Informationshantering Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder informationshantering, varianter, uttal och böjningar av informationshantering

Informationshantering synonym, annat ord för informationshantering, vad betyder informationshantering, förklaring, uttal och böjningar av informationshantering.

Vad betyder och hur uttalas informationshantering

Informationshantering uttalas in|form|at|ions|hant|er|ing och är ett substantiv.

Ordformer av informationshantering

Singular

informationshantering
obestämd grundform
informationshanterings
obestämd genitiv
informationshanteringen
bestämd grundform
informationshanteringens
bestämd genitiv

Plural

informationshanteringar
obestämd grundform
informationshanteringars
obestämd genitiv
informationshanteringarna
bestämd grundform
informationshanteringarnas
bestämd genitiv

Informationshantering är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet informationshantering

  1. Hos TAM-Arkiv förvaras, tillgängliggörs och tillhandahålls tjänstemanna- och akademikerrörelsernas arkiv, inklusive många personarkiv. TAM-Arkiv ska också svara för medlemmarnas kompetensförsörjning i alla frågor som gäller den arkivnära informationshanteringen - exempelvis framtagning av dokumenthanteringsplaner. (källa)
  2. Sedan proveniensprincipens införande har informationshanteringen förändrats kraftigt med olika lagrings- och registreringsformer. Kritiker har ansett att en alternativ teori till proveniensprincipen numera skulle vara lämpligare eftersom proveniensprincipen inte till fullo bemöter användarens sökbehov av information. Dokumentalister har velat kunna inrikta sig på att söka och tillhandahålla enskilda uppgifter oberoende av sammanhang. Postmoderna kritiker som Heather MacNeil anser att proveniensprincipen är ett slags onödig arkivspecifikation i och med att den representerar en typ av kunskap som inte finns i samma form i någon annan organisatorisk ordning. MacNeil föreslår därför att begreppet bör ombildas för att lättare passa samtida arkivhantering genom att kunna separera ut dokumentens olika tillkomstsammanhang för att lättare förstå deras inbördes dynamiska förhållande till varandra. Kritikerna har dock haft svårt att uppställa en alternativ teori istället för proveniensprincipen som ofta visat sig vara tillräckligt bärkraftig. (källa)
  3. Riksarkivet bevarar Finlands nationella kulturarv och ser till att det står till forskarnas förfogande. En central del av det material som förvaras utgörs av myndigheters, organisationers och ett flertal privatpersoners handlingar. Riksarkivet fungerar även som sakkunnig inom arkivfunktionen, utvecklare av den elektroniska informationshanteringen och som sakkunnig heraldisk myndighet. (källa)
  4. Tydlig och genomarbetad information utgör grunden för kommunikation. Det förenklar och leder till att sändaren och den avsedda mottagaren kan upprätta kontakt och inleda en dialog/samtal (kommunikation) om budskapet. Offentlig information från myndigheter har under lång tid i bestått av meddelanden, föreskrifter eller andra upplysningar som ingår i myndighetens uppdrag, ansvarsområde och verksamhet Under senare år har informations- och kommunikationshantering fått större tyngd i organisationers och företags verksamhet, profilering, positionering och anseende. Informationshantering är i huvudsak en åtgärd på organisationsnivå, till skillnad från reklam som är kommersiella budskap om organisationens varor, tjänster eller varumärke. I. Information som lämnas av börsnoterade företag ska alltid lämnas till samtliga samtidigt. "Börsinformation" ska som regel inte leda till kommunikation mellan börsföretaget och enstaka aktörer på finansmarknaden annat än om det kan ske offentligt och till samtliga samtidigt, med så kallad full transparens. Börspåverkande "kommunikation" strider mot innebörden i Insiderlagen. (källa)
  5. Det vanligaste sammanhang i vilket realtidsbegreppet förekommer är digital signalbehandling och annan automatiserad informationshantering av mer eller mindre komplex karaktär. (källa)
  6. Av nyhetsbyrån Nya Kinas egen dokumentation kan man sluta sig till att en daglig publikation med namnet Referensmaterial 1957 ersatte tidningen Referensnyheter som en strängt sekretessbelagd källa till information om skeenden i utlandet för ledande kadrer inom parti, regering och försvarsmakt. I detta historiska sammanhang är det viktigt att notera att "referensmaterial" också är och förblir en vanlig kinesisk benämning på olika sorters mer eller mindre hemliga eller förtroliga publikationer (tidningar, tidskrifter, böcker mm), något som hela tiden skapat förvirring bland utlänningar intresserade av det kinesiska kommunistpartiets informationshantering. Denna Wikipediaartikel handlar uteslutande om den Nya Kina-publikation (om man tar dess yttre form i beaktande borde den egentligen kallas för en daglig tidskrift: ett nummer är ca 18 x 26 cm stort och kan ha mer än 100 sidor) som bär namnet Referensmaterial. (källa)
  7. World Wide Web som idé presenterades av engelsmannen Tim Berners-Lee den 12 mars 1989, då han presenterade ett förslag till nätbaserad informationshantering för sin arbetsgivare, forskningscentrumet CERN i Schweiz. Samma år skapade han den första webbplatsen, för CERN. Den första webbplatsen blev tillgänglig för allmänheten 6 augusti 1991. (källa)
  8. Bibliotekarie är en yrkestitel. En bibliotekarie arbetar med att organisera tryckta och elektroniska medier, söka information, värdera olika informationskällor och förmedla information och kunskap. Bibliotekarier kan till exempel jobba på folkbibliotek, skolbibliotek, universitets- och högskolebibliotek och sjukhusbibliotek. Många har en ännu mer specificerad yrkestitel, som barnbibliotekarie, IT-bibliotekarie eller informationsspecialist. Alla bibliotekarier arbetar inte heller på bibliotek, utan kan arbeta på företag med deras informationshantering. (källa)
  9. informationshantering omfattar informationssökning med hjälp av mänskligt språk, både lokalt i t.ex. ett register, på Internet eller på stora textdatabaser. Hit räknas både problem som har att göra med hur frågor ställs, hur informationen lagras, hur sökning sker och hur svaren presenteras. Informationssökning innebär att information i datorlagrad form söks ut med hjälp av olika tekniker, verktyg (sökmotorer) och teknologier (söktjänster). Söktjänsterna använder sökmotorer, även kallade sökrobotar, för att upptäcka, hämta in och indexera webbsidor och gör det möjligt att söka efter innehåll på Internet. (källa)
  10. Ett affärssystem är ett programpaket med integrerade IT-system för att ta hand om ett företags informationshantering och tillgodose ett företags behov av styrning och administration. En definition är "standardiserat verksamhetsövergripande systemstöd". Ett annat ord för affärssystem är det mer internationellt gångbara ERP, Enterprise Resource Planning. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.