Hoppbacke Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder hoppbacke, varianter, uttal och böjningar av hoppbacke

Hoppbacke synonym, annat ord för hoppbacke, vad betyder hoppbacke, förklaring, uttal och böjningar av hoppbacke.

Vad betyder och hur uttalas hoppbacke

Hoppbacke uttalas hopp|backe och är ett substantiv.

Ordformer av hoppbacke

Singular

hoppbacke
obestämd grundform
hoppbackes
obestämd genitiv
hoppbacken
bestämd grundform
hoppbackens
bestämd genitiv

Plural

hoppbackar
obestämd grundform
hoppbackars
obestämd genitiv
hoppbackarna
bestämd grundform
hoppbackarnas
bestämd genitiv

Hoppbacke är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet hoppbacke

  1. Enskede hoppbacke var en hoppbacke som låg i Hemskogen, strax söder om Enskedefältets skola i stadsdelen Enskedefältet, södra Stockholm. Anläggningen invigdes 1924 och hopptävlingarna lades ner 1990. År 2016 beslöt stadsdelsnämnden att riva de sista resterna och att låta bygga en utsiktsplats. (källa)
  2. Alpbacken var en hoppbacke för backhoppning som låg på Frösöns nordöstra sluttning nära Östersund. När den invigdes 1925 var Alpbacken Sveriges största hoppbacke. Den ägdes av Östersunds Skidlöparklubb och byggdes om 1932 och 1943 med stöd av kommunen. 1936 hade norrmannen O Aaslök backrekordet med 59,5 meter. 1948 innehade Kaare Karlsson från IF Friska Viljor rekordet med 63 meter. Bredvid Alpbacken låg "lilla Alpbacken", en mindre hoppbacke som anlades i början av 1900-talet. Underbacken för både stora och lilla Alpbacken slutade ute på Storsjöns is. (källa)
  3. Fritiden i Vörå är aktiv. Vintertid erbjuder skidcentret spår och backar av olika längd och höjd. Sommartid erbjuder skidcentret spånbanor med motionsredskap och från den stora hoppbackens topp får du en fantastisk vy över Rågens Rike. Simning, ridning, bowling och vandringsleder är andra fritidsaktiviteter för den sportintresserade. Eller varför inte spela minigolf på den nya banan vid Norrvalla. En golfbana har också byggts vid skidcentret. Litet norr om centrum finns idrottsplan med möjligheter till friidrott och fotboll. Det har även byggts en rullskidbana i Vörå som ligger i närheten av skidcentret. Det finns en cirka 2,5 km lång slinga för rullskidor på platsen. (källa)
  4. Backen stod klar i januari 1923 men snöbrist sköt upp återinvigningen till 6 januari 1924. Omkring 15 000 åskådare kom för att närvara då landshövding Oscar von Sydow invigde samt för invigningstävlingen. Två månader senare, den 2 mars, i samband med nationella tävlingar fick en sensationell nyhet sin premiär och i Idrottsbladet kunde man läsa följande: "I Bragebacken väckte arrangörerna sensation genom att anlita Handelstidningens RadioHögtalare som härold. I själva hoppbacken stod en man och ropade ut resultaten åt läktarpubliken och radion och 50 meter nedanför slungade högtalarens trattar resultaten vidare till ringens åskådareleder. Idén torde med fördel kunna utnyttjas vid t ex stadiontävlingar i sommar.". (källa)
  5. Kulm (hoppbacke) – en skidflygningsbacke i Bad Mitterndorf (Tauplitz kommun) i Österrike. (källa)
  6. Initiativet till Fiskartorpets skidanläggning togs i samband med att Föreningen för skidlöpningens främjande i Sverige (numera Friluftsfrämjandet) bildades 1892. Vid Fiskis, som området ibland kallas i folkmun, byggdes en av Sveriges första hoppbackar på 1890-talet, som kallades "självmördaren" på grund av sin branta vinkel och målområdet på sjön Laduviken. Den 21 februari 1904 invigdes en ännu större backe med torn efter ritningar av arkitekt Gustaf Wickman sedan platsen hade ställts till förfogande av kungen. Bygget finansierades genom privata insamlingar. Skidfrämjandet (senare Skid- och Friluftsfrämjandet) byggde i början av 1900-talet egna stugor för att få ut folk i skog och mark. Tornets första träkonstruktionen visade sig vara brandfarlig och ersattes efter några incidenter av nuvarande byggnad på 1930-talet. Den hade ritats av Gustaf Birch-Lindgren. (källa)
  7. För att undvika sprängning hade huslängorna placering anpassats av arkitekten till den kuperade terrängen. Området påminde något om ett oplanerat nybyggarsamhälle, vilket senare gav upphov till beteckningen "Guldgrävarlägret". Inom bebyggelsen fanns en lekplats med sandlåda, gungor och klätterställning samt stora ytor för lek och bollspel. Det fanns även ett antal butiker, bland dem Konsum, en privat livsmedelsbutik, en sybehörsaffär och en tidningskiosk. En företagsam konditor gjorde bakverk och hade försäljning i sitt kök i hus 15. En ved- och skrothandlare fanns också. Genom områdets huvudgata (som var en del av dåvarande Finsens väg) gick trådbussens linje 41, dock utan hållplats. För idrottsliga aktiviteter fanns efter 1931 den närbelägna Stadshagens IP och i Stadshagsbergets sluttning mot Karlbergskanalen fanns två hoppbackar, den "Stora" som var ungefär 22 meter hög och den "Lilla" med 10 meter. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.