Hemmiljö Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder hemmiljö, varianter, uttal och böjningar av hemmiljö

Hemmiljö synonym, annat ord för hemmiljö, vad betyder hemmiljö, förklaring, uttal och böjningar av hemmiljö.

Vad betyder och hur uttalas hemmiljö

Hemmiljö uttalas hem|miljö och är ett substantiv.

Ordformer av hemmiljö

Singular

hemmiljö
obestämd grundform
hemmiljös
obestämd genitiv
hemmiljön
bestämd grundform
hemmiljöns
bestämd genitiv

Plural

hemmiljöer
obestämd grundform
hemmiljöers
obestämd genitiv
hemmiljöerna
bestämd grundform
hemmiljöernas
bestämd genitiv

Hemmiljö är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet hemmiljö

  1. Bönderna som skapade allmogen fann sin inspiration i kyrkan där de kom i kontakt med yrkesmålarnas sätt att måla och snickarnas sätt att snida. Kyrkan var socknens stolthet, kanske det enda offentliga rummet, med utsmyckning som var tillgänglig för alla. Inredningen förmedlade många uppslag till nya former. På de sydsvenska bonadsmålningarna ligger inte Jesusbarnet i en krubba utan i en vagga, som barnen hos de skånska bönderna själva. Målarna inspirerades av tryckta bilder och motiven blandades med detaljer från den egna hemmiljön. Bonaderna plockades bara fram till jul och av den anledningen berättar de om händelserna kring Jesu födelse. (källa)
  2. Gummihandske är en skyddande handske gjord av gummi/latex. I hemmiljö kallas den ibland för hushållshandske. Gummihandskar kan till exempel användas vid handdisk, för att skydda händerna mot diskmedel, vid skurning då händerna kan komma i kontakt med rengöringsmedel, eller vid rengöring av bakterierika ställen såsom toaletter och avlopp. Inom sjukvården, där krav ställs på såväl hygien som handprecision, används ofta latexhandskar. (källa)
  3. Situationskomedi, sitcom, är en typ av humoristisk dramaserie, som först uppstod i radio, men idag framförallt sänds i tv. Situationskomediserierna kretsar vanligen kring en grupp fasta rollfigurer i en vardaglig miljö - hemmet, arbetsplatsen eller vänskapskretsen - och handlingen bygger på de humoristiska episoder som uppstår på dessa platser. I hemmiljö är vardagsrum vanliga. Varje avsnitt är i regel mellan tjugo och trettio minuter långt, undantaget reklamtid. En sitcom kan vara antingen animerad eller live action. Det är vanligt med publikskratt på ljudbandet, som antingen kan komma från en studiopublik eller vara pålagda i efterhand. (källa)
  4. På restaurang sitter man oftast vid bord och äter med bestick eller pinnar. I hemmiljö sitter man mestadels på golvet och äter. De bestick man använder är gaffel och sked och ibland pinnar som används mest till nudlar. Ingen kniv behövs på grund av att kött och grönsaker ofta är möra och skivade i små bitar. (källa)
  5. För hemmiljö måste man vid köp och installation av dimmer, köpa en tillräckligt kraftfull dimmer som passar eventuell befintlig transformator av vanlig typ _eller_ som passar eventuell befintlig så kallad elektronisk transformator, samt klargöra om de aktuella lamporna är vanliga glödlampor, dimmerbara halogenlampor, LED-lampor, eller eventuellt någon annan typ av lampor (och självfallet även lampornas spänning och effekt). (källa)
  6. Genremåleri kallas målningar som avbildar motiv från vardagslivet. Oftast föreställer det personer i hemmiljö, på gatan, på marknader, arbetande bönder och så vidare. Genremåleri står i motsats till andra typer av måleri såsom historiemåleri, porträttmåleri, marinmåleri och landskapsmåleri. (källa)
  7. Före införandet av skolplikt och allmän folkskola utbildades de flesta barn och ungdomar i hemmiljö av föräldrar eller andra nära anhöriga. För en liten elit bedrevs hemundervisning med hjälp av privatlärare. När allmän skola infördes i västvärlden (i Sverige 1842) minskade hemundervisningens betydelse successivt. (källa)
  8. Offentlig lokal omgärdas av hårdare krav än hemmiljö. Till dessa räknas utöver ovanstående också kyrkor, ålderdomshem, serviceboende, sjukvård, skola, barnomsorg och omsorgsverksamhet som inte sker i vårdtagarens hem. (källa)
  9. Brandsläckare (även kallad handbrandsläckare eller eldsläckare) förekommer i ett antal versioner, beroende på vad för slags brand den är avsedd för. Släckare finns i klass A (för fibrösa bränslen), B (vätskeformiga bränslen), C (gasformiga bränslen) och F (matfett och matolja). Det finns även en klass D (magnesium och andra metaller) även om den inte är reglerad i europanormen för brandsläckare. Tidigare har det funnits en klass E också, för elektriska apparater. Nu skall det i stället anges i klartext om släckaren kan användas mot elbränder. Utformningen är reglerad i en speciell Europanorm, EN3. Alla släckare skall vara godkända enligt denna norm. En sexkilos pulversläckare rekommenderas i hemmiljö av såväl myndigheter som försäkringsbolag. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.