Vad betyder och hur uttalas informationskampanj
Informationskampanj uttalas in|form|at|ions|kamp|anj.
Ordformer och varianter av informationskampanj
Singular
- informationskampanj
- obestämd grundform
- informationskampanjs
- obestämd genitiv
- informationskampanjen
- bestämd grundform
- informationskampanjens
- bestämd genitiv
Plural
- informationskampanjer
- obestämd grundform
- informationskampanjers
- obestämd genitiv
- informationskampanjerna
- bestämd grundform
- informationskampanjernas
- bestämd genitiv
Informationskampanj är ett substantiv
Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.
Hur används ordet informationskampanj
I informationsåldern har sociala medier kommit att spela en viktig roll. Den typen av webbplatser är en vanlig källa till felaktig information, eftersom de ger användarna möjlighet att lätt sprida information viralt utan att behöva verifiera sanningshalten. Eftersom användarna också kan lägga fram sin egen uppfattning, eller ändra hela eller delar av informationen i syfte att ge sin egen syn på saken, komplicerar detta saken betydligt. När källorna granskas är det av vikt att förstå omfattningen av informationsspridningen, till vilken publik den riktar sig och hur snabbt den kommer att spridas. Dessa egenskaper är viktiga för de webbplatser som vill veta hur man skall motverka felaktiga informationskampanjer.
Aidsdelegationen tillsattes våren 1985 av den dåvarande socialdemokratiska regeringen i syfte att bekämpa spridningen av hiv. Ordförande var socialminister Gertrud Sigurdsen. Aidsdelegationen drev en intensiv informationskampanj i vilken man bland annat propagerade för användande av kondom. På initiativ av aidsdelegationen förbjöds 1987 de så kallade bastuklubbarna, vilket blev mycket kontroversiellt. Aidsdelegationen uppgick sommaren 1992 i det då nybildade Folkhälsoinstitutet.
Under 2014 startade flera initiativ för att öka medborgarnas krisberedskapsförmåga. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) började sända poddradion Om krisen kommer, Civilförsvarsförbundet inledde kampanjen 72 timmar med informationsträffar om kommunens krisberedskap och hur man själv kan förbereda sig och Göteborgs stad genomförde en omfattande informationskampanj, kallad 72 timmar, om hur man som enskild kan bygga upp en hemberedskap för tre dygn. Under 2015 startade Mittmedia Podd 72 som tar upp prepping och egen hemberedskap.