Högsommar Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder högsommar, varianter, uttal och böjningar av högsommar

Högsommar synonym, annat ord för högsommar, vad betyder högsommar, förklaring, uttal och böjningar av högsommar.

Vad betyder och hur uttalas högsommar

Högsommar uttalas hög|sommar och är ett substantiv.

Ordformer av högsommar

Singular

högsommar
obestämd grundform
högsommars
obestämd genitiv
högsommaren
bestämd grundform
högsommarens
bestämd genitiv

Plural

högsomrar
obestämd grundform
högsomrars
obestämd genitiv
högsomrarna
bestämd grundform
högsomrarnas
bestämd genitiv

Alternativa böjningsformer singular

högsommarn
bestämd grundform
högsommarns
bestämd genitiv

Högsommar är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet högsommar

  1. Ur ett meteorologiskt perspektiv definieras sommaren utifrån förändring i temperatur samt bestämd uppmätt temperatur under viss tid. I Sverige definierar SMHI sommaren som den tid när dygnsmedeltemperaturen har varit över 10 °C i minst fem dygn i sträck. Om det därefter förekommer en kallare period räknas det fortfarande som sommar, dock med bakslag. I genomsnitt efter 15 maj så brukar temperaturen per dag överskrida 10 grader i snitt och det börjar grönska då också i naturen. Enligt SMHI kan sommaren efter 1 augusti officiellt tacka för sig och hösten börjar aldrig före 1 augusti enligt SMHI. Sommaren brukar delas in i fyra perioder: försommar i maj, sommar i juni, högsommar i juli och sensommar i augusti. (källa)
  2. Backglim växer på ängsbackar och blommar under högsommaren och återfinns i södra och mellersta Sverige. (källa)
  3. Bolaget bildades hösten 1980 och ägdes av den kommunala stiftelsen Stockholm Information Service (55%), Stockholms Hotell- och Restaurangförening (20%), Sveriges Turistråd (10%), SJ Resebyråer (10%) och RESO (5%). Under 1981-83 fungerade det som den operativa grenen av Projekt Stockholm, ett treårigt samarbetsprojekt inom rese- och turistnäringen, som syftade till att öka nöjesresandet under veckoslut, helger och högsommar. (källa)
  4. I sin egenskap av lökväxt har den förmåga att höja sig ur jorden så tidigt på våren att dess oansenliga fägring inte löper fara att av oss tillbakasättas för de många medtävlarna under vårens senare skede, såsom gullvivan, vitsippan, liljekonvaljen. Säkerligen har därför denna lilla vårväxt alltid uppmärksammats vida mer än många av högsommarens yppiga, men i snår och skog dolda örter och buskar. (källa)
  5. Blåklockor är vanliga över hela Norden. Under högsommarens sol framkommer ett rikligt blomsterliv, där olika typer av blåklockor ofta förekommer. (källa)
  6. Hjärtstilla (Leonurus cardiaca) är en växt i familjen kransblommiga växter. Hjärtstillan är en ruderatväxt. I Norden förekommer den i södra och mellersta Sverige, sydöstra Norge och sydvästra Finland. Den blommar under högsommaren. Hjärtstillan har handnerviga blad och frukterna har hårig toppyta. Blomfärgen är ljusröd. (källa)
  7. Den börjar blomma redan under högsommaren. (källa)
  8. Kungsmyntan är en flerårig ört, som kan bli upp till en halv meter hög. Den blommar under högsommaren med rödvioletta små blommor i kvastlika samlingar. (källa)
  9. Blålusernen är en flerårig, buskig ört med trefingrade blad och gula, grönaktiga eller violetta blommor i korta huvudlika klasar. Stjälkarna kan bli upp till en knapp meter långa och fruktbaljorna innehåller flera frön. De kan vara böjda som skäror eller spiralvridna i upp till fyra varv. Blålusernen blommar under högsommaren och den tidiga hösten, från juli till och med september. (källa)
  10. Nattskatta är en lågväxt, ettårig och mörkgrön ört som kan bli en halv meter hög men är oftast lägre. Stjälken är grenig och trubbkantig, kal eller tilltryckt hårig. Bladen är spetsigt runda med hel kant. Den blommar under högsommaren med vita blommor som är ungefär 1 cm breda med gula ståndare. Frukten består av runda, svarta bär. I några länder konserveras bären i vinäger och serveras likt kapris, men likt flera andra potatisväxter har nattskattan en giftig frukt. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.