Ingångslön Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ingångslön, varianter, uttal och böjningar av ingångslön

Ingångslön synonym, annat ord för ingångslön, vad betyder ingångslön, förklaring, uttal och böjningar av ingångslön.

Vad betyder och hur uttalas ingångslön

Ingångslön uttalas in|gångs|lön och är ett substantiv.

Ordformer av ingångslön

Singular

ingångslön
obestämd grundform
ingångslöns
obestämd genitiv
ingångslönen
bestämd grundform
ingångslönens
bestämd genitiv

Plural

ingångslöner
obestämd grundform
ingångslöners
obestämd genitiv
ingångslönerna
bestämd grundform
ingångslönernas
bestämd genitiv

Ingångslön är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet ingångslön

  1. Många poliser upplever att deras lön inte kompenserar för de risker som är förknippade med yrket. Polisfacket har kämpat för att höja ingångslönerna för poliser generellt i landet. Medianlönen för en polis i riket ligger på 26.000. I januari 2020 kom en rapport som beskriver svårigheterna att uppnå de mål om 10.000 nya poliser över en fyra års period. Bland annat så har siffrorna om att totalt 651 personer antagits till vårterminen 2020 sänkt förväntningarna, vilket är långt ifrån de 1 045 som krävs för att hålla rätt ökningstakt av yrkesgruppen. Riksdagens utredningstjänst, RUT, beräknar att med den rekryteringsnivån kommer kraven att nås först 2028, vilket är fyra år senare än politikernas krav. (källa)
  2. De vanligaste anledningarna och också de mest omdebatterade orsakerna till ungdomsarbetslöshet är diverse brister i utbildningssystemet, för höga ingångslöner för ungdomar, alltför strikt anställningsskydd, låg motivation till egenförsörjning och Sveriges turordningsregler. (källa)
  3. I Sverige finns ingen lagstadgad minimilön, utan dessa etableras genom kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter, det vill säga arbetsgivare och fackföreningar, utan direkt statlig inblandning. Vanliga benämningar är då ingångslön eller grundlön. Kollektivavtalen är frivilliga, varför deras lägsta råmärke bara utgör minimilön inom de företag som valt att ansluta till kollektivavtalen. Därmed finns det ingen minimilön i Sverige, utan just lönen är en i lag helt oreglerad överenskommelse mellan arbetstagare och arbetsgivare. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.