Hemskicka Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder hemskicka, varianter, uttal och böjningar av hemskicka

Hemskicka synonym, annat ord för hemskicka, vad betyder hemskicka, förklaring, uttal och böjningar av hemskicka.

Vad betyder och hur uttalas hemskicka

Hemskicka uttalas hem|skicka och är ett verb (lös eller fast sammansättning) -de.

Ordformer av hemskicka

Aktiv

hemskicka
infinitiv
hemskickar
presens
hemskickade
preteritum
hemskickat
supinum
hemskickande
presens particip
hemskicka
imperativ

Passiv

hemskickas
infinitiv
hemskickas
presens
hemskickades
preteritum
hemskickats
supinum

Perfekt particip

hemskickad en
~ + subst.
hemskickat ett
~ + subst.
hemskickade den/det/de
~ + subst.

Hemskicka är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet hemskicka

  1. Man kan, precis som med Swish, skicka pengar till en annan person via den personens telefonnummer. Det går att köpa varor direkt från en annons, genom att scanna en QR-kod, godkänna och få paketet skickad till sin registrerade adress. På samma sätt kan man genomföra ett köpå internet genom att godkänna beloppet och få varorna hemskickade till sin registrerade adress. Med tjänsten allainsamlingar i Seqr går det att skänka pengar till välgörenhet utan att delar av gåvan försvinner till en mellanhand, dvs organisationen får hela beloppet. (källa)
  2. En dag får de veta att vinterkriget är slut och att de snart kan se fram mot att bli hemskickade. Översten håller tacktal en vårmorgon när hans adjutant kommer springande - Tyskland har anfallit Danmark och Norge. Istället för muck blir det lastbilstransport till Värmland och norska gränsen. (källa)
  3. Hemmakväll AB är en svensk videobutikskedja som i sina 82 butiker i 75 städer tillhandahåller köp- och hyrfilmer och kioskprodukter såsom godis. Det gick tidigare även att beställa köpfilm från webbplatsen och få den hemskickad. (källa)
  4. Władysław Gomułka var sedan 1926 medlem av polska kommunistiska partiet (KPP) och efter en kortare vistelse i Moskva 1934 återvände han till Polen, där han blev fängslad det mesta av tiden till krigsutbrottet. Sedan 1939 levde han i exil Sovjetunionen och 1934 lyckades han övertyga Stalin att få återskapa Polska Arbetarpartiet (PPR) som tidigare mördats ut av NKVD. I exilen var han en av centralpersonerna bland de polska kommunisterna, och var en av frontfigurerna i den provisoriska regeringen under 1945 innan han kom i onåd genom att ha förespråkat en mildare variant av kommunism. Efter återkomsten till regeringen 1956 fick Gomułka en ganska bred popularitet tack vare liberalisering inom vissa ramar. Relationerna med den katolska kyrkan förbättrades. Det råa stalinistiska förtrycket stoppades, säkerhetsstyrkorna minskades, även om de fortsatte att spela viktig roll. Sovjetiseringen av militärer och förvaltningen stoppades, Rokossovskij blev hemskickad till Moskva. Export av kol och andra produkter till Sovjetunionen skulle inte längre ske för symboliska priser. 200 000 polacker som hölls i Sovjetunionen fick återvända. Handelsrelationer med USA normerades 1960 genom att Polen utnämndes till en gynnad nation. (källa)
  5. Tidningen grundades 1823 då boktryckarlärlingen Jöns Torell från Kristianstad fick utgivningsbevis för en ny tidning. Men den riktige upphovsmannen till tidningen var egentligen rektorn vid Helsingborgs skola, Carl Christian Eberstein. Till en början var tidningen dock av det mer blygsamma slaget då den under hela 1820-talet endast bestod av fyra enspaltiga sidor. Trots detta blev Helsingborgs-Posten en av Skånes mest lästa tidningar. Tidningen innehöll olika debattartiklar, kungörelser, inrikes- och utrikesnyheter, information dödsfall och om resande in och ut ur staden. 1824 utkom tidningen med ett nummer i veckan, men från och med 1825 ökades upplagan till två till tre nummer i veckan. Kostnaden för en prenumeration var 1 riksdaler 16 skilling banco om man själv hämtade tidningen vid tryckeriet och ville man få den hemskickad kostade det ytterligare. (källa)
  6. Expressen rapporterade den 11 januari att flera av deltagarna hade efter bara tre dagar på ön drabbats av sjukdomar, vätskebrist och diverse skador. Eftersom tillgången på mat var undermålig fick flera av deltagarna leva på bambublad, vilket gjort dem sjuka. Kerstin Fröblom, som blev den första deltagaren att bli hemskickad, sa i en intervju med Expressen att "Vi trodde att vi skulle få bo på en paradisö, men det var det inte.". (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.