Idéskiss Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder idéskiss, varianter, uttal och böjningar av idéskiss

Idéskiss synonym, annat ord för idéskiss, vad betyder idéskiss, förklaring, uttal och böjningar av idéskiss.

Vad betyder och hur uttalas idéskiss

Idéskiss uttalas idé|skiss och är ett substantiv.

Ordformer av idéskiss

Singular

idéskiss
obestämd grundform
idéskiss
obestämd genitiv
idéskissen
bestämd grundform
idéskissens
bestämd genitiv

Plural

idéskisser
obestämd grundform
idéskissers
obestämd genitiv
idéskisserna
bestämd grundform
idéskissernas
bestämd genitiv

Idéskiss är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet idéskiss

  1. Sitt säregna namn Munspelet fick byggnaden på grund av sin långsträckta form med långa fönsterband som påminner om ett munspel. Huset uppfördes 1964 till 1966 efter ritningar av Kooperativa förbundets arkitektkontor (KFAI). Byggnadens arkitektur skapades av KFAI:s arkitekt Olof Thunström (skisser) och efter dennes död 1962 av hans svärson och närmaste medarbetare Claes Tottie som stod för bygglovs- och arbetsritningarna och följde idéskissen nära. (källa)
  2. Stallbackens vänner bildades 1986 i syfte att få stånd till en bygdegård i Sollentuna som omnämndes Duvslaget. Ambitionen att driva en konsthall uppkom med Konstnärsgruppen Edsvik, som bildades 1985 av en grupp Sollentunakonstnärer. Gruppen lämnade i maj 1994 en idéskiss och projektbeskrivning till Konsthall Stallbacken för att skapa en mötesplats för kulturarbetare, näringsliv och allmänhet inom och utom kommunen med betoning på samtidskonst. Konsthallen invigdes i mars 1996. (källa)
  3. kontinuerligt leverera in producerat material till SFV:s ritningsarkiv. Detta inkluderar alla typer av handlingar från idéskisser till förslagshandlingar och relationsritningar. (källa)
  4. I slutet av 1767 fick den svenskfödde brittiske hovarkitekten William Chambers av drottning Lovisa Ulrika ett guldskrin med inläggningar föreställande svenska kungliga slott. Detta var mer än en vänskapsgest i utbyte för böckerna "Kew, Chinese Buildings" och "Treatise", som han hade sänt till drottningen. Han utförde 1769 idéskisser och ritningar för slottet Svartsjö tillsammans med sin elev Edward Stevens. Detta var sannolikt en av anledningarna till att han ett år senare fick Nordstjärneorden. (källa)
  5. I slutet av 1767 fick Chambers av drottning Lovisa Ulrika ett guldskrin med inläggningar föreställande svenska kungliga slott. Detta var mer än en vänskapsgest i utbyte för böckerna "Kew, Chinese Buildings" och "Treatise", som han hade sänt till drottningen. William Chambers utförde 1769 idéskisser och ritningar för Svartsjö slott tillsammans med sin elev Edward Stevens. Detta var en nedbantad variant av Chambers tidigare ritningar till Harewood. Förslaget var redan från början chanslöst eftersom det helt gick på tvären mot den arkitektoniska traditionen i Sverige och dessutom inte tillgodosåg det svenska kungaparets krav på ett stort och representativt slott. Istället godkändes Carl Fredrik Adelcrantz projekt våren 1770 och utbyggnaden stod färdig tre år senare. (källa)
  6. Merlo slott har två arkitekter: idéskisser och den östra fasadritningen gjordes av arkitekten Isac Gustaf Clason. Han blev senare tvungen att avbryta arbetet på grund av en studieresa till kontinenten. Fritz Eckert ritade då klart huset. Den modernistiska tillbyggnaden, som inrymmer delar av SCA:s centralarkiv, uppfördes 1961 efter ritningar av Axel Grönwall. (källa)
  7. Befolkningen i Hedvig Eleonora församling hade under åren 1880-1900 mer än fördubblats, från 31.000 till 66.000 invånare, vilket gjorde den till Sveriges folkrikaste församling . År 1906 delades församlingen därför i tre, varvid Oscars församling och Engelbrekts församling skapades. Staden hade redan reserverat mark åt församlingskyrkan på det gamla kvarnberget. En arkitekttävling för kyrkan utlystes i december 1905, och i maj 1906 tilldelades Lars Israel Wahlman tävlingens första pris för förslaget som fått namnet En blomma med kvist. Grundstenen lades på pingstaftonen 1910 och den 25 januari 1914 kunde kyrkan invigas. I princip realiserades Wahlmans ursprungliga idéskisser (bortsett från ett tidigt lägre dubbeltorn). Arkitekten ritade även en stor del av den fasta inredningen och inventarierna samt fungerade själv som arbetsledare vid bygget. Engelbrektskyrkan betraktas som ett av den svenska jugendtidens och nationalromantikens främsta byggnadsverk och är även känt i internationella arkitekturkretsar. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.