Inarbeta Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder inarbeta, varianter, uttal och böjningar av inarbeta

Inarbeta synonym, annat ord för inarbeta, vad betyder inarbeta, förklaring, uttal och böjningar av inarbeta.

Vad betyder och hur uttalas inarbeta

Inarbeta uttalas in|arbeta och är ett verb (lös eller fast sammansättning) -de.

Inarbeta betyder:

Ordformer av inarbeta

Aktiv

inarbeta
infinitiv
inarbetar
presens
inarbetade
preteritum
inarbetat
supinum
inarbetande
presens particip
inarbeta
imperativ

Passiv

inarbetas
infinitiv
inarbetas
presens
inarbetades
preteritum
inarbetats
supinum

Perfekt particip

inarbetad en
~ + subst.
inarbetat ett
~ + subst.
inarbetade den/det/de
~ + subst.

Inarbeta är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet inarbeta

  1. Þórodds þáttr Snorrasonar ("Torodd Snorrasons saga") är en isländsk kortsaga från tidigt 1200-tal. Sagan finns i Flatöboken, liksom i Heimskringlas handskrifter, där den har inarbetats som kapitel 141 i "Olav den heliges saga". Handlingen tilldrar sig till största delen i Jämtland under den snöiga vintern 1026–27. Sagans huvudperson är Snorre godes son Torodd från gården Helgafell på västra Island. Torodd befann sig då i Norge, i hirden hos konung Olav Haraldsson (senare kallad "den helige"). (källa)
  2. Ett näringskännetecken, det vill säga firma, anses inarbetat, om det är känt som beteckning för innehavarens verksamhet inom en betydande del av den krets till vilken verksamheten riktar sig. (källa)
  3. Idén med grannskapsenheter växte fram i början av 1900-talet som en protest mot rutnätsplanen och ansågs vara mer lämpad för gemenskap och samhörighet. Först diskuterades detta bland sociologer men anammades snart av arkitekter. Rörelsen går tillbaka till den amerikanska sociologen och stadsplaneraren Clarence Perry vars idéer från tidiga 1900-talet inarbetades 1928 i regionalplanen för New York. Stadsplanen med dess öppna ytor skulle uppmuntra till dialog och genom detta skulle demokratiska processer växa fram, menade man. (källa)
  4. Under högskolastiken (1200-talet), skolastikens blomstringstid, inarbetades Aristoteles tänkande i den kristna teologin och filosofin. Startskottet var plundringen av Konstantinopel som ägde rum år 1204 men även från de erövrade moriska städerna under den reconquistan. Genom dessa kom, tillsammans med mängder av reliker, även en del av antikens kunskaper, som tidigare varit förbehållen Romarriket och det Bysantinska riket, tillbaka till Västeuropa. På sätt och vis kom även makten över den kristna teologins utveckling att under högskolastiken börja förflyttas till Västeuropa. Högskolastikens främsta företrädare var Albertus Magnus, Thomas av Aquino och Bonaventura. Denna tids främsta förtjänst var i vetenskapsteoretiskt avseende och inom forskningsfälten naturfilosofi, psykologi, filologin. (källa)
  5. Husets fasader blev påkostade med marmor och utfackningar med färgat fasadglas. Utformningen var en strävan att mot Klarabergsgatan ge byggnaden en modern storstadskaraktär medan fasaden mot Klara kyrkas kyrkogård i största möjliga mån skulle ansluta till den äldre bebyggelsen i närheten. Tre befintliga gravkor inarbetades i fasaden mot kyrkogården. (källa)
  6. Med stöd från den statliga byggnadslånebyrån försökte man även garantera kvaliteten på de bostäder som skulle byggas. Villkoren var utformade så att de förmånliga lånen endast gavs till byggnader som uppfyllde fastställda miniminormer för standard i fråga om utrustning och storlek, det gällde både privata som kommunala byggherrar. Villkoren fanns beskrivna i normsamlingen God bostad som Bostadsstyrelsen gav ut mellan åren 1964 och 1976. I den behandlades varje del av bostaden, allt från måttregler för rumsytor till hygienutrymmen, standard för skåp till garderober och kök samt arbetsytor i köket. År 1980 inarbetades dessa normer i Svensk byggnorm SBN 80, kapitel 71. (källa)
  7. Goodwill är en term inom företagsekonomin för värden i ett företag som överstiger det bokförda värdet på företagets tillgångar (eget kapital). Vid köpet av ett företag kan goodwill förklaras av bland annat ett välkänt varumärke, know-how, inarbetad kundkrets med mera. (källa)
  8. Från 2017 planeras termen "högstadium" återigen bli inarbetad i lagtexten, och årskurserna 7-9 även formellt kallas "högstadium". (källa)
  9. Från 2017 planeras i Sverige termerna lågstadium, mellanstadium och högstadium återigen bli inarbetade i lagtexten, och därmed kommer årskurserna 1-3 även formellt att benämnas lågstadium. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.