Insamlingskampanj Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder insamlingskampanj, varianter, uttal och böjningar av insamlingskampanj

Insamlingskampanj synonym, annat ord för insamlingskampanj, vad betyder insamlingskampanj, förklaring, uttal och böjningar av insamlingskampanj.

Vad betyder och hur uttalas insamlingskampanj

Insamlingskampanj uttalas in|saml|ings|kamp|anj och är ett substantiv.

Ordformer av insamlingskampanj

Singular

insamlingskampanj
obestämd grundform
insamlingskampanjs
obestämd genitiv
insamlingskampanjen
bestämd grundform
insamlingskampanjens
bestämd genitiv

Plural

insamlingskampanjer
obestämd grundform
insamlingskampanjers
obestämd genitiv
insamlingskampanjerna
bestämd grundform
insamlingskampanjernas
bestämd genitiv

Insamlingskampanj är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Insamlingskampanj på Engelska

  • fundraiser

Hur används ordet insamlingskampanj

  1. Vid mitten på 50-talet fanns elevråd etablerade på de flesta skolor i landet och elevråden kunde gå med i den nationella samarbetsorganisationen Sveriges Elevråds Centralorganisation - SECO som till skillnad från Elevförbundet godkände elevråd som medlemmar. 1959 samlades elevråden i SECO till den första Elevriksdagen och 1962 anordnads för första gången den gemensamma insamlingskampanjen Operation Dagsverke. Under 60-talet fanns det elevråd på många av landets gymnasier. På det nationella planet fanns flera gemensamt ägda aktiebolag och en väldigt bred verksamhet. I slutet av 60-talet började dock arbetet dala på grund av en för tydlig politisering av verksamheten och interna stridigheter. Under 70-, 80-talen hände det inte mycket i elevrådsverksamheten som helhet även om det lokalt ibland kunde ske en begränsad utveckling. Under denna tid gick andra intressenter in i elevrådens verksamhet för att gagna sina egna syften. Tydligast är skolledarnas och kommunernas tanke om att elevråd borde syssla med påverkan- och inflytandearbete och skolkläds- och studentartikelföretagen som behöver elevråden för att distribuera sina produkter. Elevråden själva ansåg oftast att det viktigaste var att elevråden sysslade med precis det som eleverna ville och fick möjlighet att utvecklas och utbyta erfarenheter tillsammans. 1994 bildades organisationen Sveriges elevråd - SVEA som idag ansluter elevråd över hela Sverige. (källa)
  2. Wikimedia Foundation har lokala stödföreningar, inom WMF benämnda med det engelskspråkiga begreppet chapters. Deras uppgift är att verka som lokala aktörer för stiftelsen i de olika geografiska områdena. Lokala stödföreningar har exempelvis ordnat insamlingskampanjer, tryckt upp informationsmaterial, ställt ut på mässor och arrangerat konferenser. I början av 2014 fanns 39 lokala stödföreningar. (källa)
  3. Ny teknik innebar nya möjligheter för att få information för synskadade, detta ledde till att talboken blev en het fråga. Föreningen drev två stora insamlingskampanjer 1957-58 för att samla in pengar till produktionen. Staten beviljade också 1955 pengar för produktionen och talböcker kunde börja produceras i större skala. Författarnas organisation stämde DBF för brott motupphovsrätten men detta kunde lösas 1961 då staten tog på sig kostnaderna för royalties till författarna och 1980 tog staten över Talboks- och punktskriftsbiblioteket (TPB). Föreningen kämpade också för taltidningar och dagstidningar på ljudkassett med kampanjer och demonstrationer under 1960- och 1970-talen. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.