Inbjudning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder inbjudning, varianter, uttal och böjningar av inbjudning

Inbjudning synonym, annat ord för inbjudning, vad betyder inbjudning, förklaring, uttal och böjningar av inbjudning.

Vad betyder och hur uttalas inbjudning

Inbjudning uttalas in|bjud|ning och är ett substantiv.

Ordformer av inbjudning

Singular

inbjudning
obestämd grundform
inbjudnings
obestämd genitiv
inbjudningen
bestämd grundform
inbjudningens
bestämd genitiv

Plural

inbjudningar
obestämd grundform
inbjudningars
obestämd genitiv
inbjudningarna
bestämd grundform
inbjudningarnas
bestämd genitiv

Inbjudning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Inbjudning på Engelska

  • invitation

Hur används ordet inbjudning

  1. Linkedin har fått kritik, främst för att utvinna e-postadresser till medlemmarnas kontakter och göra massutskick av inbjudningar till dessa personer i medlemmens namn. (källa)
  2. Johanna Kempe engagerade sig för välgörenhet. 1877 stod hon bakom en "inbjudning till en basar till förmån för skandinavisk-etnografiska samlingens byggnadsfond", och 1883 stod hon bakom ett upprop till allmänheten till stöd för "Ett hem för gamla tjenarinnor". Under 1880 och 1890–talet var hon återkommande med i en grupp av "för anstalten intresserade fruntimmer" som undertecknade upprop för att samla in pengar för Malmqvistska Barnuppfostringsanstalten i Stockholm. 1907 omnämndes hon i en "Tacksägelse" för en gåva på 1 000 kronor till Stockholms Studenters Nykterhetsförbund och deras studenthem, och samma år omnämndes hon för att ha stött utsändandet av "Oscar II:s vandringsbibliotek" till "personer av svensk härkomst, hvar de träffas i världen". (källa)
  3. Egendomen inköptes under tidiga 1919 åt the Boy Scout Association av Maclaren. Nevill tog först med sina vandrarscouter för att reparera den förfallna egendomen skärtorsdagen den 17 april 1919. Under besöket sov vandrarscouterna trädgårdsmästarskjulet i trädgårdsodlingen, eftersom marken var för fuktig för att kunna slå upp tält på. De kallade skjulet "Svinstian", och trots att det är förfallet, står det fortfarande kvar, eftersom det var platsen för det första scoutlägret på Gilwell Prk. Maclaren besökte ofta Gilwell Park och hjälpte till att renovera byggnaderna. Hans hängivenhet var så stor att han donerade ytterligare 3 000 pund. Maclarens mål hade varit att tillhandahålla en lägerplats, men Baden-Powell såg framför sig ett träningscenter för scouter. En officiell ingivning planerades för 19 juni 1919, men fick senareläggas till lördag, 26 juni 1919 så att scouterna kunde deltaga i den officiella fredsparaden till minne av krigsslutet. Inbjudningarna ändrades för hand för att spara pengar. Signifikanta om- och tillbyggnader gjordes under 1920-talet. På grund av begränsade resurser gjordes få reparationer under den stora depressionen under 1930-talet. Baden-Powell bodde aldrig på Gilwell Park, men höll ofta läger, föreläste, höll kurser och besökte ofta möten på platsen. Han visade på betydelsen av scoutträningen på Gilwell Park genom att ta med det som del av sitt adelsnamn, 1st Baron Baden-Powell of Gilwell, då han adlades år 1929. (källa)
  4. 1897 introdcuderades dubbla brevkort. De dubbla korten är två stycken kort ihopsatta så att den man skriver till får ett kort att svara på. 1964 började Posten att kalla brevkorten för postkort. Postmuseum har från 70-talet varit en flitig utgivare av brevkort. Man har utnyttjat dem som inbjudningar till sina utställningar. 1993 gav posten en serie brevkort med olika motiv på framsidan. Dessa gick under beteckningen portokort. För tjänstebruk har det funnits tjänstebrevkort och militären har skickat ut bland annat inkalleseorder i form av brevkort som har kallats militärbrevkort. (källa)
  5. Stig Strömholm (2013) Nationerna och inspektoraten - ett 350-årsminne. Acta Universitatis Upsaliensis. Skrifter rörande Uppsala universitet. B. Inbjudningar 171. Uppsala 2013. (källa)
  6. I finlandssvenskt språkbruk används även avec vid inbjudningar och då menas att inbjudan gäller för den inbjudna samt respektive. (källa)
  7. Vigseln ägde rum i Västerås den 21 februari 1585. Den följdes av Gunillas kröning dagen därpå. Bröllopet och kröningen var mycket påkostade och Johan var särskilt noga med att det skulle vara praktfullt på grund av kritiken mot Gunillas status och rang. Särskilda kröningsregalier tillverkades för tillfället. Bland gästerna fanns tronföljaren Sigismund och dottern Anna, änkedrottning Katarina Stenbock och kungens syster hertiginnan Sofia av Sachsen-Lauenburg med sin son Gustav och den med kungahuset besläktade högadeln. Av Johans syskon närvarade endast Sofia vid bröllopet. Detta orsakade en schism mellan syskonen, och Johan bestraffade bland annat Elisabet och Cecilia ekonomiskt. Svårast blev konflikten med brodern Karl. Ceremonin förrättades i domkyrkan av ärkebiskop Andreas Laurentii Björnram och följdes av tornérspel, som hertig Sigismund skickat ut inbjudningar till och där den nyblivna drottningen delade ut prisen. Ericus Jacobi Skinnerus hade skrivit en latinsk hyllningsdikt på hexameter till bröllopet. (källa)
  8. Den rike engelsmannen sir Edgar flyttar in i ett hus vid torget i Hülsdorf-Gotha för att där i ostördhet kunna ägna sig åt sina studier. Men han blir påträngande uppvaktad av stadens honoratiores som hoppas av sir Edgar skall bli en tillgång i stadens sällskapsliv. Hans sekreterare avböjer hövligt alla inbjudningar som forsar in. Luise, baronessan Grünwiesels myndling, blir bekant med studenten Wilhelm. På torget gör en kringresande cirkus reklam för sina föreställningar. Det finare borgerskapet försöker hindra den från att stanna men sir Edgar erbjuder artisterna logi i sitt hus. (källa)
  9. När den amerikanske modedesignern Tommy Hilfiger besökte Sverige 2007 formgav Szenfeld skyltfönstret till dennes butik. Hon har samarbetat med det japanska företaget Sanrio, som skapat Hello Kitty. Szenfeld har även formgivit inbjudningar åt festfixaren Micael Bindefeld. I samarbete med det italienska företaget Barilla har hon designat en klänning gjord av pasta. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.