men redan efter ett halvår återvände hon till Paris som frilansande korrespondent och 1970 började hon engagera sig i kvinnorörelsen i Frankrike och senare i Västtyskland blev hon en del av Mouvement de libération des femmes. 1972 gjorde hon en intervju med Simone de Beauvoir, som efterföljdes av fem längre intervjuer. 1970-1974 studerade Schwarzer psykologi och sociologi på universitetet i Vincennes, samtidigt som hon var verksam som korrespondent. Alice Schwarzer initierade en debatt kring abortlagstiftningen i Västtyskland med artikeln "Ich habe abgetrieben" ("Jag har gjort abort") i tidskriften Stern. (källa)
  3. Efter realexamen var det möjligt att påbörja yrkesarbete. Avlagd examen gav även behörighet att söka till exempelvis handelsskola, sjuksköterskeskola samt små- och folkskollärarseminarium. Den som önskade fortsätta på gymnasiet behövde inte ta realexamen utan kunde också välja att avsluta studierna vid realskolan redan i klass 4⁵ eller 3⁴ och utan realexamen söka in till och börja i gymnasiets fyraåriga linje. De som tagit realexamen gick endast tre år i gymnasiet. (källa)
  4. Hon föddes i Linköping som dotter till av Anders Lundell och Maria Strömsten. Hon genomgick handelsskola och var anställd på tills hon år 1888 grundade Esping och Lundells Pappersaffär och Accidenstryckeri i Norrköping tillsammans med Anna Esping, ensam ägare firman från 1904. (källa)
  5. Gavrilo fick tidigt börja arbeta genom att hjälpa till i familjens jordbruk och vara med modern i hushållsbestyren. Han började skolan först som nioåring, men blev en mycket duktig elev. Efter att ha klarat av sitt första skolår fick han en serbisk diktbok av sin rektor, och pojken kunde sedan dess aldrig sluta läsa. Som trettonåring fick han därför lov att resa till Sarajevo, där den äldre brodern Jovan försörjde sig som handelsman, för att studera. Jovan hade först planer på att skriva in sin bror vid den österrikiska militärskolan i staden, men avstod av patriotiska skäl och Gavrilo fick istället börja i handelsskola. (källa)
  6. Hans familj flyttade till Sarajevo från Užice, en stad som ligger i dagens Serbien och som var starkt präglad av islamisk-osmansk kultur och inte minst av sufismen. Hadžibajrić började sin utbildning i grundskola (ruždija) och fortsatte sedan på handelsskola, men övergick därefter till Gazi Husrevbegs madrassa, den mest kända islamiska högskolan i dåvarande Jugoslavien. Han avslutade sin utbildning 1933 och började läsa på Islamiska teologiska högskolan (VIŠT) som öppnades 1936. Inför sin professor Ahmed Burek avslutade Hadžibajrić alla föreskrivna ämnen enligt det klassiska islamiska systemet och fick sitt betyg (idžazetnama) 1944. Efter starten av orientaliska filologin vid universitet i Sarajevo 1950 började Hadžibajrić som student igen och avslutade sina studier i arabiska, turkiska och persiska språk och litteratur. Hadžibajrić var en av de sista lärda sufischejker i Bosnien som behärskade både konventionella islamiska ämnena, orientaliska språk och sufismen. (källa)
  7. Felix Hamrin föddes i Mönsterås som son till garvaren och läderhandlaren Carl Gustaf Petersson och Maria, född Cedergren, och yngre bror till Josef Hamrin. Efter studier vid Eksjö läroverk 1885–89 gick han in i Skeppsgossekåren i Karlskrona, där han stannade endast ett halvår. I stället blev han springpojke och affärsbiträde i Västergötland och Stockholm, innan han studerade på handelsskola i Göteborg. (källa)
  8. Efter handelsskola företog Westerberg utrikesresor bland annat till Tyskland, England och Frankrike för studier av möbelindustri, antikviteter och konsthantverk. Han hade först antikvitetsfirma i Linköping från 1917 till 1923, men flyttade sedan till Stockholm där han startade firma Harald Westerberg med tillverkning av nya möbler i antik stil samt bedrev antikvitetshandel. Han var VD för AB Harald Westerberg från 1930. Westerberg var borgare i huvudstaden och ledamot av Borgargillet från 1925. Han var också riddare av Vasaorden. (källa)
  9. Efter att ha gått handelsskola i Wunsiedel började Neupert som lärling vid Oldenburgs pianofabrik. Efter att ha arbetat som pianobyggare hemma och utomlands, bland annat på Johann Baptist Streicher i Wien, grundade han 1868 i Münchberg en egen pianofabrik. År 1874 flyttade han den snabbt växande verksamheten efter Bamberg. År 1900 inrättade han ett försäljningskontor i Nürnberg och senare även filialer i Bayreuth och München. År 1918 lämnade han över fabriken till sina tre söner. (källa)
  10. Efter folkskolan gick Thunberg en kort tid på handelsskola innan han avbröt studierna och tog diverse småjobb istället. Bland annat jobbade han som svarvare, ritare, verkstadsman (på Asea), dekoratör, expedit, laboratoriebiträde och kontorist. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.