Hästhoppning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder hästhoppning, varianter, uttal och böjningar av hästhoppning

Hästhoppning synonym, annat ord för hästhoppning, vad betyder hästhoppning, förklaring, uttal och böjningar av hästhoppning.

Vad betyder och hur uttalas hästhoppning

Hästhoppning uttalas häst|hopp|ning och är ett substantiv.

Ordformer av hästhoppning

Singular

hästhoppning
obestämd grundform
hästhoppnings
obestämd genitiv
hästhoppningen
bestämd grundform
hästhoppningens
bestämd genitiv

Plural

hästhoppningar
obestämd grundform
hästhoppningars
obestämd genitiv
hästhoppningarna
bestämd grundform
hästhoppningarnas
bestämd genitiv

Hästhoppning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Hästhoppning på Engelska

  • horsejunping, Horse jumping, show jumping, horse-jump

Hur används ordet hästhoppning

  1. Det blev också första OS-guldet någonsin för Mexiko. Humberto Mariles Cortés vann hästhoppningen där dessutom landsmannen Rubén Uriza Castro tog silver. (källa)
  2. Till de undre lagren används ofta olika former av grus, medan topplagret varierar beroende på vilken verksamhet som ska bedrivas i paddocken. Till exempel kräver hästhoppning ett mjukare topplager (underlag) än om man kör med vagn. Materialvalet är också beroende av de individuella hästarna och deras ben och hovar. (källa)
  3. Ryggning är ett moment inom ridsporten dressyr som innebär att hästen backar. Det eftersträvas att hästen kan backa rakt och med hela steg. Ryggning kan även användas som ett träningsmoment oavsett ridsportgren men också som korrigering om en häst till exempel ligger för hårt mot handen, det vill säga om den "pullar" och om den tänker för mycket framåt. Korrigering i detta syfte sker för dressyrekipage under träning men även inom hästhoppning. (källa)
  4. Paul Schockemöhle, född 22 mars 1945 i Niedersachsen, Tyskland är en ryttare som har tävlat i hästhoppning på internationell nivå. Han är bror till ryttaren Alwin Schockemöhle. Paul Schockemöhle vann silver med det tyska landslaget i OS i Montréal och gjorde om bedriften i 1984 års OS i Los Angeles. Idag är Paul Schockemöhle en erkänd tränare, entreprenör och uppfödare av sporthästar i toppklass. (källa)
  5. Gernandt deltog i den svenska OS-truppen 1956 och 1960. Efter att han lämnat kavalleriet anställdes han som intendent i tevehuset. Redan 1962 var han verksam som speaker vid hästtävlingar. Sven "Plex" Petersson rekryterade honom som kommentator för hästhoppning i Sveriges Television. Gernandt blev på kort tid känd för sina skorrande r. Han kommenterade den årliga tävlingen Göteborg Horse Show. Vid 70 års ålder kommenterade han från Ryttar-VM i Stockholm i SVT. Därefter var han under några år verksam i TV3 och Eurosport. Hans sista kommentatorsuppdrag var från OS i Sydney några månader före sin bortgång. (källa)
  6. Hästen Next Milton föddes 1977. Han var efter Marius och undan Aston Answer. Han födelsenamn var Marius Silver Jubilee, men när han köptes samma år av Caroline Bradley ändrade hans namn till Milton. Han reds in av Bradley som trodde mycket på den lilla hingsten. Bradley avled 37 år gammal och därefter hamnade Milton hos John Whitaker som var en ryttare som Bradley hade beundrat mycket. Det var med John Whitaker som Milton blev känd för sina många vinster i hästhoppning och Milton fick sitt sponsornamn Next Milton. Senare fick John Whitaker en annan sponsor och Milton fick sponsornamnet Everest Milton. Milton kallades för Sagohästen och blev något av en legend inom hästvärlden med över 10 miljoner kronor i vinstpengar. Han var den första hästen utanför galoppsporten att vinna så mycket pengar. Milton avslutade nästan varje runda med ett glädjeskutt rakt upp i luften och det syntes att han älskade hoppning. (källa)
  7. Licens guld – ska lösas av alla ryttare tillhörande landslaget i hästhoppning, dressyr och fälttävlan, samt de ryttare som gör två eller fler internationella tävlingar per år. Detta gäller dock inte juniorer med juniorlicens då de får tävla även internationellt med sin licens. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.