Hyresfastighet Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder hyresfastighet, varianter, uttal och böjningar av hyresfastighet

Hyresfastighet synonym, annat ord för hyresfastighet, vad betyder hyresfastighet, förklaring, uttal och böjningar av hyresfastighet.

Vad betyder och hur uttalas hyresfastighet

Hyresfastighet uttalas hyr|es|fast|ig|het och är ett substantiv.

Ordformer av hyresfastighet

Singular

hyresfastighet
obestämd grundform
hyresfastighets
obestämd genitiv
hyresfastigheten
bestämd grundform
hyresfastighetens
bestämd genitiv

Plural

hyresfastigheter
obestämd grundform
hyresfastigheters
obestämd genitiv
hyresfastigheterna
bestämd grundform
hyresfastigheternas
bestämd genitiv

Hyresfastighet är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet hyresfastighet

  1. Jerusalem, eller B227, är en byggnad och hyresfastighet på Bolagsområdet i Kiruna i norra Sverige. Byggnaden färdigställdes 1927 som ett ungkarlshotell för gruvarbetare, men 1954 gjordes en ombyggnad där planlösningen anpassades efter gruvarbetarfamiljer. Jerusalem består av två våningar plus källare och vind. Byggnaden är vinkelbyggd och delas färgmässigt in i tre partier. Fasaden utgörs av grön-, brun- respektive gråmålad stående locklistpanel med vita knutar. Taket är täckt av röda, kupade tegelpannor. (källa)
  2. Bolaget Heimstaden – namnet är norska för "hemstaden" – bildades 1998 av norska investerare. Merparten av fastighetsbeståndet utgjordes inledningsvis av Wallenstams tidigare hyresfastigheter i Malmö. År 2003 köpte Reiten och co AS, en av Norges större profilerade Private Equity företag, Heimstaden från grundarna. Reiten arbetade med att utveckla organisationen men hade ett kortsiktigt perspektiv på sitt ägande. (källa)
  3. Andelsägarmetoden är en upplåtelseform för bostäder där boende i en hyresfastighet köper en andel i fastigheten de bor i. Andelsägaren blir då en delägare i fastigheten och får genom avtal dispositionsrätt till en lägenheten (andelsägarlägenhet). Den ursprunglige fastighetsägaren är kvar som huvudägare och långsiktig förvaltare. (källa)
  4. Mellan Klackerup och Andersberg ligger områdena Gustavsfält och Linehed som byggdes under 1960-talet och består av HFAB:s hyresfastigheter och HSB:s bostadsrätter, men även ett större villaområde finns i östra delen av stadsdelen med väg 25 som gräns. Kullen mellan Gustavsfält och Andersberg är stadens gamla soptipp men som idag är en pulkabacke på vintern och strövområde på sommaren. Vid sidan av kullen går en väg som förbinder de båda stadsdelarna. I grönområdet som knyter samman Gustavsfält, Linehed och Andersberg finns en amfiteater. Grönområdet har också flera vandringsleder, lekparker, tennisplaner, en fotbollsplan samt tre rastgårdar för hundar. (källa)
  5. Deflationskrisen 1920-1922 var en av de faktorer, som medförde att Thiels aktieportfölj, bestående av stora poster i gruvor samt järn- och metallverk, snabbt tappade i värde och hans finansiella tillgångar kom att förintas. Han tvingades svårt skuldtyngd till att 1924 även sälja bostaden med tillhörande konstsamling till staten, som ombildade fastigheten Villa Eolskulle och dess konst och inventarier till museum under namnet Thielska galleriet. Det statliga förvärvet, som genomfördes under regeringen Branting III gav Thiel 1,5 miljoner kronor. Det var ett belopp, som gav ett visst överskott, vilket han investerade i ett antal hyresfastigheter i Stockholm, men de goda åren var till ända. (källa)
  6. Betydande för bolagets fortsatta utveckling var Lars Öberg, som hade anställts som bolagets utvecklingschef 1970 och därefter var verkställande direktör 1975-1988, då han blev chef för Custos och styrelseordförande i Hufvudstaden. En av hans första arbetsuppgifter var att renodla verksamheten, dotterbolagen inklusive Svensk filmindustri såldes. Köpare av SF var Dagens Nyheter, som för 55 miljoner förvärvade film- och biografverksamheten, medan Filmstaden kvarstod i Hufvudstadens ägo. Som en följd av affären minskade antalet anställda från 925 till 182, och lönesumman från 30 miljoner till mindre än 9 miljoner. Arbetet skedde i nära samarbete med Åke Bergqvist från Custos (styrelseordförande i Hufvudstaden 1972-1985), som var pådrivande när det gäller Hufvudstadens internationella satsningar. Före 1987 gjorde valutaregleringen det omöjligt för svenska företag att utan speciellt tillstånd investera i hyresfastigheter i utlandet. Hufvudstaden fick i början av 1970-talet tillstånd att tillsammans med Ingenjörsvetenskapsakademien och Statsföretag uppföra ett Sverigehus (Sweden Center) i Tokyo, vilket stod färdigt 1972. Flera liknade projekt planerades, men realiserades aldrig. (källa)
  7. Tove Jansson växte upp som äldsta syskon av tre i ett konstnärshem i en ateljévåning på Lotsgatan 4 i Skatudden i Helsingfors, i en hyresfastighet som ägdes av kaffebolaget Paulig. Hennes mor, Signe Hammarsten-Jansson, var konstnär från Sverige och hennes far, Viktor Jansson, kallad Faffan, skulptör. Hennes bror Lars Jansson blev också tecknare, medan hennes andra bror Per Olov Jansson blev fotograf. Under hennes uppväxt tillbringade familjen vintrarna i Helsingfors och somrarna antingen på Blidö i Stockholms skärgård eller en hyrd villa på ön Pellinge i Borgå skärgård. Båda öarna kom att ge inspiration till Mumindalen i Tove Janssons böcker om mumintrollen. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.