Inkomststat Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder inkomststat, varianter, uttal och böjningar av inkomststat

Inkomststat synonym, annat ord för inkomststat, vad betyder inkomststat, förklaring, uttal och böjningar av inkomststat.

Vad betyder och hur uttalas inkomststat

Inkomststat uttalas in|komst|stat och är ett substantiv.

Ordformer av inkomststat

Singular

inkomststat
obestämd grundform
inkomststats
obestämd genitiv
inkomststaten
bestämd grundform
inkomststatens
bestämd genitiv

Plural

inkomststater
obestämd grundform
inkomststaters
obestämd genitiv
inkomststaterna
bestämd grundform
inkomststaternas
bestämd genitiv

Inkomststat är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet inkomststat

  1. Mecklenburg-Strelitz hade 1910-11 en inkomststat på 4,72 miljoner mark samt 4,53 miljoner mark i utgifter. Dess statsskuld var 2,38 miljoner mark. Till följd av de stora inkomsterna av domanium hörde storhertigarna av Mecklenburg till Europas rikaste furstar. (källa)
  2. När kommunalförfattningarna trädde i kraft 1863 ombildades Helsingborgs stad till stadskommun. I reformen bestämdes att städer med en folkmängd på mer än 3 000 invånare istället för allmän rådstuga skulle inrätta ett stadsfullmäktige och eftersom Helsingborg vid denna tid hade över 5 000 invånare kom ett sådant att bildas. Besluten skulle i och med detta fattas i stadsfullmäktige till skillnad från i borgerskapets äldste som tidigare. I Helsingborg bestämdes att antalet ledamöter i fullmäktige skulle uppgå till 26. Verkställandet av fullmäktiges beslut tillkom den nyinrättade drätselkammaren. Denna bestod av 15 ledamöter som utsågs av fullmäktige. Den hade bland annat till uppgift att förvalta stadens finanser och dess fastigheter, sköta stadens inkomster och utgifter och utföra rättegångar och lagsökningar å stadens vägnar. Dock fanns magistraten fortfarande kvar, vars uppgift blev att överse den kommunala förvaltningen, samt förrätta valen till stadsfullmäktige, vaka över att stadsfullmäktiges beslut genomfördes, vidarebefordra skrivelser till högre myndigheter efter granskning och yttrande, tillsätta tjänstemän och föreslå utgifts- och inkomststat för staden. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.