Hölster Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder hölster, varianter, uttal och böjningar av hölster

Hölster synonym, annat ord för hölster, vad betyder hölster, förklaring, uttal och böjningar av hölster.

Vad betyder och hur uttalas hölster

Hölster uttalas hölster och är ett substantiv hölstret; pl. hölster, best. pl. hölstren.

Hölster betyder:

Ordformer av hölster

Singular

hölster
obestämd grundform
hölsters
obestämd genitiv
hölstret
bestämd grundform
hölstrets
bestämd genitiv

Plural

hölster
obestämd grundform
hölsters
obestämd genitiv
hölstren
bestämd grundform
hölstrens
bestämd genitiv

Hölster är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet hölster

  1. Hölsterblad är en typ av högblad som omger en kolv, se även blomställning. Ett hölster kan vara grönt eller ha någon klar färg och är då till hjälp för att locka pollinatörer. Familjen Araceae, kallaväxter är mycket kända för sina kolvar och hölster, men det finns även hos andra familjer. (källa)
  2. Backlök (Allium oleraceum) och sandlök (Allium vineale) utmärks av en tät samling yngelknoppar i blomställningen. Båda växer på torra ställen, på grus och berghällar, sällan på ängsmark, och deras blad är ofta redan vid blomningstiden förvissnade. Yngelknopparna är däremot starkt xerofila och uthärdar torka, varigenom de för växtens förökning kunna fullt ersätta frön. Detta blir också händelsen, då själva blommorna ofta blir mycket få eller felslå. Som backlökens igenkänningstecken märks de två hölstren med lång, smal spets, sandlöken känns säkrast igen på de 3-flikade ståndarsträngarna, som är något längre än kalkbladen. Den förras geografiska utbredning i Norden sammanfaller på ett anmärkningsvärt sätt med vårlökens, den senares åter med ramslökens. (källa)
  3. Hydrocharis är dioik eller tvåbyggare. Honblomman sitter ensam, men hanblommorna vanligen tre tillsammans inom ett gemensamt hölster. Honblomman har sex märken, 6-rummigt och undersittande fruktämne, hanblomman har mer än sex ståndare (9 till 15, de inre sterila) bägge slagen har tre vita kronblad. Förökningen sker dock i Sverige sällan genom frön, men i stället genom vegetativa knoppar, som på hösten lossnar och, tunga som de är genom sitt rikliga näringsförråd av stärkelse, sjunker till bottnen. Där övervintrar de för att på våren, då deras liv åter vaknar, flyta upp till ytan och utväxa till en ny flytplanta. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.